Koffie, koffie en nog eens koffie bij koffie hotspots Den Haag. Een coffee to go, ff een bakkie doen, een koffie bar of een hippe koffietent, koffie hotspots, tot een bakkie pleur bij een koffiehuis. Koffie liefhebbers boffen met zoveel mogelijkheden. De Hagenezen en Hagenaars zijn echte koffie fanaten want Den Haag barst van de koffiehuizen en koffie hotspots.

Dé koffie hotspots Den Haag

Ik moet het toegeven, ook ik ben helemaal om. Vroeger dronk ik nooit koffie en ik begreep mijn ouders en vrienden totaal niet als ik ze hoorden zeggen dat ze in de ochtend echt eerst even een bakkie koffie nodig hadden. Sinds ik acht maanden in Italië heb gewoond, waar koffie echt een lifestyle is, drink ik het. Voor de reisliefhebbers en koffiedrinkers onder ons. Wist je dat Wenen echt de koffie hoofdstad is? Sinds 2011 staat de traditionele Weeense koffiehuiscultuur zelfs op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed staat van UNESCO? Nog een koffie reistip; het jaarlijkse Coffee Festival in Amsterdam.

Om gelijk één misverstand de wereld uit te helpen. Voor niet koffie minded people is het ook leuk om een koffie hotspot te bezoeken want naast de koffie zijn er ook verse sappen, smoothies en andere drankjes te verkrijgen.

Wat is een barista?

Voor de koffieliefhebbers die net komen kijken of voor iedereen die het nog niet weet of juist wil weten, nog even een uitleg over “wat een barista is”. De barista is de chefkok van de ‘koffiekeuken’ ofwel de sommelier van de koffie. Deze vakman of-vrouw weet de lekkerste smaken uit de bonen te halen en droomt van speciale “latte art”-technieken. Een barista is een koffie kunstenaar.

Koffie hotspots Den Haag

Koffie drinken Den Haag Route 

Ik woon in Den Haag en inmiddels ken ik de leukste, beste, gezelligste en bijzonderste koffie hotspots Den Haag. In dit artikel deel ik mijn favoriete koffie hotspots in Den Haag in willekeurige volgorde. Sommige Haagse koffie hotspots zijn gevestigd op een toffe plek, andere zijn ideaal om bij te kletsen en sommige zijn fijne plekken om te gaan werken.

Koffie drinken Den Haag Centrum

Ga je een dagje shoppen in Den Haag Centrum of werk of woon je vlakbij hartje centrum Den Haag? Dit zijn de koffie hotspots waar je koffie kan drinken in Den Haag centrum.

Hometown Coffee & More + terras  

Ik voelde me gelijk thuis door de huiselijke en gemoedelijke sfeer bij espresso en slow-coffee bar Hometown Coffee & More. Het bijzondere aan deze koffiespot is het allround concept en de tafelbediening. Bij veel koffiebars moet je zelf naar de bar voor je bestelling maar hier komen de barista’s bij je langs. Ook niet koffieliefhebbers kunnen hier terecht want er staan heerlijke smoothies, diverse soorten thee, hapjes en kleine gerechten op het menu. Voor de kids is er zelfs een babyccino, een drank van warme melk en honing. Hometown is op donderdag- tot en met zaterdagavond tot 22.00 uur open en schenkt ook alcoholische dranken.

Extra voordeel vind ik het enorme terras op het Buitenhof. Tussen 15.00 en 17.00 uur kan je in het voorseizoen van het zonnetje genieten en als je geluk hebt zelfs vanuit de schommelstoel.

Hollandse huiselijkheid bij Hometown

De barista’s zijn heel relaxt en Britt heeft haar barista capaciteiten extra verfijnd in het Australische koffiemekka Melbourne.  Britt is blij dat Nederlanders steeds meer genieten van goede koffie. “In het buitenland is er een grote koffiecultuur en is een “coffee to go” heel normaal. In Nederland associëren veel mensen dat nog steeds met Starbucks, maar bij Hometown kan je met je eigen beker langskomen voor een koffietje onderweg“. Zelf drinkt ze thuis het liefste slow coffee.

