Heb jij zin om leuke dingen te doen met je hond? Er zijn zoveel leuke uitjes met je hond mogelijk en leuke plekken om met je hond heen te gaan. En heb je geen hond? Dan zijn er ook allemaal leuke activiteiten met honden mogelijk. Laat je verrassen!

Leuke dingen doen met je hond

Heb jij zin om leuke dingen te doen met je hond? Laat je inspireren met al mijn tips om leuke activiteiten met honden te beleven. In dit artikel kan je van alles ontdekken, van:

 1. Daguitstap met je hond;
 2. Indoor activiteiten met je hond;
 3. Leuke plekken om met je hond heen te gaan;
 4. Geen hond? Beleef leuke activiteiten met honden.

Helaas heb ik geen eigen hond meer. Mijn lieve Banjer, een kruising van een labrador en een herder is overleden in 2015 nadat ik bijna 16 jaar lang voor hem heb mogen zorgen. Ik ben nog altijd gek op honden en inmiddels run ik naast mijn werkzaamheden een Petbnb aan huis.

Dat betekent dat er af en toe honden een dagje bij komen omdat hun baasje een dagje weg is of moet werken. Daarnaast blijven er ook wel eens honden bij mij overnachten als baasjes op vakantie gaan. En als laatste, ik pas ook wel eens op huizen en honden en paarden. Je leest het al, ik ben een grote dieren- en honden vriend.

Heb jij zin om leuke dingen te doen met je hond? Of heb je net als ik geen eigen hond, maar wil je wel eens iets leuks doen met een hond? Laat je inspireren en Travel around with me. Lees snel veder en ontdek leuke tips met honden zoals:

 1. Bijzonder uit eten met je hond;
 2. Dagje naar het strand met je hond;
 3. Ga naareen tuincentrum met je hond;
 4. Volg een leuke workshop met je hond;
 5. Samen spelen in een hondenspeeltuin;
 6. Volg een snuffelroute of doe ene kasteel wandeling;
 7. Geniet aan het einde van het seizoen van een ‘hondenplons’;
 8. Leuke indoor dingen doen met honden als het regent bijvoorbeeld.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen

Ga naar een vakantiehuisje met je hond

Trek erop uit en geniet samen in een vakantiehuisje met je hond in Nederland of ergens op reis. Er zijn speciale vakantiehuisjes waar honden ook welkom zijn en waarbij er honden spullen aanwezig zijn zoals een hondenmand en voerderbakken.

*Bekijk al deze leuke vakantiehuisjes waar hond is toegestaan;
**Ontdek al deze wellness huisjes waar honden zijn toegestaan in Nederland;
***Ga op reis met je hond! Bekijk deze vakantiehuizen in Denemarken waar honden ook welkom zijn.

Vakantie met de hond bij Landal in een hondenbungalow

Leuke vakantiehuizen honden welkom

Bijzonder uit eten met je hond, naar restaurant waar honden welkom zijn

Lees echt even verder, want ik bedoel niet, neem je hond mee naar een restaurant en ga uit eten met je geliefde viervoeter. Ik bedoel echt dat je bijzonder uit eten kan met je hond en dat je hond ook van een lekkere honden maaltijd kan genieten.

Bijzonder in de zin van, dit is een restaurant waar honden meer dan welkom zijn, met speciale gerechten voor honden! Een restaurant met een speciale hondenmenukaart dus! Woe patat, dog popcorn, snuffle bier. Er zijn steeds meer restaurants met een speciale hondenmenukaart, wedden dat jouw viervoeter hier ook van gaat watertanden.

Ook een aanrader voor mensen die in Zuidwest Drenthe wonen of in de buurt van Echten op vakantie zijn. Neem je hond mee en ga naar ’t Boshuys in Echten voor een lunch of lekker stuk taart. Er is een speciale hondenmenukaart met lekkere snacks voor je hond. ’t Boshuys in Echten ligt vlakbij Vakantiepark Westerbergen in Echten. Hier kan je onder andere in dit mooie wellness huisje met Jacuzzi verblijven waar honden ook in zijn toegestaan.  

Restaurant honden welkom met hondenmenukaart

Mooie heide wandelroutes met hond in Nederland

Ben jij op zoek naar een mooie heide wandeling? Wil je tips voor routes over de paarse heide en weten wanneer de heide bloeit? Je leest het allemaal als je op de link van het artikel hieronder klikt. Trek erop en ontdek samen de mooie heide wandelroutes met hond in Nederland!

Voor het ‘Echte(n)’ Drenthe gevoel, kan je gaan wandelen door het Heide gebied de Westerbergen in Echten. Wij verbleven in een heerlijk wellness vakantiehuisje met  Jacuzzi® op Vakantiepark Westerbergen in Echten en konden zo vanuit ons huis binnen 10 minuten de hei op wandelen.

