Ksar Ouled Soltane ligt nabij Tatouine en is een van de mooiste Ksars in Tunesië en zeker een bezoek waard. Alleen op dit moment kan het helaas niet i.v.m. het geldende reisadvies voor Tunesië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ksar Ouled Soltane

Ksar is een term die door veel Noord-Afrikaanse berbers wordt gebruikt en het duidt een versterkt dorp, oftewel een fort aan. Om overvallen tegen te gaan werden Ksars op heuvels gebouwd. Er zijn nog een aantal Ksars te vinden in Tunesië waarvan de Ksar Ouled Soltane de bekendste en best bewaarde Ksar is.

De bekendheid is mede te danken aan de film, “Star Wars: Episode I: The Phantom Menace“. Door de opnamen die hier plaatsvonden werd de Ksar Ouled Soltane een toeristische trekpleister. In de film is de Ksar de woonplaats van Anakin Skywalker in zijn jonge jaren. Lees ook dit artikel over Star Wars filmlocaties in Tunesië.

Ksar Ouled Soltane is gelegen in het zuiden van Tunesië nabij de plaats Tatouine. De Ksar mag dan wel een toeristische trekpleister zijn, ondanks dat is het vrij toegankelijk en vind je er geen massa aan souvenirshops.

Wel vind je er twee jongens waaronder, Guesmin, die prachtige aquarel tekeningen maakt. Wist je dat de Ksar zelfs is afgebeeld op het Tunesische bankbiljet van 20 Dinar?

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Reizen naar Ksar Ouled Soltane – Tatouine

Normaal gesproken kan je Ksar Ouled Soltane het beste bezoeken tijdens je vakantie naar Djerba. Vanaf het eiland Djerba is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Tatouine.

Een excursie naar Tatouine en een bezoek aan Ksar Ouled Soltane is op dit moment niet mogelijk omdat Tatouine in ‘oranje gebied’ valt, zo is bepaald in het reisadvies voor Tunesië van Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat Tatouine alleen bezocht mag worden als de reis noodzakelijk is en dat is niet het geval voor toeristen.

Ksar Ouled Soltane

Ksar Ouled Soltane

Ksar Ouled Soltane

 

Star Wars filmlocaties in Tunesië, Tatouine

Ksar Ouled Soltane, nabij Tatouine - Tunesië

Ksar Ouled Soltane, nabij Tatouine - Tunesië

Ksar Ouled Soltane, nabij Tatouine - Tunesië

Ksar Ouled Soltane, nabij Tatouine - Tunesië

Zou jij ook wel eens deze Ksar in Tunesië willen zien?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email