Kerstmarkten in Duitsland, men reist af naar Düsseldorf, Keulen Aken en Berlijn. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet even die andere Duitse kerstmarkten noem die ook leuk zijn. En voor iedereen die mijn Duitse kerstmarkt net-even-anders tips niet kan waarderen heb ik natuurlijk wel even de top 10 leukste kerstmarkten in Duitsland genoteerd.

Kerstmarkten in Duitsland, maar dan net even anders

De Kerstperiode komt er weer aan en dat betekent dat weer veel mensen een bezoek gaan brengen aan een kerstmarkt. Ik zag zelfs in mijn statistieken dat mensen al naar informatie zochten over kerstmarkten in augustus. Zo vroeg ben ik er niet bij maar nu de dagen weer donkerder worden vind ik het toch wel leuk om te kijken welke kerstmarkt ik dit jaar ga bezoeken.

Uiteraard zijn er in Duitsland een aantal hele populaire kerstmarkten die jaarlijks door tienduizenden mensen worden bezocht. Wist je dat Duitsland meer dan 2500 kerstmarkten heeft? Heb je geen tijd om een weekend naar Duitsland te gaan. Scrol dan verder door naar beneden en bekijk het aanbod aan dagtochten naar kerstmarkten in Duitsland. Als je nou van net even anders houdt en van auto’s, dan raad ik je aan om een lang weekend naar Wolfenbüttel en Autostadt te gaan.

 1. Kerstmarkt in vakwerkstad Wolfenbüttel;
 2. Winter wonderland in Autostadt, Nedersaksen;
 3. Een kerstmarkt aan zee, ga naar Wilhelmshaven in het noorden van Duitsland;
 4. In de oude Hanzestad Stade gaat de lokale reddingsbrigade ‘fakkelzwemmen’ en kerstliedjes zingen in de gracht;
 5. Duitse Peperkoekenmarkt in Pulsnitz.

Leukste kerstmarkten in Duitsland

10 leukste kerstmarkten in Duitsland

Vind je mijn tips voor de net even anders kerstmarkten in Duitsland niet leuk? Dat kan! Iedereen zijn of haar smaak natuurlijk. Duitsland is het land van de kerstmarkten en in een van de onderstaande steden vind jij vast de kerstmarkt die bij je past. De onderstaande top 10 is namelijk uitgeroepen tot de 10 leukste kerstmarkten in Duitsland. Ben je benieuwd naar de ‘Top 20 kerstmarkten in Duitsland’ lees dan het uitgebreide artikel van Denise van Inhetvliegtuig.nl.

 1. Oudste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Dresden, Bizar! Zwaarste kerststol ter wereld van 4 ton;
 2. Grootste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Leipzig;
 3. Kerstmarkt Düsseldorf;
 4. Kerstmarkt Keulen;
 5. Kerstmarkt Aken;
 6. Kerstmarkt Oberhausen;
 7. Kerstmarkten Berlijn;
 8. Kerstmarkt Lübeck;
 9. Kerstmarkt Dortmund;
 10. Kerstmarkt Hamburg.

Kerstmarkt Leipzig

Kerstmarkten en dagtocht Kerstmarkt Duitsland

Mijn voorkeur gaat er altijd naar uit om naar Duitsland te reizen met de auto. Echter in de wintermaanden is het verplciht om winterbanden onder je auto te hebben als je naar Duitsland gaat. Heb je die niet dan kan je beter een auto huren, met de trein naar Duitsland reizen of met een reisorganisatie naar een van de kerstmarkten in Duitsland reizen. De onderstaande reisorganisaties bieden speciale reizen aan naar de meest bekende Duitse kerstmarkten.

Kerstmarkten en dagtocht Kerstmarkt Duitsland

Welke kerstmarkten in Duitsland heb jij wel eens bezocht?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post