Ga je wel eens suppen op vakantie en/of woon je in Den Haag of omgeving? Ga dan leren suppen in Den Haag. Je kan op de Haagse grachten leren suppen, leren suppen op zee in Scheveningen of suppen in het Westbroekpark.

Leren Suppen in Den Haag

Ik ging voor de eerste keer suppen op Curaçao in de Caracasbaai, super leuk! Daarna ging ik vaker suppen op reis. Zo supte ik over de turquoise zee in Aruba en viel ik van mijn supboard in Fins Lapland. De partner van een vriendin van mij heeft een Kiteschool in Rockanje en biedt daar ook suplessen op zee aan. Hier kan je alles lezen over suppen op zee in Rockanje.

Wil jij leren suppen op zee in Scheveningen of leren suppen in de Haagse grachten? Hier kan je terecht voor SUP lessen en Sup verhuur:

 1. Wave Up Surfschool Den Haag.
 2. Volg Sup lessen bij Hart Beach in Scheveningen.
 3. Leer suppen via de Kiteboardschool.nl in Kijkduin of Scheveningen.
 4. Sol Sup Club ter hoogte van de Keizerstraat op het strand in Scheveningen.
 5. Vanaf zondag 2 mei tot 1 november 2020 kan je Sup lessen volgen bij Suples Den Haag.

*Er bestaat geen SUP icoon, dus vandaar een kano icoontje;) Bij de rode icoontjes kan je suppen en de paarse icoontjes zijn Sup scholen.

Inmiddels vind ik suppen zo leuk dat ik mijn eigen sup board heb, een opblaasbaar sup board van Decathlon. Je kan opblaasbare sup boards bij Decathlon kopen en demonteerbare peddels wat super handig is om lopend of op de fiets mee te nemen! Je stopt je eigen sup board in de bijgeleverde rugzak, je pompt zelf het supboard op en je bent klaar om te gaan suppen. Je SUP set (sup board, peddel en pomp) bij elkaar weegt rond de 12 kilo.

Enig nadeel is dat je de Sup Set wel apart van elkaar moet kopen bij Decathlon. Heb je na het leren suppen in Den Haag of Scheveningen ook de smaak te pakken? Lees dan hier al mijn tips voor de leukste plekken om te suppen in Den Haag en alles wat je moet weten over suppen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Suppen in de Haagse grachten

In plaats van te voet een stad ontdekken kan je ook al suppend een stad ontdekken. In Den Haag kan je daadwerkelijk een SUP rondvaart maken want de Haagse grachten lopen in een mooie rondte door de stad. En als je heel sportief bent kan je zelfs van de Haagse grachten naar Scheveningen suppen.

Suppen op de Haagse grachten kan er zo uitzien als deze foto die is gemaakt aan de Houtzagerssingel in het centrum van Den Haag. Ben je van plan om te gaan suppen in Den Haag met je eigen supboard? Denk dan aan de regels voor suppen in de Haagse grachten: hou rekening met de overige watergebruikers, zoals kanoërs, kayakkers en alle boten die er varen.

Wil je zelf oefenen en een SUP huren in Den Haag centrum en lekker uit eten in Den Haag? Ga naar Kaai 13!

Suppen in de Haagse grachten

Suppen op zee in Scheveningen

Als het niet waait is het fantastisch om te leren suppen op zee in Scheveningen. Het is een goede work-out tijdens een dagje strand. Waait het toch? Dan is suppen op zee nog steeds leuk maar net wat uitdagender. Ik ben nog niet gaan suppen op zee in Scheveningen, dus de foto die je hieronder ziet is gemaakt tijdens het suppen bij zonsondergang op het strand van Rockanje.

Ook voor suppen op zee gelden er regels. Ga nooit te ver de zee op met je Supboard want op zee kan je verrast worden door de stroming. Let op dat je niet gaat suppen in een van de vaargeulen.

*Onderstaande foto is niet van de zee in Scheveningen! Deze foto is gemaakt tijdens het suppen in Rockanje op zee

Suppen op zee in Rockanje

Suppen Westbroekpark Den Haag / Scheveningen

Op de grens tussen Den Haag en Scheveningen ligt het mooie Westbroekpark. Rondom het Westbroekpark zijn mooie waterwegen waar je heerlijk kan suppen. Onder andere via de Sol Sup Club kan je hier leren suppen.  Wil je even bijkomen van je SUP inspanning? Leg je SUP board dan aan bij ‘De Waterkant’ voor een rustpauze.

Voor het Westbroekpark gelden dezelfde regels als voor suppen op de Haagse grachten. Hou rekening met de overige watergebruikers in de waterwegen zoals kanoërs, kayakkers en alle bootjes die er varen.

Suppen Westbroekpark Den Haag / Scheveningen

Vaarregels voor Suppen in Den Haag

Als je gaat suppen op het water is het belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt die gelden voor watersporters. Net zoals op de weg gelden er ook regels voor Suppers op het water. De vaarregels voor suppers houden het volgende in:

 • Een SUPboard valt onder de regels van ‘door spierkracht aangedreven vaartuig’.
 • Een zeilboot varend met het zeil omhoog heeft altijd voorrang op een Supper.
 • Daarentegen heeft een Supper altijd voorrang op een gemotoriseerde boot.

*Navraag bij de Gemeente Den Haag doet mij vertellen dat: Er zijn geen restricties wat betreft suppen in de Haagse wateren. Net als kanovaren is dit toegestaan. Wel zijn er natuurlijk bijzondere plekken waar andere regels gelden, zoals op de Hofvijver. Hier mag je niet SUPPEN!  *M.b.t. de regels van Suppen in Den Haag is Travelaroundwithme.com niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in het beleid. 

Leren Suppen in Den Haag

Leuke plekken om te suppen op de wereld

Suppen kan overal! Op de mooiste bestemmingen ter wereld en dichtbij huis. Naast suppen in Curaçao ging ik suppen op zee in Aruba en in de zomer in Fins Lapland. Maar ook in Nederland heb ik de smaak te pakken. Dit zijn mijn persoonlijke tips voor Suppen in Nederland en Suppen op vakantie:

 1. Sup huren op Rockanje strand.  
 2. Suppen in Caracasbaai, Curaçao.
 3. leukste plekken in Den Haag en Scheveningen om te suppen

Leuke plekken om te suppen

Zou jij ook willen leren Suppen in Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email