Super vet! Ben jij ook zo dol op rodelen in de sneeuw? Ik wel en ik werd dan ook helemaal enthousiast toen ik ontdekte dat de langste verlichte rodelbaan van de wereld in de Wildkogel Arena in Oostenrijk is te vinden.

Langste verlichte rodelbaan ter wereld Wildkogel Arena Oostenrijk

Dit is echt een bucketlist activiteit voor mensen die van winterpret houden! Onlangs kwam ik erachter dat de ‘langste verlichte rodelbaan van de wereld in de Wildkogel Arena in Oostenrijk‘ is te vinden. Het startpunt van de rodelbaan is de panoramaberg van de Oberpinzgau en je eindigt bij Bramberg in het dal.

De langste verlichte rodelbaan heeft een lengte van maar liefst 14 kilometer! 14 Kilometer lang rodelen, kan je het je voorstellen. Dat betekent echt super lang plezier van sleeën. Dol enthousiast wordt ik ervan! In totaal ga je 1300 hoogtemeters naar beneden. Een behoorlijke afdaling dus! De Smaragd- of de Wildkogelbahn brengt de rodelaars naar het startpunt van deze lange rodeltrack.

Leuk om te weten is dat de langste verlichte rodelbaan ter wereld in de Wildkogel Arena is verlicht tot 22.00 uur in de avond. Op dit moment (prijzen bekend zoals in november 2022) betalen volwassenen rond de €15.50 per persoon. Kinderen betalen rond de €7.50 per persoon. En weet je nu al dat je geen genoeg kan krijgen van rodelen in de sneeuw? Je kan zelfs een dagpas kopen en onbeperkt rodelen op de langste verlichte rodelbaan ter wereld! Een dagpas voor volwassenen kost rond de €38.50 per persoon en een dagpas voor kinderen kost rond de €19,- per persoon.

Als de weersomstandigheden goed zijn is het elke vrijdagavond mogelijk voor rodelaars om avondbergritten te ervaren over de langste verlichte rodelbaan ter wereld! Tot 18.30 uur kunnen rodelaars met de Smaragdbahn vanuit Bramberg naar boven. Goed om te weten is dat de avondbergritten niet bij een skipas zijn inbegrepen.

*Meer info over hier rodelen in de sneeuw.
**Check hier alle winter activiteiten in Wildkogel Arena.
***Ontdek hier alle wellness vakantie tips voor Oostenrijk.
****Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Oostenrijk.
*****Alles over het skigebied Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Langste verlichte rodelbaan ter wereld Wildkogel Arena Oostenrijk

Werken aan je rodeltechniek!

Géweldig! Dit is precies wat ik had moeten doen voordat ik ooit aan al mijn slee avonturen begon! Ik heb inmiddels aardig wat rodel kilometers op mijn naam staan en durf dus ook wel te zeggen dat ik genoeg ervaring heb met rodelen in de sneeuw. De ervaring over hoe het NIET moet, heb ik helaas ook! Ik heb zelf een behoorlijke slee/rodel crash gehad in het Zuid-Tiroolse skigebied Gitschberg Jochtal. Alles is vastgelegd met een GoPro toentertijd, zie de video van de sleecrash hieronder.

Ambitieuze rodelaars kunnen in de Wildkogel Arena wekelijks een rodelworkshop volgen. Tijdens de rodelworkshop leer je de perfecte bocht- en remtechniek. Zo kun je nog efficiënter en vooral ook veiliger aan je persoonlijke afdalingsrecord werken.

Ook heel tof, bij het rodelen, “Skimoving” of carven op de dalafdaling naar Neukirchen in Wildkogel Arena kun je badges verzamelen en daarmee deelnemen aan de Wildkogel Cup voor rodelaars.

Ik kan niet wachten om een keer naar Wildkogel Arena in Oostenrijk te reizen om de rodelworkshop te volgen. Hoewel ik vind dat ik inmiddels voldoende ervaring heb, zou ik wel graag mijn rodeltechniek naar een hoger level willen tellen. En het lijkt mij ook wel super gaaf om mee te doen aan de Wildkogel Cup!

Meer reistips voor Wildkogel Arena

Heb jij wintersport vakantieplannen naar de Wildkogel Arena in Oostenrijk? Bekijk dan ook de onderstaande artikelen met tips voor een bezoek aan de Wildkogel Arena in Oostenrijk. Daarnaast kan je ook alle reistips en wellness vakantie tips in Oostenrijk via de linken hieronder ontdekken.

  1. Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Oostenrijk;
  2. Ontdek hier alle wellness vakantie tips voor Oostenrijk;
  3. Ontdek hier alles over het skigebied Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg

Winter activiteiten Wildkogel Arena

Heb jij het rodelen op de langste verlichte rodelbaan
ter wereld in de Wildkogel Arena in Oostenrijk al op je bucketlist gezet?

Print Friendly, PDF & Email