Deze keer heb ik voor Koningshuisliefhebbers een leuke tip! Mensen zoeken naar van alles op het internet en zo zijn er ook mensen die graag willen weten waar de Koninklijke familie heeft overnacht. In dit artikel kan je zien waar Koningin Juliana haar huwelijksreis doorbracht, dat was in de naar haar vernoemde Koningin Juliana Bruidssuite in Kasteel Mittersill in Oostenrijk.

Koningin Juliana Bruidssuite 

De bewogen geschiedenis van kasteel Mittersill gaat terug tot het jaar 1150. Tegenwoordig herbergt dit prachtige landgoed in het Nationaal Park Hohe Tauern in Oostenrijk een exclusief hotel voor levensgenieters. De kasteelmuren uit lang vervlogen tijden “vertellen” vele verhalen.

Vooral het koninklijke bezoek van 1937 is een dierbare herinnering. Onze Koningin Juliana en Prins Bernhard brachten in dat jaar hun (maar liefst!) zes witte broodsweken door op kasteel Mittersill in Oostenrijk.

Dus als jij een echte Koningshuis liefhebber bent en ook eens wilt overnachten in een kamer waar zij geslapen heeft, dan weet je nu dat je voor deze unieke ervaring naar de Koningin Juliana Bruidssuite in Kasteel Mittersill in Oostenrijk moet gaan.

De luxe suite in Schloss Mittersill is grotendeels in de originele staat gebleven. Als je in bed ligt kan je opkijken naar het 3 meter hoge originele 15e-eeuwse plafond. Je kan plaatsnemen met een warm kopje thee op het oude meubilair, genieten van de kunst en oude schilderijen aan de muren en met hotelslippers aan over de mooie parketvloer van de Koningin Juliana Bruidssuite wandelen. Zelfs de openhaard, die nu elektrisch werkt, is origineel. Stel je dan eens voor dat het 1937 is en Koningin Juliana hier samen met Prins Bernhard haar huwelijksreis doorbracht.

In Schloss Mittersill In Oostenrijk hebben de eigenaren met ongelooflijk veel liefde en gevoel voor details de pracht en praal van vroegere tijden bewaard en geperfectioneerd met hedendaags, luxueus comfort.

Elke suite in het bijzondere kasteelhotel is een juweeltje op zich dat de hoogtepunten uit vervlogen tijden laat herleven. Zo kan je ook kiezen voor een overnachting in de Coco Chanel Suite of de Henry Ford Suite.

*De Bruidssuite in het kasteel!
*Bekijk hier de restaurants van het hotel;
*Zo ziet Schloss Mittersill er in de herfst uit;
*Vlieg naar Salzburg met Transavia of naar Innsbruck;
*Zie hier meer foto’s voor overnachten in kasteel in Salzburgerland;
*Huur een auto vanaf Salzburg Airport, zo’n 131 kilometer van het hotel;
*Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 124 kilometer van het hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Koningin Juliana Bruidssuite in Kasteel Mittersill

Zou jij ook wel eens in de Koningin Juliana Bruidssuite
in Kasteel Mittersill in Oostenrijk willen overnachten?

Print Friendly, PDF & Email