Blijf je de zomer in Nederland en ben je op zoek naar tips voor leuke dingen doen in de zomer in eigen land? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Tips voor leuke dingen doen in de zomer

Ik ben een reisverslaafde en ik trek graag de grenzen over. Maar er is in Nederland ook zoveel leuks om te doen. Meestal ben ik de maanden juli en augustus in Nederland en geniet ik van daguitstapjes in eigen land. Of ik ga een nachtje weg of zelfs een weekend. Ik heb vrienden door heel het land wonen en daar logeer ik vaak of ik ga op pad voor mijn websites om mooie reis- en wellness verhalen te maken of ik ga gewoon even genieten ergens met een vriendin of vrienden. Daarom deel ik graag mijn tips voor leuke dingen doen in de zomer in Nederland:

 1. Cocktails proeven in Den Haag of proef het nieuwe Haagse bier, Bukkûh bier;
 2. Ontdek bloemenstad Aalsmeer en de Westeinderplassen;
 3. Bezoek de Marker Wadden, het nieuwste eiland van Nederland;
 4. Eens iets anders? Dit kan je doen in Amstelveen;
 5. Zin in een dagje sauna? Check deze resorts en aanbiedingen;
 6. Avondje uit in Amsterdam? Ga cocktails proeven;
 7. Pak de trein en reis naar het zuiden;

Cocktails proeven of Haags bier in Den Haag

Hou jij meer van cocktails of ben je echt een bier fan? Of ben je het allebei? Ik hou van zowel cocktails proeven in Den Haag en onlangs proefde ik het allernieuwste Haagse bier, Bukkûh bier.

Het bier zit op de tap bij De Paas en als het op is hebben ze nog flessen achter staan. Want dit nieuwe biertje gaat hard en de eerste honderden liters zijn er al doorheen. Ben je meer een cocktail fan dan moet je zeker naar:

 1. The Penthouse Sky bar
 2. Spark The Hague cocktailbar van Hilton Hotel
 3. The Court – nabij Station Hollands Spoor Den Haag
 4. Cocktailbar The Five Points Den Haag
 5. Millers Cocktail Kitchen
 6. Cocktails drinken @ Luden op het Plein

Cocktails proeven

Ontdek bloemenstad Aalsmeer en ga de Westeinderplassen op

Er komen weer een paar mooie zomerse dagen aan en waar kan je dan beter genieten dan op of aan het water? Onlangs was ik een dagje in Aalsmeer en ik raad je zeker even aan om al mijn tips te lezen wat je allemaal kan doen in Aalsmeer. De tips in het kort op een rij zijn:

 1. Kijk rond in de Historische Tuin en ga lunchen in Het Tuinhuis;
 2. Stap aan boord en geniet van een rondvaart op de Westeinderplassen met de Westeinder Rondvaart;
 3. Ontdek Aalsmeer en omgeving op de fiets;
 4. Hou je van paling? Koop verse paling bij Rekelhof in Kudelstaart.

Aalsmeer en de Westeinderplassen

Bezoek de Marker Wadden

Sinds april 2019 kan je voet aan wal zetten en de Marker Wadden bezoeken! Op dit moment is Het Haveneiland door Natuurmonumenten open gesteld voor publiek. Vanuit de haven van Lelystad kan je er met een veerboot naar toe varen. Heb je een eigen boot of ben je van plan een boot te huren dan kan dat ook. Lees mijn hele artikel met alles dat je moet weten over het bezoeken van de Marker Wadden.

Bezoek de Marker Wadden

Eens iets anders? Dit kan je doen in Amstelveen

Het Amsterdamse Bos is fijn vertoeven in de zomermaanden. Maar wist jij dat dit toebehoort aan de Gemeente Amstelveen? Ben je gek op planten en bloemen dan moet je naar de Heemparken want die zijn beroemd in de botanische wereld. Hou je van kunst? Dan kan je naar het Cobra museum en hou je net als ik van de natuur dan kan je wandelen, fietsen en paardrijden in het Amsterdamse Bos en in de omgeving van de Amstelveense Poel. Daar kan je trouwens ook suppen.

Sluit je dag af met een biertje in de ANNA kerk van De Naeckte Brouwers of met een wijntje bij wijngaard de Amsteltuin. Alles wat je kan doen in Amstelveen lees je hier.

doen in Amstelveen

Beste sauna’s en top 10 wellnessresorts in Nederland

Wil je eens een dagje ontspannen op een andere locatie dan waar je normaal naar toe gaat? Laat je inspireren met mijn tips die ik allemaal deel op mijn andere website, WellnessSpots.com. Wij hebben een mooi overzicht gemaakt met de beste sauna’s in Nederland, de top 10 wellnessresorts in Nederland, maar ook tips met de goedkoopste sauna aanbiedingen van dit moment.

Reis je met de trein? Check dan vóór vertrek de goedkope treinkaartjes aanbiedingen van de NS. Zo kan je extra voordelig een dag op pad en genieten bij de onderstaande sauna’s in Nederland die dicht bij een treinstation liggen.

 1. Fontana Bad Nieuweschans;
 2. De hoogste sauna van Nederland in Leiden;
 3. Wellness Centre De Thermen Rosmalen.

leuke dingen doen in de zomer

Ontdek de originele activiteiten in Amsterdam

Ben je al vaak in Amsterdam geweest en heb je de highlights wel gezien? Ontdek dan een alle originele activiteiten in Amsterdam die je kan beleven. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in de zomer en in de andere maanden van het jaar. En heb je zin in een avondje uit in Amsterdam? Ben je wel eens bij het Hard Rock Café geweest? Op dit moment is het, het enige Hard Rock Café in Nederland maar in 2020 krijgen ze concurrentie want dan wordt er een Hard Rock Café op de boulevard in Scheveningen geopend.

 1. A’Dam Lookout, schommel “Over The Edge”
 2. Flight experience; This is Holland review
 3. De XtraCold IceBar Amsterdam
 4. Dineren in het donker bij C Taste
 5. Stap aan boord van de poezenboot Amsterdam

originele activiteiten in Amsterdam

Pak de trein en reis naar Limburg

Als ik in Limburg ben krijg ik al snel het echte vakantiegevoel. Die heuvels, de lucht, het feit dat je dicht bij de grens zit, ik geniet ervan. Vorig jaar ging ik een dag paardrijden in het mooie Nationaal Park de Meinweg. Heerlijk! Ben je een Max Verstappen fan? Dan moet je naar zijn shop in Swalmen. Wil je shoppen? Dan moet je natuurlijk naar de Designer Outlet in Roermond. Daar heeft de NS trouwens ook een hele leuke deal voor. Een dagretour Roermond incl. diverse kortingsbonnen voor maar €18,- p.p. Hou je van bier? Dan ga je naar de Hertog Jan Brouwerij en met het mooie weer in de zomer kan je genieten bij de Maasplassen.

*Ontdek snel dé 11 tips voor een weekend in Limburg.

Weekend Limburg

Wat vind jij de mooiste tips qua leuke dingen doen in de zomer?

Print Friendly, PDF & Email