Zon, zee, strand, natuur en cultuur, je vind het allemaal op Mallorca. Het is nog geen 2,5 uur vliegen en de eerste warme zonnestralen laten zich al vroeg in het seizoen zien. Veel mensen denken bij Mallorca aan een feestbestemming, dat kan ook volop, maar een vakantie waarbij je geniet van het rustige eilandleven in een mooie baai behoort ook zeker tot de mogelijkheden en is het ontdekken dan ook ook meer dan waard.

Vakantie in leuk hotel in Puerto de Sóller

Een plek waar je volop kan genieten van een vakantie op Mallorca is het autovrije dorp Puerto de Sóller. Het is gelegen aan de zonnige westkust van het eiland en de haven wordt omringd door de blauwe Middellandse Zee en het Tramuntana gebergte. Vanaf het vliegveld van Mallorca reis je in nog geen half uur naar Sóller, dat ook wel het ‘andere Mallorca’ wordt genoemd.

Een leuk hotel in Puerto de Sóller, dat elk jaar begin maart opent, om te verblijven is het onlangs gerenoveerde boutique Hotel Esplendido. Het is een luxe viersterren hotel met spa- en wellness faciliteiten. Extra fijn zijn de twee buitenzwembaden, waarvan één met dakterras vanwaar je uitzicht hebt op de haven. De infinitypool is alleen te gebruiken door volwassenen, zodat ze in alle rust kunnen zwemmen en ontspannen. Het andere zwembad is voor families, zodat gezinnen met kinderen ongestoord waterpret kunnen beleven. Wil je verblijven in een hotelkamer met zeezicht? Dan is de ‘hotelkamer Standard Sea View Terrace‘ een goede keuze. “Espléndido” betekent “heerlijk”, als dat geen goede start voor een vakantie op Mallorca is?

Voor de deur van het hotel rijdt de beroemde rode tram door het dorp op weg naar de haven. De rode tram rijdt vijf keer per dag op en neer waarbij een rit ongeveer 50 minuten duurt. De tram vertrekt vanaf het station in Palma de Mallorca aan de Placa d’Espanya en het eindpunt is de haven van Sóller. Het is één van de bezienswaardigheden en activiteiten die je moet doen tijdens je vakantie op Mallorca.

*Ontdek hier alles over dit restaurant en boutique hotel op Mallorca.
**Bekijk hier ons uitgebreide artikel over dit hotel met zwembad en uitzich op zee.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hotel Espléndido

Wellness Hotel Mallorca

Lijkt het jou leuk om je vakantie in Puerto de Sóller door te brengen?

Print Friendly, PDF & Email