Ik genoot samen met een vriendin van een lekkere cappucino met daarbij op een lepeltje geserveerd, een “Millionairs shortbread“, een kruimelig koekje met caramel en chocola dat wordt gemaakt door Kelly van Delicious Sweetness uit Den Haag. Ik ga zeker nog eens terug en neem mijn laptop mee, misschien wordt het wel mijn nieuwe flexwerkplek. De echte Hollandse huiselijkheid zie je in de kast links van de bar. Daar staan diverse gezelschapsspellen die je kan pakken. Voor liefhebbers van lezen wordt er binnenkort een free library toegevoegd.

Adres: Buitenhof 4.
Openingstijden: Maandag/Woensdag 09.00 – 18.00  – D0/Vrij/ 09.00 tot 20.00 – Zaterdag 10.00 tot 20.00 Zondag 10.00 tot 19.00.

Koffie hotspots Den Haag

Koffie hotspots Den Haag

Koffie hotspots Den Haag

The Hague Bookstor, Noordeinde + terrasje

Hou je van koffie en van lezen? Dan zit je goed bij The Hague Bookstore, een leuk adresje op het Noordeinde in het centrum van Den Haag. Je kunt hier heerlijke koffie drinken in Den Haag, een mooi boek uitzoeken als cadeau of plaats nemen op de lange bank en even lezen. Wil je een fietstour door Den Haag maken onder leiding van een gids? Ook dat kan hier!

Adres: Noordeinde 39.
Openingstijden: 7 Dagen per week geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Koffie drinken Den Haag

Lola Bikes & Coffee, Noordeinde + terrasje

Lola Coffee & Bikes is een bijzondere koffiebar in Den Haag. Eigenaar Arthur had nog maar net zijn zaak geopend, drie jaar geleden, of ze wonnen al de Esquire koffietest. Arthur is een bijzondere man, naast zijn liefde voor koffie is hij ook een fervent fietsfanaat. Die passies heeft hij gecombineerd tot een ware koffie- en fietsbeleving in één.

Of je hier nou alleen naar toe gaat om bijvoorbeeld te werken, met een stel vrienden of een een nieuwe fiets wilt kopen, je voelt je gelijk welkom. Bij Lola wordt gewerkt met bonen van Bocca en Lola Kampala is hun eigen huisblend. De gedachte achter het concept staat centraal, de bonen komen uit Afrika en daarom doet hij ook graag iets terug voor de gemeenschap daar. Van iedere verkochte zak gaat er €2,- naar de Stichting Kampala Cycling in Uganda.

Volgens Arthur weten expats altijd de beste koffie hotspots te vinden, gewoonweg omdat zij meer behoefte hebben aan koffie dan Nederlanders. Als je dus ergens een goede koffie wil drinken, vraag het een expat. Voor Arthur is het belangrijkste dat hij precies weet wat hij verkoopt en waar zijn producten vandaan komen. Hij heeft nog net geen eigen koeien, maar de melk die hij gebruikt komt van een paar Nederlandse koeien die in natuurpark “De Weerribben” staan.

Adres: Noordeinde 91.
Openingstijden: 7 Dagen per week geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Koffie hotspots Den Haag

Koffie hotspots Den Haag

Koffie hotspots Den Haag

Vintage Factory, ook lekkere koffie

Hou je van koffie en van vintage shoppen? Wandel dan naar het Noordeinde voor een bezoekje aan Vintage Factory. Je vind er de stoere cowgirl style en uiteraard meer vintage thema’s. Terwijl jij rondsnuffelt kan je heerlijke koffie drinken in Den Haag centrum.

Adres: Noordeinde 343-T.
Openingstijden: 7 Dagen per week geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. Op zondag tot 17.00 uur.

Koffie hotspots Den Haag

Pistache Café, voor Paleistuin 

Pistache Café, een hippe hotspot op de hoek van de Prinsestraat nabij de Paleistuinen. Een fijne plek om na een wandeling door de tuin neer te strijken voor een goede koffie. Bij Pistache Café staan biologische en verse producten centraal op de kaart. De plek is hip met fijne kleuren en lunchroom achtig ingericht. Oko leuk is dat je hier een picknickmand kan bestellen om daarvan te gaan smullen in de paleistuin.

