Ontdek Den Haag aan de hand van de tips van locals voor verborgen plekjes in Den Haag. Van wandelen in de natuur in Den Haag, tot leuke adresjes in Den Haag, tips voor een dagje of een weekend in de Hofstad en meer.

Tips van locals voor de leukste plekjes in Den Haag

Ben jij benieuwd naar de verborgen plekjes in Den Haag? Ontdek de Hofstad aan de hand van deze tips van locals in Den Haag. Ik heb al mijn Haagse vrienden gevraagd naar hun tips voor leuke adresjes in Den Haag, gezellige plekjes in Den Haag, reistips voor Den Haag en meer. Ontdek Den Haag aan de hand van de leuke tips van locals.

*Neem contact op met privégidsen in Den Haag van WithLocals;
**Ook leuk, een overzicht van al onze Den Haag artikelen vind je hier;
***Op zoek naar een goedkope parkeerplek in Den Haag? Ontdek Mobypark!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leukste plekjes in Den Haag

Verborgen plekjes in Den Haag en Scheveningen

Er zijn zoveel verborgen plekjes in Den Haag. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en toch ontdek ik iedere keer nog nieuwe dingen in mijn eigen stad. Nu wij de laatste tijd alle tijd hadden om ons in de eigen omgeving te vermaken ging ik op onderzoek uit, welke verborgen plekjes in Den Haag en Scheveningen ken ik nog niet?

Wie kunnen daar beter bij helpen dan de locals in Den Haag? De tips van locals gaan vaak over de leukste plekjes ergens. Op reis vraag ik tenslotte ook altijd aan de locals; ‘waar moet ik beslist heen en wat moet ik zien’. Dus deed ik dat nu ook, ik vroeg al mijn vrienden, kennissen en oud collega’s naar wat zij vinden dat: ‘dé verborgen plekjes in Den Haag en Scheveningen zijn‘.

Tips van locals voor de leukste plekjes in Den Haag

Bezoek de Franse Tuin in Den Haag

Koning Willem II en Anna Paulowna hadden vroeger een grote tuin achter het ‘Witte Paleisje’. Tegenwoordig is van horen zeggen de Franse tuin een stuk kleiner dan de Frans ingerichte tuin die de vroegere eigenaren tot hun beschikking hadden. Toen konden alleen zij ervan genieten maar nu kunnen wij allemaal genieten van deze mooie en bijzondere tuin in het centrum van Den Haag.

Kijk ook zeker even goed omhoog als je in de Franse Tuin staat. Op de Raad van State zijn treffende teksten van Spinoza afgebeeld. Het letter kunstwerk is van de hand van de kunstenaar Joseph Kosuth die zich ook heeft verdiept in de wijsbegeerte. De teksten zijn rondom de gebouwen in de Franse Tuin te lezen en als een soort lint van woorden aan elkaar gesmeed. Dit noemt men een ‘axioma‘. Een van de teksten luidt als volgt; ‘Zaken die niets met elkaar gemeen hebben, kunnen ook niet uit elkaar worden begrepen, met andere woorden, het begrip van het ene sluit niet dat van het andere in‘.

De Franse Tuin bevind zich achter de Raad van State (Council of State). Je kan er komen als je ernaar toe wandelt via Het Noordeinde. Reis je met de auto naar Den Haag? Parkeer dan in buurt en bekijk hier onze goedkoop parkeren in Den Haag centrum tips.

Verborgen plekjes Den Haag

Teksten Spinoza Raad van State Den Haag

Vaar mee met rondvaart Den Haag van Ooievaart voor verborgen plekjes en verhalen

De gidsen van De Ooievaart rondvaartboten weten zo ontzettend veel over Den Haag! Zij zijn het dan ook die mij onder andere geholpen hebben met het samenstellen van dit artikel; “wist je dat over Den Haag“?

