Dagenlang reed ik over kronkelende wegen door de bergen, sliep ik in een houten hut, maakte ik lange wandelingen door de natuur en kwam ik maar weinig toeristen tegen. Toen ik een nacht in Radolca verbleef zag ik op de kaart dat ik vlakbij het plaatsje Bled was. Als ik er dan toch in de buurt ben wilde ik ook wel eens zien waar jaarlijkse duizenden mensen naar toe gaan op reis. Lake Bled, geweldig om te zien maar jammer van al die toeristen….

Lake Bled zoals het hoort te zijn

Ik ben een reiziger met het geluk dat ik niet meer in het hoogseizoen op reis hoef en buiten de vakantieperiodes kan reizen. Halverwege juni tourde ik rond door Slovenië en zag ik maar weinig toeristen totdat ik in Bled arriveerde. Ik verbaasde mij over hoe druk het hier was en moest er echt even aan wennen. Ik snap dat er vele reizigers naar toe gaan, want het meer is werkelijk prachtig blauw, het kasteel op de top heeft een mystieke ligging en in het meer ligt het enige eiland dat Slovenië rijk is.

Het is zeker de moeite waard om naar toe te gaan maar als je niet van de drukte houdt zou ik aanraden om ergens in de omgeving te verblijven en een dagtrip naar Bled te maken. Gezien mijn volle persreis programma had ik maar weinig tijd en heb ik alleen een rondje met de auto om het meer van Bled gereden. Gelukkig spotte ik toch een paar plekjes om foto’s te maken zoals ik het vind dat Lake Bled hoort te zijn. Kijk je mee?

Lake Bled - Slovenie

Bled Castle

Lake Blad en omgeving

Fotoreport: Lake Bled zoals het hoort te zijn

Het meer van Bled

Eiland in Lake Bled

Relaxen bij het water

Fotoreport: Lake Bled zoals het hoort te zijn

Wandelen langs Lake Bled

Fotoreport: Lake Bled zoals het hoort te zijn

Mijn roadtrip door Slovenië
Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en wat je allemaal kan doen in Slovenië? Bezoek dan de website. Ik heb inmiddels al meerdere artikelen geschreven over Slovenië, check hiervoor mijn Slovenië pagina of link gelijk naar de onderstaande artikelen:

Ik ga een roadtrip maken door Slovenië, reis je mee?

Overnachten in Kamp Koren en hiken langs Soca river

Raften op de Soca rivier – Slovenië

Must see: de Tolmin kloof en Triglav National Park – Slovenië?

Must visit: Op 1 na grootste grot in wereld: Postojnska Jama

In het AD vertel ik over mijn roadtrip Slovenië 

Vergeet na Postojnska Jama, Predjama Castle niet

Reisvideo Roadtrip Slovenië

Ik heb van de gehele reis een reisvideo gemaakt, kijk je mee?

Ben jij wel eens bij het meer van Bled geweest in Slovenië?

Print Friendly, PDF & Email