Hou jij ook van autorijden en leuke dingen doen? Trek erop uit en volg een van deze leuke autoroutes in Nederland. Van toeristische autoroutes, tot bewegwijzerde autoroutes en pittoreske autoroutes langs mooie dorpen.

Leuke autoroutes in Nederland

Wat zullen wij dit weekend eens gaan doen? Een vraag die normaal al halverwege de week wordt gesteld maar die nu een hele andere betekenis krijgt. Ik schrijf dit artikel ten tijde van de crisis waarin wij verkeren en ineens is er niet zoveel meer wat je kan doen.

Maar wat je wel kan doen is deze leuke autoroutes in Nederland volgen. Autorijden kan nog gewoon. Tanken kan ook nog steeds. Tip, koop wel even handschoentjes ergens voor de hygiëne. Ik kocht zelf een doos bij de Action o.a. voor het tanken. Je eigen winterhandschoenen aantrekken kan natuurlijk ook, was ze daarna dan wel even voor de zekerheid. Anyway, wat ons betreft lees je hier alles over  de leuke autoroutes in Nederland.

Heb je geen autonavigatie? Ontdek hier de voordelen van auto navigatie van Tom Tom. Ook zij geven allemaal roadtrip tips in eigen land.

*Bekijk alle reistips voor Nederland hier.
**Hou je van wellness? Bekijk alle wellness vakantie ideeën in Nederland hier.

Mergellandroute – Limburg – 112 KM

Zodra ik Limburg in rij heb ik direct een vakantiegevoel. Tijdens de Mergellandroute rij je door het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg. Het is een bijzondere route en nog maar één van de bewegwijzerde autoroutes in Nederland.

Neem je tijd, (die heb je nu toch want alles is dicht), zet de navigatie uit en als je nog een wegenkaart had leg die dan weg. Volg gewoon de bewegwijzerd bordjes voor een ontdekkingstocht in Nederland met je eigen auto. Het is wat mij betreft een van de leukste autoroutes in Nederland. Tip, het dorpje Vijlen is leuk!

*Leuke hotels langs Mergellandroute.

Langs de Deltawerken – Zeeland / Zuid-Holland – 400 KM

Richting Zeeland rijden is zo fijn, al die bruggen over het water en de zee in de buurt. De autoroute ‘Langs de Deltawerken’ is maar liefst 400 kilometer lang.

Je rijdt langs de leukste dorpjes in Zeeland, je ziet de stormvloedkering in de Oosterschelde, je kan een strandwandeling maken en genieten van de lente aan het Veerse Meer.

*Ontdek leuke hotels in Zeeland.

Holland boven Amsterdam – Noord Holland – 215 kilometer

Een andere leuke autoroute is de Holland boven Amsterdam autoroute. Deze Holland boven Amsterdam route voert je onder andere langs het Nederland waarmee wij wereldwijd bekend staan. Het vissersdorp Volendam, de mooie Zaanse Schans en rij door naar Enkhuizen daar waar de brug over het Markermeer gaat.

Rij langs pittoreske dorpjes, kijk zover als het kan in de polders, rem af bij de stolpboerderijen. Deze autoroute is ideaal voor het begin van de lente want dan staan alle bollenvelden in bloei.

Mooie autoroutes Nederland

Over de zeebodem – Flevoland – 168 KM

Er is maar één plek in Nederland waar je over de zeebodem kan rijden en dat is in Flevoland. De Zuiderzee is drooggelegd en ingepolderd en daar vind je nu de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland.

De Zeebodemroute van de ANWB neemt je mee vanaf de Oostranddreef in Lelystad. Vervolgens volg je de autoroute van 168 kilometer langs het pittoreske vissersdorp Urk, rij je door Emmeloord (hier heb ik gewoond) en passeer je het voormalige eiland Schokland. Schokland, ons eigen UNESCO Werelderfgoed!

*Bekijk deze leuke hotels in Flevoland.

Elfstedentocht met de auto – Friesland – 216 KM

Of er überhaupt ooit nog een Elfstedentocht komt kunnen we niet zeggen. Ik acht de kans klein helaas! Maar je kan wel met de auto een Elfstedentocht doen.

Volg de Elfstedentocht autoroute via routeyou.com. Bedenk je goed hoe relaxt het is dat jij die route kan rijden in plaats van schaatsen. Herken jij de plaatsen Tytsjerksteradeel en Franekeradeel? Rijden door Friesland is voor mij een vakantie in eigen land, ik vind het een mooie autoroute in Nederland.

Dokkum is bijvoorbeeld een van de Friese elf steden, bekijk hier wat je een weekend in Dokkum kan doen.

Bekijk deze leuke hotels in Friesland en deze leuke hotels in West-Friesland.

Weekend Dokkum

Veluwe en IJssel – Gelderland – 90 kilometer

Geniet van een autoroute in Gelderland. Rij langs heidevelden en bossen, afgewisseld met het open rivierenlandschap van de IJssel. Deze autoroute op de Veluwe en langs de IJssel Veluwe en IJsselroute op routeyou.com heeft een lengte van 90 kilometer. Onderweg kom je ook langs de Posbank, het hoogste punt van de Veluwe. Vergeet niet te stoppen bij het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst.

*Bekijk deze leuke hotels op de Veluwe

Heb jij nog meer tips voor leuke autoroutes in Nederland

Print Friendly, PDF & Email