Echt last minute op reis, oftewel vertrek binnen 1 week. Ik hou al een paar weken alle vakantie deals en last minutes in de gaten voor mijn eigen last minute onderzoek. Wat blijkt, nog steeds niet alle reisorganisaties laten daadwerkelijk last minutes zien.

Last minute op reis, vertrek binnen 1 week

Het is een flinke zoektocht om last minute op reis te gaan. Denk je een leuke goedkope last minute te hebben gevonden, klik je door blijkt het ineens in mei goedkoop te zijn. Wil je deze specifieke last minute vanaf Schiphol deal nu dan betaal je ineens stuk meer. Ik werd gek van de zoektocht dus ook voor mijn eigen profijt dacht ik; ik zet alle last minutes met vertrek binnen 1 week, vertrek binnen 6 weken, last minute naar de zon reizen, last minute vliegtickets en wat ik nog meer kan vinden op een rij.

Vertrek binnen 1 week, last minute naar de zon

Op reis met vertrek binnen 1 week kan alleen als je al vakantie hebt, een hele flexibele werkgever hebt of als je voor jezelf werkt. Dat laatste is op mijn van toepassing en ik heb nu behoefte om er even uit te gaan. Ik wil dus op reis met vertrek binnen 1 week. Gelukkig zijn er reisorganisaties die wel aansluiten op mijn vraag qua aanbod van reizen. In mijn zoektocht naar last minutes naar de zon heb ik last minutes gevonden met vertrek binnen 1 week. Via de onderstaande linken klik je direct door naar het last minute aanbod van de genoemde reisaanbieder.

 vertrek binnen 1 week

Check het weerbericht voor een last minute naar de zon

Bij last minute naar de zon reizen raad ik je wel aan om goed het weerbericht te checken. Ook hier geldt weer, wat is een zonvakantie voor jou? De zon schijnt misschien wel in Spanje en Turkije maar met gemiddeld 17 graden in januari is het wat mij betreft niet echt een zonvakantie. Let hier dus goed op en zeker met last minute reizen loont het om het weer te checken. Een vriendin van mij zit nu bijvoorbeeld op Cuba in de plensregen.

Reizen met vertrek binnen 6 weken

Blijkbaar is vertrek binnen 6 weken ook een last minute reis. Voor sommige reizigers is dat inderdaad misschien last minute. Ook hier weer de vraag;  wat is last minute? De linken hierboven verwijzen direct naar de algemene last minute pagina’s van de genoemde reisaanbieders. Binnen die last minute pagina’s kan je met zoekfilters aangeven waar je naar op zoek bent. Zo kan je onder andere aangeven binnen hoeveel weken je wilt vertrekken of last minutes zoeken op basis van budget.  Let goed op, soms wordt er eerst een vakantie getoond met een andere datum en staan pas onderaan last minute aanbiedingen.

Last minute op reis

Overzicht last minute vakanties

Er zijn ook bedrijven die last minute reizen ‘verzamelen’ van alle reisaanbieders. Dit zijn websites die een overzicht tonen van last minute vakanties die er zijn bij diverse reisorganisaties. Let ook hierbij op, want op basis van de onderstaande afbeelding, maakte het niet uit wat ik ‘aanklikte’, alles verwees door naarreizen van De VakantieDiscounter.

Last minute

Goedkope last minute

Een goedkope last minute dat willen wij allemaal wel. Vroeger kon je nog echt veel voordeel halen uit last minute op reis gaan maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren van het zoeken naar reizen en het aanbod aan reizen wisselt constant. Dat betekent dat als een goedkope last minute wordt getoond, het niet per definitie een goedkope last minute is.

Omdat ik al jarenlang in de reisbranche werk weet ik wat ongeveer de prijzen zijn. Sommige reizen die worden weggezet als ‘goedkope last minutes’ zijn wat mij betreft helemaal niet goedkoop.

Maar wat is de definitie van goedkoop? Dat is voor iedereen anders. Bepaal dus voor jezelf wat je reisbudget is en beslis op bais daarvan of de getoonde last minute daadwerkelijk een goedkope last minute is. Vind je prijs en reisbestemming prima, dan heb jij een goedkope last minute gevonden.

Kies je last minute op basis van budget

Er zijn ook reisaanbieders waar je een last minute kan zoeken op basis van budget. Op de last minute pagina van Sunweb staan bijvoorbeeld last minute reizen weergegeven voor een bepaald budget. Je kan doorklikken naar diverse pagina’s op basis van je last minute reis budget. Varierend van last minutes vanaf €349,- tot aan last minutes voor €649,-. Sunweb heeft ook een handige last minute wizard.

Last minute reizen op basis van budget

Last minute Sunweb wizard

Paperflies inspireert met last minutes

Bij Paperflies vul je ‘overal’ in en de maand dat je op reis wilt. Vervolgens zie je een wereldkaart vol met prijzen. Klik op de bestemming en prijs die je aantrekkelijk vind en je wordt doorgelinkt naar de deal. Dit is niet per definitie een last minute.

Paperflies last minute

 

Ga jij wel eens echt last minute op reis?

Print Friendly, PDF & Email