Ben jij op zoek naar leuke tijdschriften voor op vakantie? Hier delen wij de mooiste en leukste reistijdschriften voor vrouwen en mannen en andere tips voor leuke tijdschriften die je op reis kan lezen.

Reistijdschriften, leuke tijdschriften op vakantie

Vind jij het ook heerlijk om iets te lezen op vakantie? Ben jij meer een boekenwurm of vind jij het fijner om mooie reistijdschriften te lezen? Als ik alle tijd heb op reis dan lees ik graag een goed boek op mijn strandbed. Maar ik neem ook altijd een aantal leuke tijdschriften voor op vakantie mee. Zo lees ik in het vliegtuig bijvoorbeeld graag een mooi reistijdschrift.

Bij het lezen van een tijdschrift kom ik tot rust door het bladeren langs mooie reisverhalen en gave reistips. Een tijdschrift kan je ook wat makkelijk even wegleggen om daarna weer een nieuw artikel te lezen. Welke reistijdschriften over vakanties en reizen zijn er eigenlijk allemaal? Er zijn ontzettend veel reistijdschriften! Er zijn prachtige reismagazines waar je kan wegdromen bij diverse bestemmingen, daarnaast zijn er specifieke landen reistijdschriften, zijn en gratis reistijdschriften en er zijn reismagazines die zich compleet richten op een bepaald reisthema. Ben je op zoek naar leuke tijdschriften voor vrouwen met thema’s als ontspannen, wellness, yoga en goed voor jezelf zorgen? Bekijk mijn tips op WellnessSpots.com voor fijn leesvoer.

*Bekijk hier alle reistijdschriften van de ANWB.
**Ook leuk, de reistijdschriften van Meridian Travel.
***Bekijk ook deze tips voor leuke boeken voor op vakantie en tips voor mooie boeken over reizen voor thuis.

Lonely Planet Traveller

Iedereen kent de Lonely Planet reisgidsen. Maar Lonely Planet brengt ook al een aantal jaar een reismagazine uit op de Nederlandse markt. In Lonely Planet Traveller droom je weg bij reisreisreportages die geschreven zijn door gerenommeerde Lonely Planet-auteurs. Je geniet van de mooiste fotografie van de beste fotografen ter wereld.

Bestel Lonely Planet Traveler hier.

National Geographic Traveler

Een van de langslopende reistijdschriften is National Geographic Traveler. Een mooi magazine vol reisartikelen en prachtige reisfoto’s.

Bestel National Geographic Traveler hier.

Meridian Travel

Een travelglossy, dat is Meridian Travel Magazine. Een reistijdschrift over de mooiste bestemmingen ter wereld. Er staat veel bestemmingsinformatie in, je ontdekt de mooiste reportages en vele reisverhalen.

Bestel Meridian Travel hier.

Reistijdschrift Meridian Travel

Columbus Magazine

Colombus Magazine is een magazine voor reizigers gemaakt door reizigers. Het is een groot reistijdschrift dat vol staat met mooie reisverhalen, handige tips en tricks voor op reis en veel fotografie inspiratie.

Bestel Columbus Magazine hier.

Reistijdschriften over specifieke landen

Ik dacht ik som even op welke reistijdschriften er allemaal zijn over specifieke landen. Maar dat er zoveel reismagazines zijn over Frankrijk wist ik niet dus laten we daar mee beginnen. Frankrijk blijft onverminderd een populaire vakantiebestemming gezien het aantal aan magazines over Frankrijk.

 1. Leven in Frankrijk
 2. En Route
 3. Côte en Provence
 4. Maison en France

Hou jij meer van reizen naar landen als Italië, Duitsland, Griekenland of Azië? Dan kan je ook lekker wegdromen met deze leuke tijdschriften.

 1. Italië Magazine
 2. De Smaak van Italië
 3. Duitsland magazine
 4. Griekenland Magazine
 5. Azië en Down Under
 6. Nordic Magazine
 7. America

Outdoor reistijdschriften

Ben jij graag buiten en trek je er graag op uit in de natuur? Dan zijn outdoor reistijdschriften leuke magazines voor jou om te lezen op vakantie. Of je nou van alleen wandelen of fietsen houdt of juist graag in de bergen bent.

 • Op Pad: de mooiste wandel- en fietsroutes in Europa en soms daarbuiten.
 • Bergen Magazine: het reistijdschrift voor de reizigers die houden van vakanties in de bergen
 • Buitentijd: gratis magazine van outdoorwinkel Bever met reisverhalen en tips voor handige reisspullen.

Gratis reistijdschriften

Wist je dat er ook organisaties zijn die gratis reistijdschriften hebben? Zo heeft reisorganisatie Djoser elk jaar een mooi reismagazine en ook outdoor winkel Bever brengt elk jaar een magazine uit met allerlei reisverhalen en reistips.

Buitentijd (van Bever)

Hou jij van outdoor vakanties? Dan is de kans groot dat jij je reisspullen onder andere in de winkel van Bever koopt. Naast de verkoop van handige reisspullen heeft Bever ook een eigen reistijdschridt, Buitentijd. Ga jij shoppen bij Bever dan kan je het Buitentijd magazine gratis meenemen. Wil jij online shoppen bij Bever met korting? Dan kan je daarna het reismagazine Buitentijd ook online lezen.

