Als je in de winter op vakantie gaat naar IJsland dan moet je je warm aankleden. Mijn kledingadvies voor IJsland in de winter is eigenlijk hetzelfde als dat je op wintersport gaat. IJsland klinkt zo extreem maar het is echt niet zo koud als dat je denkt.

Kledingadvies voor IJsland in de winter

‘Ga je naar IJsland? Dat is toch super koud?! Ja natuurlijk kan het koud zijn in IJsland en moet je je daar zeker op kleden. Maar in januari is de temperatuur gemiddeld rond het vriespunt. Alleen die snijdende wind kan het soms erg koud maken qua gevoelstemperatuur. Rij je de Golden Circle route en ga je naar het zuidelijk gelegen Vik dan hoef je echt geen -15 of kouder te verwachten. Maar tegenwoordig is er niets veranderlijker dan het weer dus weer gewoon voorbereid op elke type weer wat je kan meemaken onderweg.

Met dank aan de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan zijn de winters in IJsland vrij mild. Uiteraard is het in het noorden en op de gletsjer een stuk kouder. Ben jij een koukleum? Dan raad ik je zeker aan om lekker warm thermo-ondergoed te dragen onder je winter kleding. Mijn motto is; beter te warm dan te koud. Daarbij vond ik het heerlijk om in mijn skioutfit rond te lopen.

Mijn wintersport jas is erg warm en die kan je prima aan tijdens een reis naar IJsland. Het dragen van een skibroek over mijn gewone broek vind ik in eerste instantie gewoon lekker zitten en de broek is winddicht. Daarbij heb ik nog wel de neiging om soms even te gaan zitten en met een skibroek kan dat gewoon lekker in de sneeuw. Zo’n gek idee was het ook niet, ik zag tijdens mijn reis heel veel mensen in hun wintersport outfit rondlopen.

En heb je plannen om te gaan paardrijden op een IJslander? Bij de meeste stallen zijn er overalls beschikbaar die je kan dragen. Want als je een paar uur gaat buitenrijden dan is warme kleding wel echt belangrijk. Maar paardrijden in wintersport kleding kan ook prima. Gelijk nog een voordeel, mocht je van plan zijn je eigen paardrijspullen mee te nemen dan moet je die voor vertrek naar IJsland grondig desinfecteren. Wat mij betreft nog een reden om gewoon je skikleding aan te trekken.

Op de foto zie je mijn wintersportoutfit van Protest. Trouwens, wist jij dat het merk Protest door een groep Nederlandse snowboarders is bedacht en ontwikkeld? Dat vond ik toch weer een leuk weetje!

*Zie ook: paardrijden in de winter op IJsland.
**
Check nu, alle sale artikelen bij Bever op een rij!
***Ook handig, bekijk mijn kledingtips voor Lapland in de winter

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in de winter op IJsland

Protest winterkleding

Kleding paklijst IJsland

  • Thermo broek en thermo top;
  • Een warme hoodie met capuchon;
  • Muts en warme handschoenen of wanten;
  • Warme, winddichte en waterdichte winterjas;
  • Touchscreen handschoenen voor je camera;
  • Een outdoorbroek die waterbestendig is, is ook handig;
  • Denk aan een goede zonnebril, de zon staat soms erg laag;
  • Een skibroek, winddicht en waterdicht dus je kan in de sneeuw zitten;
  • Zwemkleding voor in de warmwaterbronnen, Protest heeft ook badkleding;
  • Bontgevoerde wandelschoenen voor warme voeten. Mijn tip: de extra hoge en warme Sorel Snowboots voor dames

*Bekijk hier mijn review van handige kleding tips voor IJsland uit de Fjällräven collectie.
**Lees ook:
wat neem je mee op een actieve outdoor vakantie en handige outdoor gadgets.

Winter kleding IJsland

Welk kleding advies voor IJsland in de winter vind jij het fijnste?

Print Friendly, PDF & Email