Ken jij de snoepkettingen nog van vroeger? En wist je dat Mark Rutte nog steeds elke week les geeft op de Johan de Witt school in Den Haag en dat je daar praktisch langs vaart? Stap aan boord en ontdek zelf alle leuke ‘wist je datjes” over Den Haag.

🛥️Bestel online je tickets voor een van de vaarten;
🛥️Lees meer over de
rondvaarten door de grachten van Den Haag.

 

Bezoek de nieuwe fietsenstalling onder Den Haag CS

Kom jij een dagje of weekend naar Den Haag en ben jij een liefhebber van design en architectuur? Dan moet je naar de ondergrondse en bewaakte fietsenstalling onder Den Haag Centraal Station. Anna Vastgoed Cultuur is de eigenaar van de Take a Brake fietsenstalling die door Dezeen is onderscheiden met maar liefst 3 awards.

Zelfs ik als inwoner van Den Haag ontdekt nog wel eens leuke nieuwe verborgen plekjes in Den Haag. Eerlijk is eerlijk, ik zou zelf niet zo snel naar een nieuwe fietsenstalling gaan kijken. Ik was uitgenodigd voor een Instameet in Den Haag en werd geïnspireerd door andere fotografen om vanuit andere perspectieven te fotograferen.

Fietsenstalling onder Den Haag CS

Ontdek de leukste plekjes door Geocaching

‘Wil je echt verborgen plekjes in Den Haag ontdekken? Linda uit Scheveningen tipt om de app Geocaching te downloaden. De gebruikers van deze app vormen samen de grootste schatzoekgemeenschap ter wereld. Het is dé officiële app voor geocaching. Ook in Den Haag en Scheveningen liggen geocaches verstopt. Ik vind het zo leuk om aan de hand van de app door de natuur in Den Haag te wandelen, door de straatjes in Scheveningen en op plekken te komen waar ik anders nooit zou komen. Ik vind het echt een avontuur in eigen stad’. 

Wil je meer weten over Geocaching en/of over hoe je zelf een ‘Geocache’ kan plaatsen? Lees dan de tips van OutdoorOnly. Wist jij dat er in meer dan 180 laden ter wereld zo rond de 3 miljoen geocaches liggen? Je kan zelfs een hele vakantie plannen rondom geocaching, hoe cool is dat!

Verborgen plekjes in Den Haag - Geocaching

Ga wandelen in het Westduinpark

Het Westduinpark en Wapendal ligt tussen Duindorp en Kijkduin in. Tijdens het wandelen kan je Schotse Hooglanders tegenkomen maar ook Shetlandpony’s en schapen. Het is een mooie omgeving om te wandelen in Den Haag in dit beschermde duingebied‘, aldus Seline Roos uit Duindorp.

Navigeer naar het Westduinpark – Cort van der Lindenpad. Ook leuk, bekijk alle tips voor wandelen in de natuur in Den Haag.

Ontdek Recreatiepark De Uithof

Recreatiepark De Uithof is onwijs mooi om doorheen te wandelen of te fietsen (ook mountainbike paden) en er is paardrijroute door het bos. Ik woon hier vlakbij en het is fijn dat het er ook niet zo druk is. Net zoals in het Westduinpark kan je ook hier Schotse hooglanders spotten. Veel mensen kennen De Uithof alleen van de sportmogelijkheden maar je kan er dus ook echt genieten van de natuur. Ook leuk is dat je de boomgaard kan bezoeken en je zelfs mee kan helpen plukken. Bekijk hier de plukdagen in de boomgaard’. Deze tip is van Sebastian Neckel uit Den Haag.

Foto: © Sebastian Neckel van sngp.nl.

Wandelen Natuurgebied De Uithof

Bezoek een paar van de mooiste Haagse parken

Een van de mooiste parken in Den Haag is Het Westbroekpark met de Rozentuin,het Internationaal Rosarium. ‘Ik vind het een mooie omgeving en een rustgevende plek. De Rozentuin ligt op loopafstand van mijn huis en ik ga hier dan ook graag wandelen’, aldus Paloma uit Scheveningen.