Adres: Prinsestraat 134.
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 08.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdag t/m zondag Zaterdag 08.00 uur tot 18.00 uur.

Koffie hotspot - Pistache Cafe - Den Haag

Lily’s Coffee & Bubble Tea

Iets voorbij Pistache Café vind je ook een leuke plek om koffie te drinken in Den Haag centrum. Op Prinsenstraat nummer 104 zit Lily’s Coffee & Bubble Tea. Voor de niet koffie drinkers in jullie gezelschap, er zijn ook heerlijke Mango Strawberry Coconut Sago’s, proef de Yoghurt fruit tea of laat iets lekkers thuis bezorgen via Uber Eats.

Bekijk hier wat je online kan bestellen via Uber Eats!

Koffie drinken Den Haag Centrum

Koffiebranderij BOON, Hofkwartier Den Haag

Koffiebranderij BOON is een kleine winkel- en branderij in het Hofkwartier van Den Haag. De geur van vers gebrande koffie komt je tegemoet als je de Prinsestraat inloopt. Zo net las je al over Pistache Café en Lily’s Coffee & Bubble Tea ook allebei gevestigd in de Prinsestraat. In de winkel van Koffiebranderij BOON staat een koffiebrander waar in kleine hoeveelheden de bonen worden geroosterd volgens de slow roastmethode.

Iedere koffieboon heeft zijn eigen karakter en vraagt een andere manier van roosteren om het beste eruit te halen. De menukaart wisselt en er zijn altijd diverse arabica’s en single origins die je kan proeven. Video- en fotograaf Johan Oudshoorn van Oupro Media maakte de onderstaande sfeerfilm van de koffiebranderij.

Adres: Prinsestraat 114.
Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00 – Zaterdag 10.00 tot 17.00 Zondag 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

Koffie drinken Den Haag Centrum

Coffee Company, ideale werkplek centrum Den Haag

De Coffee Company aan de Korte Poten in Den Haag is favoriet bij mij omdat ik hier graag ga werken. Het is een relaxte plek met enthousiaste medewerkers en goed ingericht op flexwerken. Daarnaast is de locatie gelegen vlakbij Den Haag Centraal Station, ideaal om af te spreken. Overal zitten stopcontacten en de wifi is uitstekend. Daarbij is het aan de lange leestafel makkelijk om ook andere flexwerkers te ontmoeten en te netwerken. Bij mooi weer kan je ook buiten zitten op krukjes bedekt met jute koffiezakken, een minpunt voor zon-liefhebbers, je zit wel in de schaduw.

Adres: Korte Poten 21. Op het Noordeinde 54 is ook een Coffee Company gevestigd. Beide koffie tenten zijn in het centrum van Den Haag.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 07.30 tot 18.00 uur – Zaterdag 08.30 tot 19.00 – Zondag 09.00 tot 19.00.

Koffie hotspots Den Haag

Koffie drinken Den Haag – Zeeheldenkwartier

Wil je ook de rest van Den Haag ontdekken? Ga een groen gele stadsfiets huren in Den Haag en bezoek ook andere leuke koffie hotspots in Den Haag. Wat dacht je van deze locaties?

Café Blossom, Anna Paulownastraat 

In het hippe Haagse Zeeheldenkwartier vind je op de kruising van de Anna Paulownastraat met de Laan van Meerdervoort Café Blossom. De place t to bé voor vele buurtbewoners maar waar ook steeds meer mensen komen van buiten de buurt. Ik woon hier niet in de buurt maar vind het wel een fijne plek voor een netwerkafspraak of om te werken in de ochtend.

Ze schenken ‘Boot koffie’, de theesommelier selecteerde Crusio Thee als keuze en het brood van Menno wordt gemaakt zonder toevoegingen. How it’s made, dat vinden ze belangrijk en dat proef je bij Blossom.

Adres: Anna Paulownastraat 70C.
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 08.30 uur tot 17.00 uur. Zaterdag 09.30 uur tot 18.00 uur.