*Bekijk hier alle mooie heide wandelroutes met hond in Nederland

Mooie heide wandelroutes met hond in Nederland

Geniet van een strandwandeling Scheveningen met je hond

Ik woon op Scheveningen en dat betekent dat de honden die bij mij komen ook worden uitgelaten op Scheveningen en in Den Haag. Zo heb ik een aantal favoriete favoriete uitlaatplekken in Den Haag en Scheveningen.

Wandelen met honden op het strand van Scheveningen is het hele jaar door een van mijn meest favoriete uitlaatplekken. Van al het geren en gedol op het strand en de kans dat de honden het zoute zeewater opdrinken. Vergeet niet zelf een opvouwbaar drinkbakje voor honden mee te nemen dat je zelf vult met water. Wil je even rustig op het strand zitten en kan je jouw hond niet loslaten? Dan adviseer ik je een hondenkabel met aanlegspiraal te kopen. Ten eerste is de aanlegspiraal ideaal omdat je dat makkelijk in het zand draait. Daarnaast kan je je hond dan vastmaken aan de hondenkabel. Enerzijds klik je de kabel vast aan de aanlegspiraal en anders aan je hond. Zo hoef je niet je eigen hondenriem daarvoor te gebruiken.

*Alle info over wandelen met honden strand Scheveningen;
**Handig! Deze tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen;
***Bestel hondenzakjes hier voor het uitlaten, i.v.m. opruimplicht;
****Mijn tips voor leuke uitlaatplekken in Den Haag en Scheveningen.

Hond uitlaten Scheveningen strand

Ga naar de honden speeltuin in Rotterdam, Deventer en/of Nijmegen

Ik wist niet eens dat het bestond, maar nu ik het weet ga ik zeker een keer naar een hondenspeeltuin in Nederland. Voor mij persoonlijk is hondenspeeltuin Bello in Rotterdam het meest dichtbij! Maar er zijn nog een paar speeltuinen voor honden in Nederland:

 1. Fikkie in Nijmegen;
 2. Bello in Rotterdam;
 3. De vrolijke viervoeter in Deventer.

Blijkbaar kende een vriendin uit Rotterdam het wel al, want zij ging al eens met haar dwergteckel Kees naar Bello. Ook leuk, zij gaf aan dat: “Ja het is echt heel leuk, ze hebben ook speciale ras-uurtjes. Voor kleine hondjes, zoals teckels etc, voor beagles, voor rescue-honden”.

*Meer informatie over hondenspeltuin Bello kan je hier bekijken.

De natte neuzen en snuffelroutes van Staatsbosbeheer

De ‘Natte ­Neuzenroutes’, hoe leuk klinkt dat alleen al. Staatsbosbeheer heeft verschillende routes uitgezet waar je leuk kan wandelen met je hond.

*Bekijk deze route in het Drents- Friese Wold;
**Of bekijk deze wandelroute met de hond op de Veluwe.
***De snuffelroute in het Mastbos in Breda is ook leuk voor honden. 

Leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen

Bezoek kasteeltuinen met je hond

Ben je dol op wandelen en kastelen? Ga dan wandelen in kasteeltuinen met je hond. Je hond moet natuurlijk wel aangelijnd blijven, maar zo kan je wel samen genieten van een mooie wandeling bij een kasteel in Nederland. Zo kan je samen met je hond onder andere deze kastelen bezoeken:

 1. Kasteeltuin Arcen;
 2. Kasteel Doornenburg.

*Let op: Soms is een rol lijn niet toegestaan, je moet dan een korte hondenlijn bij je hebben. Daarnaast mag je hond niet het kasteel zelf in.

Kasteeltuin Arcen

Volg een leuke workshop met je hond

Geef je hond wat uitdaging en volg een leuke workshop met je hond. Via Doggy Events kan je leuke honden workshops volgen, zoals:

 1. Privé workshops;
 2. Treibball workshop;

 3. Fun & Spel workshop;

 4. Hond & Kind workshop;

 5. Basis workshop SATS Bridge & target.

Geniet samen van een hondenplons

Je kan natuurlijk met je hond samen in de zee of in een meer gaan zwemmen. Maar je kan ook wachten op de jaarlijkse ‘hondenplons’. Wil jij een keer gaan zwemmen met je hond? Hou dan eind augustus en begin september vrij, veel buiten zwembaden organiseren rond deze periode een speciale zwemdag voor honden.

 1. Kloosterzande;
 2. De Meene in Ruurlo;
 3. Het Ottenbad in Eindhoven;
 4. De Papiermolen in Groningen;
 5. Het Hessenbad in Hoog-Keppel;
 6. Het van Maanenbad in Rotterdam;
 7. Staatsbosbeheer heeft in het Purmerbos in Noord-Holland een hondenzwembad aangelegd.

*Bekijk hier de voorwaarden voor deelname aan de hondenplons.