Westbroekpark in Scheveningen

Verscholen musea in Den Haag

Wat mij betreft is het een van de mooiste musea in Den Haag‘, maar ik beheer het dan ook zegt Wimmie Hofstra. Het Buitenmuseum is het voormalige woonhuis van Van Balckeneynde, de bouwer van het Catshuis. Vanaf 1631 leefde de Nederlandse landschapsschilder Jan van Goyen in het huis op de Dunne Bierkade. Uiteindelijk streek filosoof Baruch de Spinoza hier op zolder neer om zijn ‘Ethica’ te schrijven. Het Spinozahuis bevind zich aan de Paviljoensgracht 72-74. Meer informatie over rondleidingen en prijzen voor het Buitenmusem vind je hier.

  1. Jan van Goyenhuis – Dunne Bierkade 16a
  2. Het Paulus Potterhuis – Dunne Bierkade 17
  3. Het Van Balckeneynde Huis – Dunne Bierkade 18

Leuke musea in Den Haag

Voor liefhebbers van boten en fotografie

Hou je van boten en fotografie? ‘Dan moet je naar het mini olie strandje in Duindorp en Scheveningen gaan. Hier kan je alle boten fotograferen welke bijvoorbeeld na een lange visvangst reis de haven weer in varen. Natuurlijk heb je allerlei soorten boten en schepen die de haven in- en uitvaren’ aldus Seline Roos uit Duindorp.

Verborgen plekjes in Scheveningen

Staar naar de hemel vanuit het Hemels Gewelf

Geniet van een strandwandeling in de badplaats Kijkduin en neem je tijd om het kunstwerk ‘Het Hemels Gewelf’ van James Turrel te bewonderen. Je vind dit kunstwerk aan de Machiel Vrijenhoeklaan 175, tegenover restaurant De Haagsche Beek. Ik vind dit zo bijzonder!’, aldus Henriëtte Bokslag uit Scheveningen.

Foto: © Gerrit Schreurs, courtesy Stroom Den Haag.

Tips van locals voor verborgen plekjes in Den Haag

Bezoek de Japanse Tuin in Clingendael

‘Ik ben hier vroeger heel vaak geweest met de kinderen. Het is een prachtige tuin die midden op een landgoed ligt. Eerst gingen we dan naar de Japanse Tuin en daarna konden de kinderen spelen op de speelweide achter de tuin of we wandelden door het bos’, aldus Petra Evers uit Scheveningen.

Tips van locals Den Haag

Op pad met een local

Nancy Moorman tipt om er eens op uit te gaan met een local. Of je nu een toerist bent in eigen land of in eigen stad dat maakt niet uit. ‘Ik vind over het algemeen standaard gidsen die over highlights vertellen een beetje saai. Ik hoor liever de échte verhalen over een stad! Zo kwam ik op Sicilië in contact met With Locals. Een super leuk initiatief omdat je een afspraak kan maken met een lokale gids die jouw vervolgens precies datgene kan vertellen waar je naar op zoek bent. Zo kan je rondleiding een culinair tintje hebben of juist een humor tint’. Ontdek With Locals hier.

*Je kan nu ook online With Locals ervaren!

Fiets huren Den Haag Centrum

Kijk eens rond op een industrieterrein

Ik heb een tijdje bij KPN gewerkt op de Binckhorst. Achter de parkeergarage staat een High Tea Table, een kunstwerk van Daan den Houter. Super leuk om in je lunchpauze bij te chillen. Ook een leuk idee is om er even uit te rusten als je de Street Art in Den Haag op de Binckhorst gaat bekijken. Een leuke tip die uitgebreid staat beschreven op deze website’, aldus Eyleen Dolstra.