Café Blossom - Haagse hippe koffietent

Pim Coffee Sandwiches & Vintage – Prins Hendrikstraat

Pim Coffee is ook zo’n leuke koffie hotspot in Den Haag met een ongedwongen sfeer. Ik kwam veel bij Pim in de Wagenstraat omdat ik daar tegenover werkte. De Prins Hendrikstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier is booming. Er zitten ontzettend veel leuke concept stores en bijzondere winkels in deze buurt. Pim Coffee draagt daar zeker aan bij. Het voelt als thuiskomen in de relaxte vintage huiskamersfeer. Je kan er gezellif afspreken met vrienden maar je wordt ook niet weggekeken als je hier je laptop openklapt en gaat werken. Voor de thee kenners onder ons, ze schenken Betjamin & Barton Tea.

Heb je wat te vieren? Dan bestel je een lekkere taart. Vind je de sandwich zo lekker dan kan je ook gebruik maken van de Take Away service, niets is te gek bij Pim Coffee.

Adres: Prins Hendrikstraat 113. Er is ook een Pim Coffee gevestigd aan de Wagenstraat 144.
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 08.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag t/m maandag 10.00 uur tot 18.00 uur.

Koffie Den Haag Zeeheldenkwartier

Namasté Café, Prins Hendrikplein

Namasté is een all-in-one concept bestaande uit Namasté Café, Namasté Boutique & Namasté Massage: Coffee, Fashion & Massage for the soul. Daarnaast worden en regelmatig inspireren activiteiten aangeboden voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. In de winter kan je in de knusse loungehoek zitten en in de zomer is de tuin een fijne en rustige plek. Bij Namsté Café drink je coffee for the soul. Wil je eens iets bijzonders doen? Kies dan voor een spirituele high tea met een handlezing.

Adres: Prins Hendrikplein 18, Den Haag
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 uur tot 16.00 uur. Zaterdag en zondag 10.00 uur tot 17.00 uur.

Koffie drinken Den Haag - Zeeheldenkwartier

Koffiehuis de Laak – Haags bakkie pleur drinken

Koffiehuis de Laak is even totaal iets anders. Hip is het niet maar je moet er een keer geweest zijn. De geschiedenis van de Haagse koffiehuizen bestaat al lang en het is echt een bijzonder verhaal. Hier werden vroeger de loonzakjes uitgedeeld, hier werd alles besproken en iedereen kende elkaar. Hier betaal je nog €1,25 voor je koffie dat gewoon uit een ’tap koffie automaat’ komt en je eet er een broodje bal in plaats van een hip en trendy belegd duur broodje vol bijzondere ingredienten. Het is puur en echt Haags!

Adres: Calandkade 1.
Openinsgtijden: Ja, het is echt waar! Maandag tot en met vrijdag: 05.00 uut tot 18.00 uur, zaterdag 05.00 uur tot 10 uur en zondag gesloten.

Koffie hotspots Den Haag

Koffie drinken in Scheveningen

Wil je ook een lekkere koffie drinken in Scheveningen? Dan heeft Lorraine Wernsing uit de Haagse Vruchtenbuurt tips voor koffie hotspots in Scheveningen. Haar tips staan ook in het artikel vol met ‘verborgen plekjes in Den Haag‘, een aanrader om te lezen.

Drink eens een bakkie in Scheveningen bij Tigershark Coffee of neem nog een bakkie bij jawel, ‘Koffiebar nog een bakkie‘, of in Den Haag bij Proef Haver.

Wat te doen in Den Haag na koffie drinken?

Kom je koffie hotspots in Den Haag ontdekken en wil je er een compleet dagje uit van maken? Check dan deze local tips voor Den Haag, van verborgen plekjes in Den Haag, tot leuke en gezellige adresjes.

Tip, haal een bakkie bij Bookstor of Lola Bikes & Coffee en drink het op in de Franse Tuin in Den Haag die je hieronder ziet. Deze tip staat in het ‘verborgen plekjes’ in Den Haag artikel.

Verborgen plekjes Den Haag

Bij welke koffie hotspots Den Haag drink jij graag je koffie?

Print Friendly, PDF & Email