Doen als regent of indoor activiteiten met hond (deels)

Ik had het zelf niet bedacht, maar het kan wel, naar een museum met je hond. Stroom het van de regen en houdt je hond niet van regen? Dan zijn indoor activiteiten met je hond de oplossing.

Je kan natuurlijk thuis in huis allerlei spelletjes verzinnen met en voor je hond. Maar je kan dus ook met je hond naar een museum. Over het algemeen betaal je een bijdrage aan toegang voor je hond en ze moeten natuurlijk aangelijnd blijven. Heb jij een rustige hond dan is een museum bezoek een leuk dagje uit met je hond. Je kan bijvoorbeeld naar:

 1. Archeon;
 2. Kamp Westerbork;
 3. Nederlands Openluchtmuseum.

Ga naar een tuincentrum met je hond

Wil je iets leuks gaan doen met honden en regent het? Denk dan eens aan een tuincentrum. Zelf woon in ik Scheveningen en in de buurt van Den Haag zijn honden welkom bij Tuincentrum De Bosrand. De hond moet natuurlijk wel aangelijnd zijn en goed opgevoed, je wilt niet dat je hond tegen alle planten en bomen aan plast.

Leuk is ook dat bij de meeste tuincentra een hele honden afdeling is. Je kan het zo gek niet bedenken of ze verkopen het. Van alle leuke hondenproducten van het merk Kong, tot hondenmanden, hondenvoer etc.

Leuke dingen met honden als het regent

Tips voor husky liefhebbers

Ben jij een grote liefhebber van het mooie husky ras? Dan deel ik graag deze tips voor husky liefhebbers met je.

Wandelen en/of suppen met husky’s in Nederland

Ja het kan echt! Op de Veluwe kan je gaan wandelen met husky’s en in de zomermaanden kan je zelfs gaan suppen met husky’s in Nederland. De aanbieder van deze husky belevenissen in Nederland is Dutch Husky Experience.

Heb je dus geen eigen hond, maar hou je wel van het plezier dat je met honden kan beleven? Of heb je wel een eigen hond, maar ben je dol op husky’s? Wat de reden ook is, bij mij staat de Dutch Husky Experience op mijn ‘honden bucketlist’.

Leuke dingen doen met je hond

Ga op Dog Trekking met Husky’s in Thüringen

Een Husky dog trekking is mogelijk in de periode van oktober tot en met april. Belangrijk hierbij is dat de temperaturen onder de 16 °C liggen. Temperaturen daarboven zijn te warm om husky’s te ‘laten werken’.

*Ontdek hier alles over de Husky Dog Trekking in Thüringen, Duitsland.

Tips wandelen sneeuw kleding

Ga mee met een husky safari in Finland

Een droom van vele hondenliefhebbers en dus ook van mij, was meegaan met een husky safari. Er zijn meerdere plekken waar je deze winter activiteit kan beleven. Zelf ging ik op husky safari in Fins Lapland.

*Bekijk meer over een husky safari in Vuokatti in Fins Lapland.

Husky Safari Vuokatti Safaris

Tips voor teckel liefhebbers

Ben jij dol op teckels en heb je er zelf een? Ga dan naar de Nederlandse Dag van de Teckel en/of bezoek het teckel hotel in Oostenrijk.

Nederlandse Dag van de teckel

Elk jaar wordt de teckel dag georganiseerd in Zoetermeer. Op zaterdag 4 mei 2024 organiseert ’t Dierenparadijs in Zoetermeer alweer de 11e editie van de Nederlandse dag van de teckel.

*Voor updates, volg Nederlandse Dag van de teckel op Facebook.

Op vakantie naar het teckel hotel in Mayrhofen

Wil jij op vakantie met je hond naar Oostenrijk? Reis met je teckel naar Mayrhofen en overnacht in het teckel hotel in Tirol.

*Ontdek hier alles over het teckel hotel in Mayrhofen.

Als expat in Dubai? Ga naar luxe honden spa in Dubai

Het is niet een makkelijke reisbestemming om je hond mee naar toe te nemen, maar als je er eenmaal bent, omdat je er bijvoorbeeld een tijd als expat gaat wonen, dan kan je naar een luxe honden spa in Dubai. De luxe honden spa in Dubai heeft maar liefst $10 miljoen gekost!

De kwispelende viervoeters moeten hiervoor naar de honden wellness in de Dubai Mall. De Dubai Mall staat bekend als luxe winkelcentrum met een schaatsbaan en het grootste aquarium ter wereld. De spa voor honden is wel alleen toegankelijk voor kleine honden en dan krijgen ze 14.000 om te spelen!

Er is een valet parking voor je hond, zodat jij snel naar je werk kan en je hond gelijk kan gaan spelen in het honden wellness paradijs. Er is meer dan genoeg speelgoed, er zijn themadagen dat er zelfs een sneeuwbaan is en er zijn binnen en buitenzwembaden. Bekijk snel de video hieronder en surf naar de website.

Heb jij nog meer leuke ideeën om te doen met je hond?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email