Ben je op zoek naar een unieke en onvergetelijke kerstvakantie? Dan is IJsland de perfecte bestemming voor jou! Met zijn adembenemende natuur, vriendelijke bevolking, de kans op het spotten van het noorderlicht en de cultuur, biedt IJsland een magische ervaring tijdens de feestdagen. Hieronder ontdek je waarom een bezoek aan IJsland tijdens de feestdagen een geweldige keuze is.

Beleef een onvergetelijke kerstvakantie in IJsland

De kerstperiode is een bijzondere tijd in IJsland. Het hele land is versierd met prachtige kerstverlichting en overal hangt een feestelijke sfeer. Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, is een geweldige plek om de kerstsfeer te ervaren. De straten zijn versierd met kleurrijke lichtjes en er zijn tal van kerstmarkten waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. Daarnaast zijn er verschillende kerstconcerten en -voorstellingen die je kunt bijwonen.

Kortom, een bezoek aan IJsland tijdens de feestdagen is een unieke en magische ervaring. Je kunt genieten van een onvergetelijke kerstvakantie, de prachtige natuur ontdekken, de vriendelijke bevolking ontmoeten en de unieke cultuur ervaren. Dus waar wacht je nog op?

*Bekijk hier al mijn reistips voor IJsland

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tips vakantie Noord-IJsland in winter

Ontdek de prachtige natuur van IJsland tijdens de feestdagen

IJsland staat bekend om zijn adembenemende natuur en tijdens de feestdagen is deze nog specialer. Het landschap is bedekt met een laagje sneeuw, wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Je kunt genieten van prachtige wandelingen over besneeuwd terrein, deels bevroren watervallen bewonderen of juist de watervallen in de sneeuw naar beneden zien denderen. Na al die uren in de buitenlucht, warm daarna lekker op in een van de beroemde geothermische baden, zoals de Blue Lagoon.

Relax in de Blue Lagoon 

Laat je betoveren door het noorderlicht op IJsland

Het noorderlicht, ook wel bekend als de aurora borealis, is een natuurlijk fenomeen dat veel mensen betovert. IJsland is een van de beste plekken ter wereld om dit prachtige schouwspel te aanschouwen. Het land biedt een combinatie van donkere nachten, heldere luchten en minimale lichtvervuiling, waardoor de kans op het zien van het noorderlicht aanzienlijk wordt vergroot.

Om het noorderlicht op IJsland te ervaren, is het belangrijk om op de juiste tijd van het jaar te gaan. De beste periode is van september tot en met maart, wanneer de nachten lang en donker zijn. Rond de feestdagen heb je dus een goede kans om het noorderlicht te kunnen zien. De onderstaande foto maakte ik zelf in de maand januari op IJsland.

IJsland in de winter

Ontmoet de vriendelijke IJslandse bevolking tijdens de feestdagen

De IJslandse bevolking staat bekend om haar vriendelijkheid en gastvrijheid. Tijdens de feestdagen is dit nog meer merkbaar. De IJslanders zijn trots op hun tradities en delen deze graag met bezoekers. Je zult warm worden verwelkomd en kunt deelnemen aan verschillende feestelijke activiteiten, zoals het bijwonen van een traditioneel kerstdiner of het meedoen aan een lokale kerstviering. Dit geeft je de kans om de IJslandse cultuur van dichtbij te ervaren.

Maak kennis met de unieke cultuur van IJsland tijdens de feestdagen

IJsland heeft een rijke en unieke cultuur, die tijdens de feestdagen nog meer tot leven komt. Je kunt kennismaken met oude tradities, zoals het eten van ‘skyr’, een traditioneel IJslands zuivelproduct, en het bijwonen van ‘jólabókaflóð’, een traditie waarbij boeken cadeau worden gegeven op kerstavond. Daarnaast zijn er verschillende culturele evenementen en festivals die plaatsvinden tijdens de feestdagen, waar je kunt genieten van muziek, dans en theater.

Heb jij al zin om in de kerstvakantie naar IJsland te gaan?

 

Print Friendly, PDF & Email