Ben je op zoek naar magische kerstsferen? Wat dacht je van kerstmarkten bij kastelen en burchten in Nederland, Duitsland of in België? Lees snel verder en ontdek waar je kan genieten van een kerstmarkt rondom een kasteel en/of in een kasteeltuin.

Leukste, grootste en mooiste kerstmarkten

Het is weer de tijd van het jaar, de kerstmarkten komen er weer aan. Een kerstmarkt bezoeken is leuk maar hoe tof is het als die wordt georganiseerd rondom een kasteel, in een kasteeltuin of bij een burcht? In dit artikel vind je een overzicht van kerstmarkten bij kastelen in Nederland, kerstmarkten bij kastelen en burchten in Duitsland en een kerstfair bij een kasteel in België. Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie voor kerstmarkten in Nederland, kerstmarkten in Amsterdam, kerstmarkten in België of kerstmarkten in Duitsland, klik dan direct door naar de onderstaande artikelen.

 1. Kerstmarkten in Duitsland;
  *Lees meer over een dagtocht naar Kerstmarkt in Duitsland + tips voor kerstmarkt Wolfenbüttel en kerstmarkt Autostadt.
 2. Leukste kerstmarkten in België;
  *Lees meer over de kerstmarkt in Antwerpen, de kerstmarkt in Luik en de kerstmarkt in Brugge.
 3. Grootste kerstmarkten in Nederland
  Lees meer over de kerstmarkt in Maastricht en de kerstmarkt in Valkenburgleukste kerstmarkten in Amsterdam.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

kerstmarkten bij kastelen

Kerstmarkten bij kastelen – Nederland

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in Nederland? Je kan kiezen uit de onderstaande twee kerstmarkten. Verderop in dit artikel vind je per kerstmarkt meer informatie over de kerstmarkt zelf, de locatie, wat de toegangsprijs is en wanneer de kerstmarkten zijn.

 1. Castle & Christmas Fair in Heemskerk;
 2. Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Country Christmas Fair – Kasteel de Haar – Haarzuilens

Wil je kerstshoppen op een historische en sfeervolle locatie? Dan is de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens een aanrader. Je kan er proeven van fijne delicatessen, met een glühwein in je hand op zoek naar de mooiste kerstcadeaus en je laten inspireren bij vele stands met lifestyle producten.

Locatie: Kasteel de Haar – Kasteellaan 1 – 3455 RR Haarzuilens.
Toegang:
Online je tickets kopen is het goedkoopste.
Parkeren: Bestel gelijk ook je parkeerkaart online.

Country Christmas Fair - Kasteel de Haar - Haarzuilens

Castle & Christmas Fair, Buitenplaats Beeckestijn

Na jaren de Castle Christmas Fair georganiseerd te hebben rondom Slot Assumburg in Heemskerk was het tijd voor een nieuwe locatie, namelijk Buitenplaats Beeckestijn in Velsen. Je kan er genieten van live muziek van lokale kerstkoren en bands, volop proeven van drankjes en hapjes, uiteraard genieten van een goed glas glühwein of even opwarmen met een kop Hollandse snert na het struinen langs de 150 kerststands.

Locatie: De Castle Christmas Fair vind plaats op Buitenplaats Beeckestijn. Navigeer naar: Rijksweg 134 – 1981 LD Velsen-Zuid.

Kerstmarkten bij kastelen

Kerstmarkten bij kastelen – Duitsland

Ben je op zoek naar kerstmarkten in kastelen en burchten? Dan is Duitsland de perfecte plek daarvoor. Vanuit Utrecht rij je in nog geen 1,5 uur naar tip nummer 6, de kerstmarkt bij het kasteel Moyland nabij Kleve. In ongeveer drie uur reistijd ben je bij de ‘kastelen kerstmarkt‘ tip nummer 2 in Altena. Tip, combineer je bezoek met een andere kerstmarkt in Duitsland.

 1. Altena, burg Altena;
 2. Höxter, Schloss Corvey;
 3. Freitaler Schlossadvent;
 4. Jüchen, Schloss Dyck;
 5. Essen, Schloss Hugenpoet;
 6. Colditzer Schlossweihnacht;
 7. Düsseldorf, Schloss Benrath;
 8. Solingen, Schloss Grünewald;
 9. Bad Berleburg, kasteel Berleburg;
 10. Weihnachtsmarkt Schloss Trebsen;
 11. Königswinter, Schloss Drachenburg;
 12. Bergisch Gladbach, kasteel Bensberg;
 13. Bedburg-Hau, Schloss Moyland, vlabij Kleve;
 14. Kerstmarkten in Duitsland in de regio Saksen;
 15. Duitse kerstmarkten bij kastelen in Noordrijn Westfalen.

Kerstmarkten bij kastelen – België

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in België? Dan heb ik 2 tips voor je! Het Gravensteen in Gent word elk jaar al omgetoverd tot winterkasteel en vlakbij Brussel is er een kerstmarkt bij een kasteel waar alles om de bloemsierkunst draait.

Magical Winter Moments with flowers – Brussel

Denk dan eens aan het evenement Magical Winter Moments with flowers. Het event waar bloemen en bloemsierkunst centraal staat vond altijd plaats in Brugge maar tegenwoordig bij een kasteel in Brussel. Het 17de eeuws kasteel van Groot-Bijgaarden wordt omgetoverd tot een magische bloemenwereld. Een stuk of 30 floral designers toveren het kasteel in België om tot een unieke winterwereld.

Magical Winter Moments - Brugge - Belgie

Gentse winterfeesten – Gravenkasteel Gent 

De Gentse winterfeesten zijn zo leuk om te bezoeken! De kerstmarkt in Gent is onderdeel van de Gentse Winterfeesten. Extra leuk is dat het Gravensteen in de winter veranderd in een Winterwonderkasteel.

*Lees meer over wat te doen in Gent.
**Bekijk hier de leukste hotels in Gent.
*** Bezoek de kerstmarkt in Gent met TUI of ga met OAD naar Gent.

Kerstmarkt in Gent

Heb jij wel eens kerstmarkten bij kastelen bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email