Het is alweer vijf jaar geleden dat ik naar de Amerikaanse staat Florida reisde voor een roadtrip van drie weken. Bij een bezoek aan Florida in de Verenigde Staten mag een bezoek aan The Everglades natuurlijk niet ontbreken. The Everglades, officieel Everglades National Park, is een nationaal park in de staat Florida en staat sinds eind jaren ’70 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door het subtropische klimaat leeft hier onder andere de Amerikaanse krokodil en hoe gaaf is het dat je krokodillen op eigen gelegenheid kan spotten in het natuurpark?

Spot de krokodillen in Everglades Florida tips 

Ik maakte een roadtrip van drie weken door Florida en reed vanuit het westelijk gelegen Naples over de Tamiami trail het Everglades National Park in. Vanuit Miami Beach is het nog geen uur rijden naar het Nationale Park. Ik raad je aan om met eigen vervoer naar het Everglades National Park te gaan omdat je dan alle vrijheid hebt en zelf langs de rivieren kan rijden om krokodillen te gaan spotten.

Denk er wel aan dat je een huurauto hebt die ook deels ‘off road’ kan rijden en tegen steenslag is verzekerd. Alle info over een auto huren in het buitenland vind je op mijn website. Nabij het Everglades Safari Park zijn wij van de hoofdweg afgeweken om op eigen gelegenheid krokodillen te gaan spotten.

Het was al snel raak, aan de overkant van de rivier zagen we een krokodil zonnebaden. Zo gaaf om te zien! Er was niemand achter ons dus we konden minutenlang kijken naar dit bijzondere dier. Even verderop lag er een krokodil verscholen tussen het riet omgeven door schildpadden. Stapvoets rijden we langs de rivier en enkele tientallen meters verder is het weer raak, er ligt een krokodil met zijn hoofd op een steen te relaxen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Krokodillen spotten Everglades

Krokodillen spotten Everglades

Krokodillen spotten in Everglades National Park Florida

krokodillen-spotten-everglades-florida

Krokodillen spotten in Everglades

Everglades - National Park - Florida

Alligators Spotten - Everglades

Scheuren in een airboat over de ‘river of grass’

Het Everglades National Park is een beschermd natuurgebied en de welbekende airboats zijn daar niet toegestaan. Net buiten de grenzen, onder andere langs de Tamiami Trail is het wel toegestaan.

Daar kan je lang of kort over praten, de airboat is de perfecte manier om de Everglades te beleven maar goed voor de natuur is het natuurlijk niet. Een kanotocht is dan een beter alternatief maar uiteindelijk ben ik toch in de airboat gestapt om te scheuren over de ‘river of grass’ en eerlijk is eerlijk, dat had ik niet willen missen.

everglades-national-park-florida-usa-5

Everglades - National Park

Scheuren in een airboat over de ‘river of grass’

Scheuren in een airboat over de ‘river of grass’

Scheuren in een airboat over de ‘river of grass’

Scheuren in een airboat over de ‘river of grass’

Everglades - National Park - Florida

Tips voor krokodillen spotten in  Everglades National Park:

  • Do not touch! 🙂
  • Een must is een tocht in een airboat;
  • Rijdt langzaam door het park en kijk goed om je heen;
  • Zonnebrandcrème, het kan erg warm zijn in het natuurpark;
  • Beste seizoen en meeste kans op dieren, tussen december en april;
  • Zorg ervoor dat je vooraf een flesje sterke muggenspray koopt en je in sprayt;
  • Wil je ook gaan wandelen? Check de staat van de wandelpaden bij het Visitor Center;
  • Huur een auto die ook “off-road” mag en kan rijden en dat je verzekerd bent tegen steenslag.

Everglades - National Park - Florida

Warning; Wild alligators

Reizen naar Amerika, denk aan het ESTA e-Visa

Denk er dan aan dat je voor reizen naar de USA ook een ESTA e-Visa, (Electronic Travel Authorization) nodig hebt. Het ESTA voor de Verenigde Staten is een toelatingseis voor visum vrijgestelde vreemdelingen om Amerika te kunnen betreden middels een vliegtuig.

Gaat je voorkeur er naar uit om de aanvraag voor de visa in het Nederlands af te handelen waarbij je gewoon kan betalen via bijvoorbeeld iDeal? Maak dan gebruik van de aanvraag mogelijkheid voor een ESTA e-Visa USA.

Heb jij wel eens krokodillen gespot ergens?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email