Verborgen plekje Den Haag

Rode auto muur Den Haag

Echt verborgen is het niet, maar het valt pas op als je eens omhoog kijkt. In de Westenbergstraat, in de Haagse Schilderswijk hangt een rood autotje aan de muur. Het kunstwerk wordt omschreven als een ‘spinnenauto die de wetten van de zwaartekrachten ontwijkt’, aldus schrijvers van de website Twentytwowords.com. Alleen dat artikel op de website is al de moeite waard om te bekijken want het staat vol met afbeeldingen van gebeurtenissen die toevallig zijn vastgelegd door de Google camera.

De rode auto aan de muur, op de kruising tussen de Tullinghstraat en de Koningstraat is een kunstwerk van de in de Schilderwijk wonende kunstenaar Theo van Laar. Vanwege een stadsvernieuwingsproject kreeg hij in 1980 de opdracht om iets te doen met de grote blinde muur. Vrrrroooommmm hangt hier dus al jaren!  Van Laar: “Automobilisten klagen geregeld dat de gemeente te weinig aan parkeerproblemen doet. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Zo ontstond het parkeerdak dat een kwartslag gedraaid is”, aldus Theo in het ANWB-tijdschrift Kampioen van oktober 1988.

Rode auto muur Den Haag

Leuke adresjes in Den Haag

Ben je op zoek naar leuke adresjes in Den Haag? Van shoppen, tot nieuwe wijken en de lekkerste dingen. Lees snel verder en ontdek al onze tips voor de leukste plekjes in Den Haag volgens locals.

Lekkerste ijs van Den Haag

‘Het lekkerste ijs en de goedkoopste koffie in Den Haag (koffie €1,-!) eet en drink je bij Florencia. Sinds 1932 word hier al ambachtelijk is gemaakt. Vooral in de zomermaanden ga ik hier vaak naar toe. Even een bakkie halen met een vriend en bijkletsen of even een lekker ijsje halen’ tipt Alexandra Bokslag die in het centrum van Den Haag woont.

Snuffel rond in Monastic Store en bezoek Willibrorduskapel

De Willibrorduskapel en Monastic Store is typisch zo’n plek waar je zo voorbij zou lopen. Niet doen! Want in de Oude Molstraat zitten, in een van buiten onopvallend pand omdat het vroeger een schuilkerk was, de Willibrorduskapel en de Monastic Store. Op nummer 35 vind je de winkel waar de broeders van Sint Jan hun zelf gebrouwen bier verkopen. Naast religieuze kunst en boeken vind je er ook natuurlijke cosmeticaproducten, eten en prachtig aardwerk gemaakt door nonnen die in stilte leven in Frankrijk.

De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30. (check voor de zekerheid altijd even de website). Naast de winkel, op nummer 37, zit de Willibrorduskapel. De kapel is elke dag open dus neem zeker een kijkje. De broeders ontvangen je allerhartelijkst. Je zult verbaasd zijn over de grootte en schoonheid van deze kapel. En bekijk vooral de ramen, zulk mooi glas in lood zag je nooit! Een bijzondere tip voor een leuk adresje in Den Haag van Joëlle van Baren-Oosterhuis uit Leidschendam.

Leuke adresjes in Den Haag

Een Haags cadeau shop je bij Kado om de hoek

‘Je moet in je eigen omgeving blijven luidde het advies‘ en dat deed ik! Op deze manier ontdekte ik de leukste plekjes in Den Haag, waaronder leuke adresjes in Den Haag om te shoppen. Om de lokale ondernemers te steunen maakte ik al een compleet artikel met waar je leuk lokaal shoppen in Den Haag kan.