Gratis reistijdschriften

Reismagazine van Djoser

Djoser is misschien wel een van de bekendste reisorganisaties in Nederland. Op de Vakantiebeurs in Utrecht hebben ze wat mij betreft altijd de mooiste stand. En ze bieden prachtige reizen aan naar alle uithoeken van de wereld. Elk jaar brengt Djoser ook een mooi reismagazine uit waarbij naast de reizen die worden aangeboden je ook reisverhalen kan lezen.

*Meld je aan en ontvang Djoser Magazine 2 x per jaar gratis thuis. 

Reistijdschriften over kamperen en caravans

Ga jij elk jaar kamperen of heb jij een eigen caravan? Dan zijn de reistijdschriften over kamperen en caravans leuke tijdschriften voor op vakantie. In Nederland zijn er vier magazines waarin je alles kan lezen over kamperen en op reis gaan met een caravan.

 1. KCK, Kampeer en Caravan Kampioen;
 2. ACSI Freelife Magazine, de campingspecialist;
 3. Campinglife: een compleet reistijdschrift over alles dat met kamperen te maken heeft;
 4. Caravannen, gericht op caravan-eigenaren met tips voor de mooiste campings in Europa.

*Bekijk hier alle reistijdschriften van de ANWB.

ACSI Freelife Magazine, alles voor de kampeerder

Ben jij dol op alles wat met kamperen te maken heeft? Dan ken je het vast al, maar zo niet, laten wij je graag kennis maken met ACSI FreeLife Magazine. Dit magazine wordt 8 keer per jaar uitgebracht en bevat per editie meer dan 125 pagina’s aan inspiratie voor kampeerders.

Of je er nu zelf met een tent of caravan op uittrekt, nieuwe kampeerspullen nodig hebt of het gewoon leuk vind om van alles te lezen over kamperen, ACSI is al bijna 60 jaar een van de campingspecialisten van Europa.

*Bekijk de complete webshop van ACSI Freelife Magazine;
**Ontdek hier alle abonnementen op het ACSI Freelife Magazine;
***Zie hier een overzicht van alle ACSI Eurocampings in Europa, meer dan 9000 keuzes en handige filter opties.

Leuke tijdschriften voor op vakantie

Leuke tijdschriften voor vrouwen over bewust leven

Ben jij op zoek naar leuke tijdschriften voor vrouwen met thema’s als ontspannen, wellness, yoga en goed voor jezelf zorgen? Lees dan onze tijdschriften tips op WellnessSpots.com en bekijk er hieronder een aantal.

Flow Magazine abonnement

Neem je tijd voor dingen, durf nieuwe keuzes te maken en geniet van klein geluk. In Flow Magazine lees je over positieve psychologie, creativiteit, mindfulness en het mooie van het imperfecte.

Happinez

Leer te genieten van klein geluk en laat je inspireren door het bomvolle magazine, ‘Happinez’. Leer meer over Mind & Meditatie, krijg tips voor  persoonlijke groei, verdiep je in body & mind mogelijkheden en ontdek wat spiritualiteit voor jou kan betekenen.

*Bestel Happinez hier en bekijk alle Happinez boeken bij Bol.com.

leuke tijdschriften voor op vakantie

Yoga Magazine met korting

Ben jij altijd met yoga bezig of wil je jezelf juist meer verdiepen in de wereld van yoga? Met het Yoga Magazine kan je inspiratie op doen, achtergrond verhalen lezen over yoga en veel ideeën op doen over allerlei yoga mogelijkheden. Neem je een abonnement op Yoga Magazine dan kan je ook Yogatv kijken met meditatie- en online yogalessen.

Heb jij al interesse in yoga? Lees dan ook dit artikel met tips voor gratis online yoga lessen in het Nederlands.

*Bestel Yoga Magazine hier

Women’s Health Magazine

Wil jij na je vakantie echt eens meer gaan sporten? Bereid je dan op vakantie alvast voor. Koop het magazine Women’s Health en laat je inspireren met allerlei tips over sporten, voeding en verzorging voor de fitte en sportieve vrouw.

*Bestel Woman’s Health hier

Leuke tijdschriften voor vrouwen over bewust leven

Tips voor thuisvakantie

Heb jij een paar mooie reistijdschriften gelezen en zijn al je reisboeken ook al verslonden? Ook de onderstaande dingen kan je thuis doen om het vakantiegevoel vast te houden of juist thuis op vakantie te gaan.

 1. Check deze leuke vakantie ideeën voor thuis
 2. Bekijk de leuke reisspellen voor volwassenen
 3. Hier kan je allemaal virtueel op vakantie gaan
 4. Leuke boeken voor op vakantie en deze mooie boeken over reizen
 5. Ontdek de tips waar je virtueel op vakantie kan gaan. 
 6. Bekijk deze Netflix documentaires over reizen en deze Netflix series over reizen.
 7. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Heb jij nog meer tips voor leuke tijdschriften voor op vakantie of mooie reistijdschriften?

Print Friendly, PDF & Email