Kerstmarkten in Duitsland, de populairste kerstmarkten over de grens zijn die in Düsseldorf, Keulen Aken en Berlijn. Leuk om te weten is dat er natuurlijk véél meer kerstmarkten in Duitsland zijn die zeker de moeite waard zijn voor een bezoek. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook even die andere Duitse kerstmarkten noem die ook leuk zijn. En voor iedereen die mijn Duitse kerstmarkt net-even-anders tips niet kan waarderen heb ik natuurlijk wel even de top 10 leukste Duitse kerstmarkten genoteerd.

*BELANGRIJK: vanwege alle huidige maatregelen is alles nog even anders als anders. H0u daar rekening mee. Wij proberen alles zo goed mogelijk te updaten.

Kerstmarkten in Duitsland, maar dan net even anders

De Kerstperiode komt er weer aan en dat betekent dat weer veel mensen een bezoek gaan brengen aan een kerstmarkt. Ik zag zelfs in mijn statistieken dat mensen al naar informatie zochten over kerstmarkten in Duitsland in de maand augustus. Zo vroeg ben ik er niet bij maar nu de dagen weer donkerder worden vind ik het toch wel leuk om te kijken welke kerstmarkt ik dit jaar ga bezoeken.

Uiteraard zijn er in Duitsland een aantal hele populaire kerstmarkten die jaarlijks door tienduizenden mensen worden bezocht. Wist je dat Duitsland meer dan 2500 kerstmarkten heeft? Heb je geen tijd om een weekend naar Duitsland te gaan. Scrol dan verder door naar beneden en bekijk het aanbod aan dagtochten naar Duitse kerstmarkten. Als je nou van net even anders houdt en van auto’s, dan raad ik je aan om een lang weekend naar Wolfenbüttel en Autostadt te gaan.

 1. Kerstmarkt in vakwerkstad Wolfenbüttel;
 2. Winter wonderland in Autostadt, Nedersaksen;
 3. Een kerstmarkt aan zee, ga naar Wilhelmshaven in het noorden van Duitsland;
 4. In de oude Hanzestad Stade gaat de lokale reddingsbrigade ‘fakkelzwemmen’ en kerstliedjes zingen in de gracht;
 5. Duitse Peperkoekenmarkt in Pulsnitz;

 6. De grootste kerstkrans van Europa in Lüneburg, en een stad met ‘grootste cafédichtheid van Duitsland’ leuk om met vrienden naar toe te gaan.

 7. Wat dacht je van een reis naar Noord Hessen met deze mooie verlichte vakwerkhuizen?
 8. Stuur een kaart vanuit kerstpostkantoor in Hildesheim, Duitslands eerste kerstpostkantoor werd in 1967 geopend in Himmelsthür
 9. Geen glühwein maar proef glühbier in Göttingen 
 10. Vier kerstmis ondergronds bij het UNESCO-werelderfgoed in Goslar
 11. Ontdek deze romantische kerstmarkten in Duitsland.

*Lees meer over een dagtocht naar Kerstmarkt in Duitsland. En bekijk het aanbod bij Voordeeluitjes naar kerstmarkten Duitsland.

Leukste kerstmarkten in Duitsland

10 leukste kerstmarkten in Duitsland

Vind je mijn tips voor de net even anders kerstmarkten in Duitsland niet leuk? Dat kan! Iedereen zijn of haar smaak natuurlijk. Duitsland is het land van de kerstmarkten en in een van de onderstaande steden vind jij vast de kerstmarkt die bij je past. De onderstaande top 10 is namelijk uitgeroepen tot de 10 leukste kerstmarkten in Duitsland. Ben je benieuwd naar de ‘Top 20 kerstmarkten in Duitsland’ lees dan het uitgebreide artikel van Denise van Inhetvliegtuig.nl.

 1. Oudste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Dresden, Bizar! Zwaarste kerststol ter wereld van 4 ton;
 2. Grootste kerstmarkt van Duitsland, Kerstmarkt Leipzig;
 3. Kerstmarkt Düsseldorf;
 4. Kerstmarkt Keulen;
 5. Kerstmarkt Aken;
 6. Kerstmarkt Oberhausen;
 7. Kerstmarkten Berlijn;
 8. Kerstmarkt Lübeck;
 9. Kerstmarkt Dortmund;
 10. Kerstmarkt Hamburg.

*Lees meer over een dagtocht naar Kerstmarkt in Duitsland.

Kerstmarkt Leipzig

Ga kerstshoppen op de kerstmarkt in Düsseldorf

JAA, het kan weer! Na een jaar te hebben overgeslagen kunnen we weer gaan kerstshoppen op de kerstmarkt in Düsseldorf. In totaal zijn er 8 kerstmarkten in Düsseldorf zodat iedereen verspreid zijn of haar kerstinkopen kan doen. Daarbij liggen alle kerstmarkten op loopafstand van elkaar dus je kan ze allemaal bezoeken tijdens een weekend Düsseldorf.

Ben je al eens eerder op de kerstmarkt in Düsseldorf geweest dan is het goed om te weten dat er wel minder kramen en met meer ruimte er tussen als in andere jaren vanwege de maatregelen. Uiteraard is het decor wel sprookjesachtige aangekleed met feeërieke verlichting, is er een schaatsbaan, kan je in het reuzenrad op de Burgplatz en volop glühwein drinken.

 1. De Handwerker Markt voor het stadhuis
 2. De Schadow Markt in de Schadowstrasse
 3. De Altstad Markt in de Marktstrasse en Flinger Strasse
 4. De Kö-Bogen-Markt verhuist naar de Gustaf-Gründgens-Platz
 5. De met sterren verlichte Sternchen Markt op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis.
 6. De Engelchen Markt, herkenbaar aan de vele goudkleurige afbeeldingen van engelen boven de kraampjes is op de Heinrich-Heine-Platz
 7. De Märchen Markt – met zo’n 15.000 Led lampen terecht Sprookjesmarkt genoemd – bevindt zich aan de Schadowplatz
 8. Voor het eerst verschijnt er een kerstmarkt op de beroemde winkelstraat Köningsallee: de Kö-Lichter-Markt.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

Alle 8 kerstmarkten zijn dagelijks geopend – met uitzondering van 21 november en 25 december – van 11.00 tot 20.00 uur, op vrijdagavond en zaterdagavond tot 21.00 uur.

*Ontdek hier alles over de kerstmarkt in Düsseldorf.
**Geniet het hele weekend, bekijk deze leuke hotels in Düsseldorf.
***Reis met de trein naar Düsseldorf, vanaf de Hauptbahnhof loop je zo het centrum in.
Voor een bezoek aan de markten – afhankelijk van mogelijke latere wijzigingen –  moet je in het bezit zijn van een Covid QR code, herstel- of negatief testbewijs. Incidenteel worden er controles uitgevoerd.

kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkten en dagtocht Kerstmarkt Duitsland

Mijn voorkeur gaat er altijd naar uit om naar Duitsland te reizen met de auto. Echter in de wintermaanden is het verplicht om winterbanden onder je auto te hebben als je naar Duitsland gaat. Heb je die niet dan kan je beter een auto huren, met de trein naar Duitsland reizen of met een reisorganisatie naar een van de kerstmarkten in Duitsland reizen. De onderstaande reisorganisaties bieden speciale reizen aan naar de meest bekende Duitse kerstmarkten.

Kerstmarkten en dagtocht Kerstmarkt Duitsland

Welke kerstmarkten heb jij wel eens bezocht?

Print Friendly, PDF & Email