Een leuk Haags cadeau vind ik bijvoorbeeld de Eau Eau Den Haag karaf! En voor een vriendin kocht ik ook iets leuks maar dat vertel ik hier maar niet anders leest ze het straks misschien. Op de foto hieronder zie je alle leuke typische Haagse cadeaus die zij verkopen. Bijzonder is ook het stadslicht Den Haag met de skyline van Den Haag erop, exclusief gemaakt en zelf bedacht. Gemaakt van metaal, vervolgens plaats je er een lichtje in, gaat er een wit kokertje omheen en dan zie je de skyline.

Het shopadresje ‘Kado om de hoek‘ vind je op Hogewal 1 om de hoek van het Noordeinde, achter de Koninklijke stallen. De cadeauwinkel is gevestigd in het centrum van Den Haag in een mooi pandje met Jugendstil details en een glazen dak. Ga je een dagje naar Den Haag om de bezienswaardigheden te bekijken dan is dit een leuke stop voor een Haagse souvenir. Op de website is te lezen dat de winkel wordt vergeleken met de Museumwinkel van het Moma New York omdat er veel bijzondere artikelen worden verkocht.

Typische Haagse cadeaus

Kijk je ogen uit bij Concept Store Couqou

Een van de leuke adresjes in Den Haag is de Concept Store Couqou, je vind de winkel in een zijstraatje van het Noordeinde. Couqou zit ook op Instagram waar je jezelf alvast kan verleiden door de mooiste foto’s te bekijken van alles wat er verkocht wordt. Alle meubels die je ziet worden bedacht en gemaakt in de eigen werkplaats. De overige producten worden door de eigenaren met liefde geselecteerd.

Adres: Noordeinde 59
Openingstijden: Maandag t/m woensdag gesloten. Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Leuke adresjes in Den Haag

Drink een Haags biertje

‘Ik ga graag naar Kompaan Bier op de Binckhorst‘, aldus Dirk-Jan uit Voorburg. ‘Het is een leuke zaak dat zijn eigen bier brouwt en in de zomer kan je hier op het terras genieten van een lekker Haags biertje. Ik vind het een leuke en gezellige plek in Den Haag om af te spreken met vrienden’.

Wereldreis langs dieren

Avonturia de Vogelkelder is alleen al leuk om te bezoeken zonder de intentie voor een huisdier, aldus Sophie Meyer. Avonturia de Vogelkelder is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux. Je maakt een soort wereldreis langs unieke producten voor dieren waarin de natuur centraal staat’!

Ontdek de Schilderswijk

‘Bezoek eens Theater Vaillant, dat was vroeger het Volksbuurtmuseum. Het theater ligt in het hart van de Schilderswijk op 200 meter afstand van de Haagsche Markt, de grootste overdekte markt van Nederland. Als je hier toch bent is het ook leuk om eens bij de Ostadehofjes te kijken’ tipt Peter Duivesteijn uit Den Haag.

Drink hier je koffie!

Ben je gek op koffie? Dan heeft Lorraine Wernsing uit de Haagse Vruchtenbuurt volop local tips voor je voor leuke adresjes in Den Haag en Scheveningen. Drink eens een bakkie in Scheveningen bij Tigershark Coffee of neem nog een bakkie bij jawel, ‘Koffiebar nog een bakkie‘, of in Den Haag bij Proef Haver of Hometown op het Buitenhof (zie foto hieronder). Die laatste staat ook in ons artikel met koffie hotspots in Den Haag.

Leuke adresjes in Den Haag

Proef dé Haagse uitsmijter

Dirk Jan tipt ‘De Corridor, een eetcafé dat beroemd is vanwege de saté en de Haagse uitsmijter. ‘Het eetcafé is gelegen op de rand van Den Haag en Voorburg. Letterlijk naast de kantorenbuurt het Beatrixkwartier en het treinspoor is dit café erg populair bij de zakenmensen om een woensdag, donderdag of vrijdagmiddag borrel te doen. Vaak is dit ook de locatie om een afscheidsborrel of jubileum te vieren. Laat je echter niet hierdoor afschrikken want het enorme terras bied ruimte voor een hoop mensen. Ondanks dat er een hoop zakelijk en internationaal publiek komt is de sfeer bijzonder aangenaam en mede dankzij de uitstekende bediening is dit echt een mooie locatie voor een borrel na het werk.

