De Buienradar kennen wij allemaal, maar wist je dat er nog veel meer radars zijn? Ik zocht uit wat leuke radars zijn om te volgen om Nederland te ontdekken. Laat je verrassen en blijf up to date!

Leuke radars volgen om Nederland te ontdekken

Ik heb de Buienradar als app op mijn telefoon staan en ik heb de app Flightradar24 want ik vind het handig en soms ook leuk om te zien wanneer een vliegtuig land en opstijgt. Van de week kreeg ik een persbericht over de lammetjes op Texel (bedankt Justin Sinner Pictures voor de foto) en daar werd de Lammetjesradar getipt. En zoals dat zo vaak gaat, bubbelde er zich een nieuw artikel in mijn hoofd op, een artikel vol met de leukste radars om te volgen om Nederland te ontdekken op een andere manier.

Dus Travel around with me, volg de handige radars en je weet wanneer de bloemen in bloei staan, waar er lammetjes zijn, wanneer je naar binnen moet voor een bui of een dansje kan maken in de plassen of welk vliegtuig er boven je hoofd vliegt.

Meenemen tijdens een roadtrip Nederland

Pak je koelbox in, neem je thermoskan met thee of koffie mee. Vul je navulbare fles met wat fris voor onderweg en smeer je broodjes voor tijdens de reis door eigen land want met deze tips voor leuke radars volgen om Nederland te ontdekken kan je maar zo úren onderweg zijn.

En vergeet je powerbank ook niet mee te nemen in de auto want je telefoon gaat natuurlijk wel snel leeg met het gebruik van de radars via internet en het rondsnuffelen op Google Maps. Ik had laatst toch iets stoms, ik heb net een nieuwe Samsung telefoon (S20+) en ik was de hele dag weg dus ik had twee powerbanks meegenomen om opgeladen de dag door te komen. Kom ik erachter dat ik voor de powerbanks die ik heb een USB naar C kabel nodig heb, dat geloof je toch niet?! Ik word gek van al die draadjes en aparte snoertjes, bij mijn vorige Samsung werkte het namelijk gewoon. Dus direct dezelfde avond een USB – C kabel gekocht als nieuwste Samsung accessoire en ik ga nog even kijken voor een autolader voor het geval ik het snoertje eens zou vergeten. Ik heb wel een USB autolader maar die maakt geen goed contact meer en om nou een nieuwe powerbank te kopen die nog goed werkt vind ik ook niet nodig.

*Ook leuk, bekijk al deze mooie en leuke autoroutes voor een roadtrip Nederland

Lammetjesradar, spot de lammetjes op Texel

Ohhh iedereen is toch dol op lammetjes?! Ik kan het me niet voorstellen dat je het niet bent, maar dat mag natuurlijk. Knuffelen met lammetjes staat nog steeds op mijn wishlist, gek hé dat je sommige dingen al zo lang wilt maar het alsmaar niet doet, wie weet dit jaar.

Met de Lammetjesradar op Texel weet ik in elk geval waar ik moet zijn. Als ik dan toch plannen maak om naar Texel te reizen dan wil ik ook na een dagje lammetjes kijken en knuffelen genieten van Woolness en ontspannen in een wolbad op Texel.

*Bekijk hier de Lammetjesradar.nl
**Combineer je Lammetjesroute op Texel met de Texelse Bloembollenroute.

Leuke radars volgen om Nederland te ontdekken

Bloemenradar, spot als eerste de mooiste bloemen

Bloemenradar geeft momenteel geen actuele informatie vanwege de huidige crisis. Vooralsnog is het ‘enjoy the flower fields at home’. 

Normaal gesproken is de Bloemenradar als praktisch hulpmiddel te gebruiken om in één keer te zien waar je de mooiste bloemen kan bewonderen die in volle bloei staan. Tijdens het bloembollenseizoen zetten inwoners van de bollenstreken in Nederland, fotografen en organisaties zich met zijn allen in om de mooie bloemen locaties met je te delen.

Elke dag worden de bloemenvelden bekeken en dan kan je daar je wandel- fiets of leuke autoroute op afstemmen. Mocht je zelf een mooie locatie vol actueel bloeiende bloemen spotten dan mag je die foto en de exacte locatie delen op de website.

ANWB Bollenstreekroute met de auto

Flightradar24, spot wat er rondvliegt in de lucht

Het is nu natuurlijk lang niet zoveel als anders maar ben je benieuwd wat er boven je hoofd allemaal rondvliegt? Download dan de populairste vluchttracker ter wereld, Flightradar24. Met deze radar kan je live kijken op de vluchttracker-kaart welke vliegtuigen er allemaal rondvliegen. Best leuk om op een willekeurig moment eens te kijken wat er zoal in de lucht hangt.

En daarnaast is het super handig als je bijvoorbeeld iemand moet ophalen van de luchthaven. Je kan natuurlijk wel goedkoop parkeren bij Schiphol maar hoe handig is het als je de up-to-date vluchtstatus en luchthaveninformatie direct kan zien. Dan kan je iemand ophalen en direct doorrijden zonder je auto te parkeren bij de luchthaven.

*Ontdek de Flightradar24.

Leuke radars om te volgen - Flightradar24

Heb jij nog meer tips voor leuke radars
om te volgen om Nederland te ontdekken?

Print Friendly, PDF & Email