Een spelletje spelen met vrienden is altijd leuk op een gure avond. Wat mij betreft zijn dit leuke reisspellen voor thuis voor volwassenen met het thema reizen. Zo kan je thuis altijd de wereld over reizen.

Leuke reisspellen voor thuis voor volwassenen

Wij spreken wel eens met vrienden thuis af voor een gezellige spelletjes avond. Vooral in de winter is het fijn om warm binnen te zitten en eens een ouderwetse maar reuze gezellige spelletjes avond te beleven. De een schenkt de wijn in, de ander neemt een kaasplankje mee en er wordt gestemd welke leuke reisspellen voor thuis deze avond aan de beurt zijn.

Monopoly en Triviant heb ik altijd leuke spellen gevonden. Helaas zie ik nu dat de edities met het thema reizen (tijdelijk) uitverkocht zijn of niet meer leverbaar. De Monopoly wereldreis editie en mijn Trivial Pursuit Wereldreis-editie zie ik momenteel alleen nog op Marktplaats te koop aangeboden worden. De Monopoly wereldreiseditie is tijdelijk niet leverbaar bij Bol.com.

Ik ben op zoek gegaan naar andere leuke reisspellen voor thuis voor volwassenen die het thema reizen hebben. Hoe leuk is het om thuis de wereld over te reizen. Een aantal van deze leuke reisspellen zijn ook ideaal voor 2 personen om te spelen. Ik deel graag mijn tips met leuke reisspellen om thuis te spelen met volwassenen die allemaal het thema reizen bevatten.

Wat opvalt is dat het thema reizen met de trein vaak terugkomt in leuke bordspelen voor volwassenen. Ben je een treinfanaat, kijk dan ook eens op de website van mijn trein vrienden Nick en Kirsten van Reizen met de trein.

 1. Ticket to Ride Europe
 2. EXIT De dode in de Orient Express

Monopoly Den Haag editie 

Zoals ik al zei is mijn Monopoly wereldreis editie niet meer leverbaar. Ik woon zelf in Den Haag en hoe leuk is het dan om een Monopoly Den Haag editie te hebben? Ben je een echte Den Haag fan? Dan is dit Haagse kwartet ook leuk.

Monopoly Den Haag editie 

Ticket to Ride Europe

Met het bordspel Ticket to Ride Europe, reis je Europa door per trein. Bouw mooie treinstations in de steden, snel door de donkere treintunnels in Zwitserland en zorg dat je verbindingen claimt tussen de steden en de juiste kaartencombinaties in handen krijgt. Heb jij aan het einde de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar! Er zijn aparte bordspellen van Ticket to Ride voor Londen, Afrika en de USA.

 • 8 – 99 jaar
 • 2 tot 6 spelers
 • 60 minuten

EXIT De dode in de Orient Express

EXIT De dode in de Orient Express, een uitdagend escape room-spel. Lukt het jou om in deze beroemde trein een moord op te lossen? ! Los een moord op in deze beroemde luxe trein door binnen 1,5 uur alle puzzels op te lossen en de codes te breken. Enige nadeel aan dit spel, je kan het maar één keer spelen want het speelmateriaal moet worden gevouwen, beschreven of afgescheurd. Het bordspel is als winnaar uit de bus gekomen bij de ‘Speelgoed van het Jaar 2018′ verkiezing.

 • 12 – 99 jaar
 • 1 tot 4 spelers
 • 45 tot 90 minuten

Reisspellen voor volwassenen voor op reis

Ga je op reis en wil je op het balkon van je appartement of op het strand zo nu en dan ook eens een spelletje spelen? Bol.com heeft een compleet overzicht gemaakt met allemaal leuke reisspellen voor volwassenen die je op reis gemakkelijk kan meenemen. Mijn favo spelletjes zijn:

 1. Regenwormen
 2. Mini 4 op een rij

Bekijk hier alle reisspellen voor volwassenen voor op reis!

Reisspellen voor volwassenen voor op reis

Wat te doen in vakantie thuis?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je vakantie thuis vieren? Bekijk dan ook eens alle onderstaande artikelen en wie weet zit er wat leuke thuisvakantie inspiratie tussen.

 1. Volg deze podcats over reizen
 2. Ga eens virtueel op vakantie met deze tips
 3. Leuke tijdschriften voor op vakantie kan je natuurlijk ook thuis lezen. 
 4. Thuis op vakantie? Check deze vakantie ideeën voor thuis en in de buurt
 5. Doek thuis ook eens lokale dingen op met deze lokaal shoppen in Den Haag tips.
 6. Leuke vakantieboeken kan je ook ook thuis lezen en ontdek deze koffietafelboeken over reizen
 7. Neem plaats en droom weg bij deze  documentaires over reizen en deze Netflix series over reizen

Deel ook jouw favoriete leuke reisspellen voor thuis voor volwassenen met ons!
Wij zijn benieuwd. 

Print Friendly, PDF & Email