Mijn reden om hier regelmatig naar toe te gaan is met stip de sfeer en bediening, deze is echt erg professioneel en ondanks de drukte lukt het ze iedere keer weer om alle gasten precies op het juiste moment te bedienen. Een ander punt wat me ook erg aanspreekt is dat je hier nog steeds op rekening kan bestellen. Kortom uitstekend om na het werk met een groep collega’s of vrienden te gaan bezoeken en vanwege de ideale ligging van het OV met het treinstation Den Haag Laan van Nieuw Oost Indië en de Randstadrail om de hoek hoef je je niet in te houden qua drinken.

Gezellige plekjes in Den Haag

Ben je op zoek naar gezellige plekjes in Den Haag? Ook hiervoor hebben wij weer een aantal leuke en bijzondere tips verzameld. Wat dacht je van:

Geniet van muziek vanuit de Nutstuin!

Nog een leuke tip van Joëlle van Baren-Oosterhuis uit Leidschendam. ‘Achter Het Nutshuis (Riviervismarkt 5) bevind zich de Nutstuin. Het is een van de gezellige plekjes in Den Haag waar je het beste de melodieën kan horen die dagelijks uit de oude speeltrommel komen van de Grote Kerk, ook wel Sint-Jacobskerk genoemd of bekend als ‘de Haagse Toren’. Elk kwartier is er een melodie te beluisteren, van 8.15 uur ’s ochtends tot 21.00 ’s avonds. Op maandag, woensdag en vrijdag bespeelt tussen 12.00 en 13.00 uur ’s middags stadbeiaardier Gijsbert Kok het carillon. 

Ook leuk, onze tips voor gratis dingen doen in Den Haag.

Gin Tonic proef je bij Café Kleine Prins

Geniet van een Gin Tonic bij de Café Kleine Prins, het is een van de gezellige plekjes in Den Haag. De eigenaresse is een super leuke vrouw, ze komt aan je tafel vragen wat je smaak is. Dan kijkt ze naar haar enorme aanbod van meer dan 200 flessen Gins en de 24 soorten tonics. Ze kiest er een op basis van jouw smaak wensen en ze geeft een goede uitleg over de keuze aan tafel. Terwijl je geniet van je persoonlijke Gin Tonic hebben wij een spelletje Stratego gespeeld‘, aldus Alexandra Bokslag.

Drink een bakkie pleur in een Haags Koffiehuis

‘Drink eens een bakkie pleur in een Haags koffiehuis’, is de tip van Martin de Haan die het een gezellig plekje vind in Den Haag. Jaren geleden gaf hij mij deze tip al eens en zo kwam het dat ik een uitgebreid artikel schreef over ‘Koffiehuis de Laak‘. Jos Overdevest zwaait al 37 jaar de scepter in Koffiehuis de Laak. Hij heeft het koffiehuis overgenomen van zijn vader die 58 jaar geleden zijn koffiehuis startte, iets verderop, op het Calandplein. Je moet hier zeker eens een bakkie pleur drinken in de decembermaand. “Je weet niet wat je dan meemaakt” zegt Martin de Haan, goede vriend van Jos.

Heb je een boot? Dan kan je ook aanmeren voor een Haags bakkie. En er is een nieuwe themavaart is ontwikkeling. Martin zegt daarover; ‘er komt een speciale themavaart aan i.s.m. de Ooievaart, ‘Haagse Humorvaart’ met spoedcursus Haags spreken.

*Ook leuk om te lezen, onze tips voor Haagse Koffie Hotspots.

Gezellige plekjes in Den Haag

Wat vind jij van de tips van locals voor Den Haag en
heb jij nog meer tips voor verborgen plekjes in Den Haag?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email