Kerstmarkten in Duitsland, de populairste kerstmarkten over de grens zijn die in Düsseldorf, Keulen Aken en Berlijn. Leuk om te weten is dat er natuurlijk véél meer kerstmarkten in Duitsland zijn die zeker de moeite waard zijn voor een bezoek. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook even die andere Duitse kerstmarkten noem die ook leuk zijn. En voor iedereen die mijn Duitse kerstmarkt net-even-anders tips niet kan waarderen heb ik natuurlijk wel even de top 10 leukste Duitse kerstmarkten genoteerd.

Kerstmarkten in Duitsland, maar dan net even anders

De kerstperiode komt er weer aan en dat betekent dat weer veel mensen een bezoek gaan brengen aan een kerstmarkt. Ik zag zelfs in mijn statistieken dat mensen al naar informatie zochten over kerstmarkten in Duitsland in de maand augustus. Zo vroeg ben ik er niet bij maar nu de dagen weer donkerder worden vind ik het toch wel leuk om te kijken welke kerstmarkt ik dit jaar ga bezoeken.

Uiteraard zijn er in Duitsland een aantal hele populaire kerstmarkten die jaarlijks door tienduizenden mensen worden bezocht. Wist je dat Duitsland meer dan 2500 kerstmarkten heeft? Als je nou van net even anders houdt en van auto’s, dan raad ik je aan om een lang weekend naar Wolfenbüttel en Autostadt te gaan.

 1. Duitse Peperkoekenmarkt in Pulsnitz;
 2. Kerstmarkt in vakwerkstad Wolfenbüttel;
 3. Winter wonderland in Autostadt, Nedersaksen;
 4. Geen glühwein maar proef glühbier in Göttingen;
 5. Ontdek deze romantische kerstmarkten in Duitsland;
 6. Vier kerstmis ondergronds bij het UNESCO-werelderfgoed in Goslar;
 7. Een kerstmarkt aan zee, ga naar Wilhelmshaven in het noorden van Duitsland;
 8. Wat dacht je van een reis naar Noord Hessen met deze mooie verlichte vakwerkhuizen?
 9. De grootste kerstkrans van Europa in Lüneburg, een stad met ‘grootste cafédichtheid van Duitsland’;
 10. In de oude Hanzestad Stade gaat de lokale reddingsbrigade ‘fakkelzwemmen’ en kerstliedjes zingen in de gracht;
 11. Stuur een kaart vanuit kerstpostkantoor in Hildesheim, Duitslands eerste kerstpostkantoor werd in 1967 geopend in Himmelsthür.

*Bekijk het aanbod bij Voordeeluitjes naar kerstmarkten Duitsland.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leukste kerstmarkten in Duitsland

10 leukste kerstmarkten in Duitsland

Vind je mijn tips voor de net even anders kerstmarkten in Duitsland niet leuk? Dat kan! Iedereen zijn of haar smaak natuurlijk. Duitsland is het land van de kerstmarkten en in een van de onderstaande steden vind jij vast de kerstmarkt die bij je past. De onderstaande top 10 is namelijk uitgeroepen tot de 10 leukste kerstmarkten in Duitsland. 

 1. Kerstmarkt Aken;
 2. Kerstmarkt Keulen;
 3. Kerstmarkten Berlijn;
 4. Kerstmarkt Hamburg;
 5. Kerstmarkt Oberhausen;
 6. Kerstmarkt Düsseldorf;
 7. Kerstmarkt Lübeck;
 8. Kerstmarkt Dortmund;
 9. Grootste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Leipzig;
 10. Oudste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Dresden, Bizar! Zwaarste kerststol ter wereld van 4 ton.

Kerstmarkt Leipzig

Ga kerstshoppen op de kerstmarkt in Düsseldorf

JAA, het is zo leuk! Kerstshoppen op de kerstmarkt in Düsseldorf. In totaal zijn er 8 kerstmarkten in Düsseldorf zodat iedereen verspreid zijn of haar kerstinkopen kan doen. Daarbij liggen alle kerstmarkten op loopafstand van elkaar dus je kan ze allemaal bezoeken tijdens een weekend Düsseldorf.

Ben je al eens eerder op de kerstmarkt in Düsseldorf geweest dan is het goed om te weten dat er wel minder kramen en met meer ruimte er tussen als in andere jaren vanwege de maatregelen. Uiteraard is het decor wel sprookjesachtige aangekleed met feeërieke verlichting, is er een schaatsbaan, kan je in het reuzenrad op de Burgplatz en volop glühwein drinken.

 1. De Handwerker Markt voor het stadhuis;
 2. De Schadow Markt in de Schadowstrasse;
 3. De Altstad Markt in de Marktstrasse en Flinger Strasse;
 4. De Kö-Bogen-Markt verhuist naar de Gustaf-Gründgens-Platz;
 5. De met sterren verlichte Sternchen Markt op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis;
 6. Voor het eerst verschijnt er een kerstmarkt op de beroemde winkelstraat Köningsallee: de Kö-Lichter-Markt;
 7. De Märchen Markt – met zo’n 15.000 Led lampen terecht Sprookjesmarkt genoemd – bevindt zich aan de Schadowplatz;
 8. De Engelchen Markt, herkenbaar aan de vele goudkleurige afbeeldingen van engelen boven de kraampjes is op de Heinrich-Heine-Platz.

*Ontdek hier alles over de kerstmarkt in Düsseldorf.
**Geniet het hele weekend, bekijk deze leuke hotels in Düsseldorf.
***Reis met de trein naar Düsseldorf, vanaf de Hauptbahnhof loop je zo het centrum in.

kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt reizen naar Duitsland

Mijn voorkeur gaat er altijd naar uit om naar Duitsland te reizen met de auto. Echter in de wintermaanden is het verplicht om winterbanden onder je auto te hebben als je naar Duitsland gaat. Heb je die niet dan kan je beter een auto huren, met de trein naar Duitsland reizen of met een reisorganisatie naar een van de kerstmarkten in Duitsland reizen. De onderstaande reisorganisaties bieden speciale reizen aan naar de meest bekende Duitse kerstmarkten.

Kerstmarkten en dagtocht Kerstmarkt Duitsland

Welke kerstmarkten heb jij wel eens bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email