Thuis tijd vrij maken om een boek te lezen doe ik amper. Boeken lezen doe ik meestal op reis en wat mij betreft zijn dit leuke boeken voor op vakantie die je moet lezen.

Leuke boeken voor op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen meer boeken lezen op vakantie dan thuis. Wat zijn dan leuke boeken voor op vakantie om te lezen? De thriller staat op nummer 1, gevolgd door een roman en reisverhalen sluiten de top 3. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik lees het liefste nog steeds een papieren boek in plaats van uit een e-reader. Ik lees graag thrillers en waargebeurde verhalen, maar de meeste boeken in mijn boekenkast zijn toch boeken die over op enige wijze over reizen gaan.

Het liefste lig ik op een strandbed, met een drankje binnen handbereik te lezen. In bed lees ik bijna nooit maar ik kan wel uren in bad liggen en het water blijven verwarmen tot dat ik verschrompeld in bad lig en het boek bijna uit heb. Wat mij betreft staan hieronder mijn tips voor leuke boeken voor op vakantie. Uiteraard zijn die boeken ook leuk om thuis te lezen!

*Ontdek alle boeken over reizen bij Paagman!
*Bekijk ook deze mooie boeken over reizen. Ben je meer van het luisteren? Denk aan deze podcats over reizen.

Boeken aanraders

Inspirerende Reisboeken

Reisbestemmingen die als ’te vermijden’ worden bestempeld, daar schrijft Marc Helsen over. Hij praat met mensen van alle rangen en standen, werkt mee bij teams van Artsen zonder Grenzen en hij observeert het dagelijks leven.

Ik ontmoette wereldreizigster Iris Hannema eens tijdens een event van National Geographic. De absurde reisbelevenissen die ze beschrijft in haar boek ‘Miss yellow hair, hello’ zijn hilarisch om te lezen. Ik heb ervan genoten en speciaal voor haar maakte ik de onderstaande foto in Jeruzalem.

Iran staat al jaren op mijn reis verlanglijst. Eefje Blankevoort heeft er gewoond tijdens haar studie onderzoek. Zij neemt je in haar boek mee in het dagelijks leven waar heel veel meer gebeurd dan men zou verwachten of denken. Bestel hieronder direct deze leuke boeken voor op vakantie.

Boeken voor op vakantie

Belevenissen van correspondenten en journalisten

Het boek, ‘Het zijn net mensen’ van Joris Luijendijk was voor mij een eye-opener. Hij werkte 5 jaar in het Midden Oosten als correspondent en verteld aan de hand van voorbeelden hoe de media ons beeld beïnvloed.

Toen ik naar Rio de Janeiro ging in 2010 bestelde ik het boek van journaliste Ineke Holtwijjk; ‘Kannibalen in Rio’. Ik vond het een heel informatief boek over Brazilië en ze beschrijft op humoristische wijze haar dagelijks leven dat verrassende en bizarre gebeurtenissen aan elkaar hangt. Het originele boek is in in 1995 geschreven, in verband met de Olympische Spelen in Brazilië is er in 2016 een update geweest.

Journaliste Rachel Levy schreef het boek; ‘Israël op een doordeweekse dag’. Ik kocht het toen ik voor de eerste keer naar Israël op reis ging. Ze beschrijft haar dagelijks leven, is kritisch en deelt ervaringen waar je je over zal verbazen.

Max Westerman is al lang geen correspondent meer, maar zijn boek blijft wat mij betreft een aanrader. Amerika is een land waar iedereen wel een mening over heeft. Als correspondent heeft hij ontzettend veel meegemaakt en hij schrijft vol humor oven zijn ervaringen. Ook het tweede boek; ‘Max in the city’ is een aanrader.

Ontspannende boeken met reisverhalen

Af en toe vind ik het heerlijk om reisverhalenbundels te lezen. De boekjes zijn dun en neem je gemakkelijk mee op reis. Het is heerlijk om over het ongemak van andere reizigers te lezen, weg te dromen naar reisbestemmingen en mee te gaan op het reisavontuur van een ander.

Welke leuke boeken voor op vakantie raad jij aan?

Print Friendly, PDF & Email