Heb jij geen eigen auto maar wil je wel van een autovakantie genieten? Kies dan voor lang auto huren voor een maand of langer en het liefste kilometer vrij is. Afhankelijk natuurlijk van hoe lang je op reis gaat.

Lang auto huren voor een maand

Heb jij geen auto in je bezit maar wil je wel met een auto op vakantie? Kies er dan voor om een vakantie auto te huren voor een maand. Korter kan natuurlijk ook maar meestal is het voordeliger om een auto langer te huren voor een aan een geschakelde periode. Natuurlijk is het niet goedkoper om een auto te huren voor een maand als je die auto maar een week nodig hebt. Maar afhankelijk van wat je wilt kan je kijken naar het verschil in kosten van twee weken een auto huren of een auto huren voor een maand.

En waar je die auto voor huurt moet je natuurlijk zelf weten. Op dit moment is het gebruik van openbaar vervoer niet aan te raden dus kan ik mij zo voorstellen dat jij erover denkt om voor een tijdje een auto te huren zodat je toch kan gaan en staan waar je wilt en je flexibel bent.

Er zijn een aantal dingen belangrijk waar je op moet letten maar het allerbelangrijkste is dat je goed kijkt naar de voorwaarden en naar het aantal kilometers dat bij de prijs van je vakantie auto huren in zit. Een vakantie auto huren voor een maand met ‘unlimited mileage‘, ongelimiteerd aantal kilometers of ‘kilometervrij‘ is de beste optie!

Stel dat jij lekker gaat genieten van het rijden van alle zes van mijn tips voor de leukste autoroutes in Nederland dan heb je al 1200 kilometer erop zitten. Dat zijn alleen de kilometers van de routes. Ik heb de kilometers naar het startpunt van de routes en je afwijkingen van de mooiste autoroutes in Nederland niet eens meegerekend. Dit is om aan te geven hoe snel je kilometers doortikken terwijl jij geniet van je roadtrip. Moet je voorstel hoeveel kilometers je rijdt als je een roadtrip door Europa gaat maken.

Lees meer over een kilometervrije vakantie auto huren en een vakantie auto huren vanuit Nederland.

*Let op: wil je met je huurauto vanuit Nederland naar België of Duitsland? Dan heb je te maken met grensoverschrijding. Grensoverschrijding moet je altijd aanvragen. Ook als de grenzen open zijn zoals wij dat kennen! Lees ook: mag ik de grens over met een huurauto?

Voorwaarden lang een auto huren

  1. Hou er rekening mee dat als je langer dan 28 dagen een auto wilt huren de voorwaarden vaak veranderen.
  2. Soms gelden de onbeperkt aantal kilometers na 28 dagen niet meer.

*Bij welke autoverhuur je ook huurt, de regels veranderen overal na 28 dagen huren. 

Vakantie auto huren via Sunny Cars

Als ik op reis ga naar het buitenland huur ik altijd een auto via Sunny Cars. Waarom? Dat lees je in mijn uitgebreide artikel met alles over mijn Sunny Cars ervaringen. Het grootste voordeel van Sunny Cars vind ik dat het transparant is, je weet wat je huurt en je hebt altijd een ongelimiteerd aantal kilometers tot 28 dagen huurtijd.

Wil je langer dan 28 dagen een auto huren? Dan kan dat, maar moet je wel weer even je gezicht en je huurauto laten zien bij de verhuurder. Vervolgens sluit je weer een nieuw autohuur contract af en heb je weer een ongelimiteerd aantal kilometers wat je kan rijden. Ben je benieuwd waarom je na 28 dagen terug moet naar de verhuurlocatie? Dat is omdat Sunny Cars werkt met lokale partners en zij wensen bij een langere huurperiode om hun huurauto even te zien. Dit is om zeker te weten dat hij niet is ‘verdwenen’ en om te checken of alles nog volgens hun verhuur standaard werkt. Helaas zijn er in het verleden te vaak en teveel auto’s ‘verdwenen’ (lees: gestolen) bij langere huurperiodes.

