Na een reis van ongeveer twee uur kwamen we aan in Hotel Spik in Kranjska Gora. Het was al laat op de dag en we besloten om te gaan genieten van de spa. We verbleven hier tenslotte maar één nacht. Ik schreef hier eerder het blog; “Spa & Wellness in Hotel Spik” over. Voor de volgende dag stonden er drie dingen op het programma die we wilden gaan doen in Kranjska Gora.

Summer sledging in Kranjska Gora

Tijdens de wintermaanden trek ik er graag op uit met een slee om de pistes af te dalen en heuvels te bedwingen. Kinderachtig is het niet, want er komt een serieuze snelheid en behendigheid bij kijken.

Summer sledging is eigenlijk hetzelfde als een rodelbaan, een sleetje volgt de route van de baan en je bepaald zelf hoe hard je naar beneden gaat. De groene heuvels zijn in de zomermaanden het decor voor een rodeltocht naar beneden en in de winter is het één van de pistes.

*Bekijk hier al mijn reistips voor Slovenië.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Natuurreservaat Zelenci in Kranjska Gora

Als je in Kranjska Gora bent moet je naar het natuurreservaat Zelenci. Het bijzondere is dat de bron wordt gevoed door een onderaardse rivier en wordt beschouwd als het officiële begin van de Sava-rivier. Het meertje, dat op een paar minuten van de weg is gelegen, heet niet voor niets Zelenci.

De foto’s zijn niet bewerkt en is werkelijk zo groen. “Zelen” betekent in het Sloveens, groen. De omgeving is werkelijk geweldig en vanuit de berghut tuurde ik ademloos de verte in. Je hoeft hier niet te komen om te zwemmen, het meertje heeft een constante temperatuur van 5-6 graden.

3 x Dit moet je gezien hebben in Kranjska Gora

3 x Dit moet je gezien hebben in Kranjska Gora

Natuurreservaat Zelenci in Kranjska Gora

Natuurreservaat Zelenci in Kranjska Gora

Peričnik waterval Slovenië

Op nog geen kwartier rijden van Kranjska Gora ligt het plaatsje Mojstrana, in de Vrata Valley, In dit beboste gebied bevind zich de 68 meter hoge Peričnik waterval.

Je moet het Nationale Park wel inrijden en halverwege langs de weg is een parkeerplaats vanwaar je de waterval al kan spotten. Trek je wandelschoenen maar aan want het pad is nat en glibberig. Je kan zowel linksom- als rechtsom de toch naar boven maken. Als je er eenmaal is het al geweldig maar nog gaver is dat je ook achter de waterval langs kan wandelen! Tip: neem iets mee om je spullen te beschermen tegen het water.

Peričnik waterval

Peričnik waterval - Slovenie

Peričnik waterval

Hike must do Vrata Valley

3 x Dit moet je gezien hebben in Kranjska Gora

3 x Dit moet je gezien hebben in Kranjska Gora

Reisvideo Roadtrip Slovenië

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door Slovenië. Heb je reisplannen voor een roadtrip door Slovenië? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Welke van de drie tips zou jij het liefste zien of doen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email