Een time-out in een klein luxehotel gelegen middenin de Zuid-Tiroolse wijngaarden. Ooit was het een boerderij, maar nu is Hotel Golserhof een kleinschalig hotel in Dorf Tirol dat met veel passie wordt gerund door de gastheren Hiltrud Gufler en Patrick Mair. In 2021 werden Hiltrud en Patrick door Gault & Millau uitgeroepen tot hoteliers van het jaar en het hotel ontving in 2023 de HolidayCheck Special Award en mag zich daarmee tot een van de beste hotels van Italië rekenen.

Tip voor kleinschalig hotel in Dorf Tirol (Zuid-Tirol)

Met maar liefst 300 zonnige dagen per jaar is de regio Zuid-Tirol in elk seizoen een fijne vakantiebestemming. Rondom Dorf Tirol ligt zo’n 600 kilometer aan wandelpaden, er zijn fietsroutes voor allerlei soorten fietsers en er is een kleine golfbaan (golfclub Passeier-Meran), waar de eigenaren van Hotel Golserhof medeoprichter van zijn. Leuke tip, als je kiest voor een vakantie van 7 dagen of langer, kan je met 20% korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana.

Tel daar de vele wijnterrassen bij op en het feit dat je op ongeveer 10 minuten rijden van de stad Meran verblijft. Dit tezamen, maakt dit kleinschalige hotel in Dorf Tirol een fijne plek om te verblijven tijdens je vakantie.

Eat Well, Sleep Well en Wellness en gewoon genieten in een ongedwongen privésfeer“, dat is het motto wat Patrick en Hiltrud voor ogen hebben en de reden waarom gasten kiezen voor een verblijf bij hen. Regionale gerechten op de kaart, een verblijf in een natuurlijke omgeving, een kleinschalig luxe hotel met aandacht voor de gasten, ruime comfort kamers en voldoende wellness faciliteiten met zelfs een rooftop terras met whirlpools.

Vanuit de whirlpools heb je een onbelemmerd, open uitzicht op de wijngaarden, boomgaarden en de bergen van Meran, Het panoramazwembad is aangenaam warm in de lente. Het binnenzwembad nodigt je uit om te ontspannen in de koudere maanden. Het wellnessaanbod is volledig gewijd aan holistisch welzijn. Een van de lokale spa specialiteiten is de appel- of hooibehandeling die je beslist moet proberen. De persoonlijke spa tip van Patrick en Hiltrud is de wellness behandeling “In vino sanitas“, vrij vertaald als ‘gezondheid in wijn‘. Je stapt eerst in een druivenbad waar je onder het genot van een druivensapje kan genieten van de warmte. Vervolgens wordt je gemasseerd met een wijndroesem-scrub dat de huid regenereert en het wordt afgesloten met het insmeren van het lichaam met een druivenolie waardoor de huid heerlijk zacht aanvoelt. Blijf je liever bij het vertrouwde of wil je wegdromen bij de eeuwenoude tradities uit het Verre Oosten, dan kan dat ook.

Het keukenteam van het hotel haalt graag ingrediënten uit de eigen moestuin om er lokale creaties mee te maken. De gerechten hebben een mediterraan tintje dat in een verfrissend jasje is gestoken. De knapperige Zuid-Tiroolse appels komen rechtstreeks uit de biologische appelboomgaard van hotel Golserhof op tafel. De gastheren halen hun biologische groenten bij boerderij Bachguterhof in Dorf Tirol. De wijnkelder bevat een voortreffelijke verzameling van de beste wijnen uit Zuid-Tirol en heel Italië. Kortom, hier is alles aanwezig voor een hele fijne en ontspannen vakantie in Zuid-Tirol.

*Bekijk meer info en de beschikbaarheid van dit hotel;
**Goed en lekker eten is belangrijk! Ontdek het hotel restaurant;
***Dit kan je allemaal zien, beleven en doen in de omgeving van het hotel.  

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Hotel Golserhof in Zuid-Tirol

Heb jij al zin om naar Zuid-Tirol op vakantie te gaan?

Print Friendly, PDF & Email