Dit is een advertorial

Met zware koffers been ik mij een weg door de drukte richting de check in, even verderop zie ik iemand uit zijn dak gaan omdat hij zijn paspoort is vergeten. Bij de douane vraagt iemand of hij er langs mag omdat hij te laat is en wordt boos aangekeken en een oud vrouwtje strompelt op haar gemak richting de gate. Het is zomaar een dag als zovelen op Schiphol.

Reizen is niet niks

Reizen heeft heel wat voeten in de aarde. Je neemt van alles mee, moet op tijd zijn, kijken waar je naar toe moet en in mijn geval is het vaak racen van hot naar her. Dagelijks vliegen er duizenden passagiers over de gehele wereld voor werk en plezier en iedereen kan zich bedenken dat er wel eens iets mis gaat of dat extra hulp fijn zou zijn.

KLM is #Happytohelp

In oktober voerde KLM een week lang een campagne onder de naam #Happytohelp om de klantenservice aan te prijzen. Normaal gesproken ervaren alleen passagiers van KLM de service maar nu werden alle reizigers geholpen. Dit gebeurde vijf dagen lang vanuit een speciaal glazen paviljoen op Schiphol Plaza en op vliegvelden in New York, Hong Kong en Sao Paolo. Meer dan 250 KLM medewerkers hebben hier aan meegewerkt en dat leverde de onderstaande video op.

KLM doet een stapje extra

KLM is voor mij de enige luchtvaartmaatschappij waarvan ik weet dat zij graag een stapje extra doen en de laatste campagne vind ik ook echt bij hun passen. Ik heb zelf nu twee keer met de KLM mogen vliegen en vanuit mijn werkveld weet ik dat ze qua social media in de top zitten van beste bedrijven en service. Door een goede research online en het scannen van duizenden Twitter berichten werden er wereldwijd problemen van honderden mensen opgelost.

KLM is #Happytohelp

#Happytohelp ervaringen op video vastgelegd

In Hong Kong stond een motortaxi klaar om vergeten spullen op te halen, een speciale KLM auto in Amsterdam haalde vergeten paspoorten op en een watertaxi in New York zorgde ervoor dat passagiers niet vast zaten in het verkeer. Mensen werden gewekt met een wake up call, net gehuwden kregen een “just married” transfer naar de gate. Gasten met lange vertragingen werd een bustour aangeboden of konden slapen op comfortabele bedden die speciaal werden neergelegd op het vliegveld.

Ik werd helemaal vrolijk na het bekijken van de filmpjes. Kijk jij mee hoe Urbain Zibo met de watertaxi op tijd is voor zijn vlucht of hoe Tom en Kelly een “just married” transfer krijgen? Of nieuwsgierig naar nog meer #Happytohelp videos?

Sometimes all you need is just a little bit of help…

Wat is jouw speciale ervaring met KLM?

Print Friendly, PDF & Email