Heb jij plannen voor een roadtrip met een huurauto of een rondreis met je eigen auto? Ik tip je handige en leuke auto apps die ik vaak gebruik onderweg. Van je auto route plannen tot waar vind je tankstations, de beste navigatie app en de Europese verkeersregels app.

Leuke auto apps

Handige en leuke auto apps, dat is wat je wilt als je een rondreis gaat maken met je eigen auto of een roadtrip met een huurauto. Sommige apps moet je alvast instellen als je nog internet hebt en anders apps kan je ook zonder internet gebruiken.

Gelukkig kunnen we in Europa nu gebruik maken van internet voor hetzelfde tarief. Check wel even welke landen onder de EU regeling vallen en of het echt ‘roam like home’ is of niet. Lees hiervoor mijn artikel; ‘hoe zit het met telefoonkosten in het buitenland 2018‘. Op zoek naar meer leuke apps voor op reis? Lees ook:

*Must have travel apps voor op reis
**Top 10 wintersport apps voor Android en iPhone

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Google My Maps

Navigatie appGoogle My Maps vind ik een super handige tool. Als ik mijn reis aan het uitstippelen ben pak ik Google My Maps erbij en pin ik alle bezienswaardigheden en reistips vast op de kaart. Zo kan ik ook direct goed zien wat de afstanden zijn. Vervolgens download ik de kaart en heb ik alles in 1 overzicht bij me.

Europese verkeersregels app

App verkeersregels

Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersregels. Wil je niet voor verrassingen komen te staan en veilig op reis met de auto dan is deze Europese verkeersregels app een uitkomst. Per bestemming kan je checken wat er aanwezig moet zijn in de auto, hoe hard je ergens mag rijden, of je een tolvignet nodig hebt of niet.

Heb je een brandblusser nodig in Polen? Zijn reservelampen verplicht in Kroatië en Slovenië? En wist je dat je als brildrager in Zwitserland officieel een reservebril bij je moet hebben?

Beste navigatie app

Navigatie appAls je de tijd hebt blijft het leuk om er soms eens ouderwets de kaart bij te pakken. Dat deed ik onder andere toen ik mijn kastelenroute door Duitsland ging plannen. Gewoon prikken op een toeristische kaart wat je wilt zien en rijden maar. Maar goed daar kom je hier niet voor. Wat mij betreft is Google Maps nog steeds de beste navigatie app voor een rondreis. Download je route als je nog internet hebt op je telefoon. Sluit de app daarna niet af en je kan gewoon offline de navigatie app gebruiken. Ideaal!

Gas Station & Brandstofzoeker

Brandstofzoeker appVanuit Nederland naar de kust in België rijden en er komt een traject met ellenlange wegen en nergens een tankstation. Ik ben ooit wel eens in een buurt beland waar ik mij niet veilig voelde. Uiteindelijk heb ik toch ergens aangebeld om te vragen naar het dichtstbijzijnde tankstation. Had ik maar een ‘waar te tanken’ app.

Om nooit meer wanhopig te worden en geen tankje met benzine in de achterbak mee te nemen kan ik nu met deze app direct een tankstation in de buurt vinden. Waar ook ter wereld.

Find my Car

Find my Car appDrama, je auto ergens parkeren en gewoon niet meer weten waar. Verdwalen en de garage of straat niet meer kunnen terugvinden heb ik gelukkig nooit gehad maar ik heb wel eens een 10 verdiepingen parkeergarage door gelopen omdat ik gewoon niet meer wist op welke etage ik mijn auto had geparkeerd.

Een must have dus, deze app. Je kan eenvoudig je parkeerplaats markeren en als je weer weg wilt gaan leid de app je zo terug naar je auto. Je kan zelfs notities toevoegen en een timer installeren.

AccuWeather

Accuweather appSchijnt de zon en kan je naar het strand rijden? Of kan je beter met je auto naar een museum rijden? Waar je ook bent ter wereld met deze weer app kan je nauwkeurige weersverwachtingen zien. Je kan de actuele weersomstandigheden checken en kiezen voor een beknopte of uitgebreide weersverwachting. Ook kan je het weer zowel lokaal bekijken voor het komende uur maar ook via radar- en satellietbeelden zien wat de verwachting voor de rest van de dag is.

Alles uit je smartphone halen

Je smartphone is bijna je persoonlijke assistent. Al die handige en leuke auto apps helpen je bij het plannen van je reis maar nemen ook een hoop ruimte in qua opslag op je telefoon. Om meer ruimte te creëren op je telefoon kan je ook apps verplaatsen naar je SD kaart.

Op reis met auto checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus ga jij op reis met je eigen auto dan raad ik je aan om ook even de onderstaande artikelen te lezen.

Op reis met auto checklist

Roadtrip ideeën

Is jouw auto vakantieklaar voor een roadtrip? Of vlieg jij naar een bestemming en haal je daar een huurauto op voor een rondreis? Welke van de twee je ook kiest, laat je inspireren met deze roadtrip ideeën. Als je met je eigen auto op vakantie gaat is het altijd handig om van te voren een checklist op te stellen en even goed de verzekering te controleren. Wat biedt jouw autoverzekering als er iets zou gebeuren onderweg?

Een goedkope autoverzekering is handig als je van plan bent om met je eigen auto op reis te gaan. Er zitten nogal wat verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen en dan is het wel zo fijn als jij de beste deal hebt zodat je je onderweg geen zorgen hoef te maken mocht er iets gebeuren.

Roadtrip ideeën

Tips autohuur buitenland 

Ben jij van plan om een auto te gaan huren in het buitenland? Check of jouw reisbestemming erbij staat of lees het eerste artikel waarin werkelijk alles staat wat je moet weten over een auto huren in het buitenland. 

Tips autohuur buitenland 

Heb jij nog meer tips voor leuke auto apps?

Print Friendly, PDF & Email