Wil jij naar België of Duitsland met je Sunny Cars huurauto? Dan is het goed om te weten dat een grensoverschrijding vanuit Nederland naar België en/of Duitsland meestal geen probleem is. In een aantal gevallen is het op aanvraag en als je toch al weet dat je het van plan bent zou ik het sowieso even melden. Dan weet je ook gelijk wat te doen als je in België of Duitsland pech krijgt met je huurauto. Er is één partner in Nederland die  €16,- in rekening brengt voor een grensoverschrijding als extra dienst zodat je in het buitenland ook kunt rekenen op eventuele pech- of sleephulp. Andere partners doen dat gratis. Je merkt het vanzelf als je een huurauto gaat aanvragen via Sunny Cars.

Extra voordeel als je via Sunny Cars huurt is dat je nú de gratis flexservice bij je reservering krijgt tot en met 31 mei 2020. Je kan dus zonder zorgen een vakantie huurauto reserveren want annuleren is gratis tot 4 uur voor huuraanvang. Een beetje zekerheid in deze onzekere tijd!

Vakantie auto huren via Sunny Cars

Lang auto huren via Europcar

Op de bonnefooi gaan rijden is super leuk! Heb je de vrijheid en wil je nog een weekje langer blijven dan kan dat ook als je kiest voor Lang huren bij Europcar. Met de ‘Lang Huren van Europcar’ optie kan je een huurauto of personenbus voor minimaal 30 dagen huren.

Super handig! Maar er zit een maximum aantal kilometers aan verbonden. Kies je voor lang huren dan zijn er 3000 kilometers bij de prijs inbegrepen. Het ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen. Maar ik kan je vertellen dat 3000 kilometer niet veel is. Van Utrecht naar Groningen en weer terug is al 384 kilometer. Je kan dan in een maand bij wijze van spreken 7,5 keer vanuit Utrecht naar Groningen reizen en dan zit je aan de 3000 kilometer.

Lees meer over vakantie auto huren via Europcar en de opties voor Lang huren via Europcar.

Lang auto huren via Europcar

Auto huren voor een maand of langer via Sixt

Via autoverhuurder Sixt kan je voor 4 weken een auto huren en er zijn ook tarieven voor een auto huren langer dan drie maanden. Bij een minimale huurperiode van 28 dagen biedt Sixt nu aan om je huurauto aan huis af te leveren. Ideaal gezien het nu niet zo verstandig is om met het openbaar vervoer te reizen.

Ook bij Sixt geldt een maximum aantal kilometers als je kiest voor lang een auto huren. Net als bij Europcar geldt dat 3000 kilometer bij de prijs is inbegrepen. Reis je meer kilometers dan moet je bijbetalen. Dat is echt iets waar je goed naar moet kijken.

Lees meer over vakantie auto huren bij Sixt en hier meer over lang een auto huren via Sixt.

*Wat betreft de korting die je hieronder ziet. Voor een auto huren in Nederland gelden de volgende voorwaarden:
01-06 – 30-06: tot 10%
01-07 – 27-08: geen korting
28-08 – 30-09: tot 10%
Exclusief: cabrios (Acriss code *T**)

Lang een auto huren via Sixt

Een auto huren voor een maand of langer via Avis

Ook bij Avis kan je een auto huren voor een langere tijd. Tot 27 dagen kan je een auto huren en heb je de beschikking over een ongelimiteerd aantal kilometers. Wil je een maand of langer een auto huren via Avis dan gelden er vanaf 28 dagen geen ongelimiteerd aantal kilometers meer. Het rijden van een onbeperkt aantal kilometers is ook niet geldig in de huurcategorieën: Prestige, Select Series en bestelwagens.

Lees meer over een vakantie auto huren via Avis.

Vakantie auto huren voor een maand of langer, heb jij dat wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email