Ben je op zoek naar magische kerstsferen? Wat dacht je van kerstmarkten bij kastelen en burchten in Nederland, Duitsland of in België? Lees snel verder en ontdek waar je kan genieten van een kerstmarkt rondom een kasteel en/of in een kasteeltuin.

Leukste, grootste en mooiste kerstmarkten

Het is weer de tijd van het jaar, de kerstmarkten komen er weer aan. Een kerstmarkt bezoeken is leuk maar hoe tof is het als die wordt georganiseerd rondom een kasteel, in een kasteeltuin of bij een burcht? In dit artikel vind je een overzicht van kerstmarkten bij kastelen in Nederland, kerstmarkten bij kastelen en burchten in Duitsland en een kerstfair bij een kasteel in België. Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie voor kerstmarkten in Nederland, kerstmarkten in Amsterdam, kerstmarkten in België of kerstmarkten in Duitsland, klik dan direct door naar de onderstaande artikelen.

 1. Kerstmarkten in Duitsland;
  *Lees meer over een dagtocht naar Kerstmarkt in Duitsland + tips voor kerstmarkt Wolfenbüttel en kerstmarkt Autostadt.
 2. Leukste kerstmarkten in België;
  *Lees meer over de kerstmarkt in Antwerpen, de kerstmarkt in Luik en de kerstmarkt in Brugge.
 3. Grootste kerstmarkten in Nederland
  Lees meer over de kerstmarkt in Maastricht en de kerstmarkt in Valkenburgleukste kerstmarkten in Amsterdam.

kerstmarkten bij kastelen

Kerstmarkten bij kastelen – Nederland

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in Nederland? Je kan kiezen uit de onderstaande twee kerstmarkten. Verderop in dit artikel vind je per kerstmarkt meer informatie over de kerstmarkt zelf, de locatie, wat de toegangsprijs is en wanneer de kerstmarkten zijn.

 1. Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens;
 2. Castle & Christmas Fair in Heemskerk.

Country Christmas Fair – Kasteel de Haar – Haarzuilens

Wil je kerstshoppen op een historische en sfeervolle locatie? Dan is de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens een aanrader. Je kan er proeven van fijne delicatessen, met een glühwein in je hand op zoek naar de mooiste kerstcadeaus en je laten inspireren bij vele stands met lifestyle producten.

Locatie: Kasteel de Haar – Kasteellaan 1 – 3455 RR Haarzuilens.
Toegang:
Online je tickets kopen is het goedkoopste en kost €18,- voor volwassenen. Aan de kassa kost een ticket €22,50 p.p.
Parkeren: Bestel gelijk ook je parkeerkaart online voor €8,- per dag.
Datum en openingstijden: Country & Christmas Fair – Kasteel de Haar – 19 t/m 24 november 2019.

DI. 19-11 10:00 uur 22:00 uur
WO. 20-11 10:00 uur 22:00 uur
DO. 21-11 10:00 uur 22:00 uur
VR. 22-11 10:00 uur 22:00 uur
ZA. 23-11 10:00 uur 22:00 uur
ZO. 24-11 10:00 uur 18:00 uur

 

Country Christmas Fair - Kasteel de Haar - Haarzuilens

Castle & Christmas Fair, Buitenplaats Beeckestijn

Na vier jaar de Castle Christmas Fair georganiseerd te hebben rondom Slot Assumburg in Heemskerk is het in 2019 tijd voor een nieuwe locatie, namelijk Buitenplaats Beeckestijn in Velsen. 

De Castle Christmas Fair is van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december 2019. Je kan er genieten van live muziek van lokale kerstkoren en bands, volop proeven van drankjes en hapjes, uiteraard genieten van een goed glas glühwein of even opwarmen met een kop Hollandse snert na het struinen langs de 150 kerststands.

De toegang bedraagt €11,50 voor volwassenen. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis, van 7 tot 14 jaar is de toegang €5,- per kind. Uitrijkaarten voor auto’s kosten €6,50 per auto. Ook voor naar het toilet gaan moet betaald worden, dat kost €1,50 en dan mag je zo vaak als je wilt. Handig met al die Glühwein! *Ticketprijzen zijn exclusief €0,80 transactiekosten per ticket.  Tickets kan je bestellen via de website.

Locatie: De Castle Christmas Fair vind plaats op Buitenplaats Beeckestijn. Navigeer naar: Rijksweg 134 – 1981 LD Velsen-Zuid.
Openingstijden: 
Donderdag, vrijdag zaterdag 28, 29 en 30 november van 11.00 tot 22.00 uur, zondag 1 december – 11.00 tot 18.00 uur.
Toegang: De toegang bedraagt €11,50 voor volwassenen. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis, van 7 tot 14 jaar is de toegang €5,- per kind. Uitrijkaarten voor auto’s kosten €6,50 per auto. Ook voor naar het toilet gaan moet betaald worden, dat kost €1,50 en dan mag je zo vaak als je wilt. Handig met al die Glühwein! *Ticketprijzen zijn exclusief €0,80 transactiekosten per ticket.  Tickets kan je bestellen via de website.

Kerstmarkten bij kastelen

Kerstmarkten bij kastelen – Duitsland

Ben je op zoek naar kerstmarkten in kastelen en burchten? Dan is Duitsland de perfecte plek daarvoor. Vanuit Utrecht rij je in nog geen 1,5 uur naar tip nummer 6, de kerstmarkt bij het kasteel Moyland nabij Kleve. In ongeveer drie uur reistijd ben je bij de ‘kastelen kerstmarkt‘ tip nummer 2 in Altena. Tip, combineer je bezoek met een andere kerstmarkt in Duitsland.

 1. Königswinter, Schloss Drachenburg
 2. Altena, burg Altena
 3. Solingen, Schloss Grünewald
 4. Bergisch Gladbach, kasteel Bensberg
 5. Höxter, Schloss Corvey
 6. Bedburg-Hau, Schloss Moyland, vlabij Kleve (1 uur en 20 minuten rijden) – 11 t/m 15 december 2019
 7. Bad Berleburg, kasteel Berleburg
 8. Jüchen, Schloss Dyck
 9. Essen, Schloss Hugenpoet
 10. Weihnachtsmarkt Schloss Trebsen
 11. Colditzer Schlossweihnacht
 12. Freitaler Schlossadvent
 13. Düsseldorf, Schloss Benrath
 14. Kerstmarkten in Duitsland in de regio Saksen.
 15. Duitse kerstmarkten bij kastelen in Noordrijn Westfalen.

Kerstmarkten bij kastelen – België

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in België? Dan heb ik 2 tips voor je! Het Gravensteen in Gent word elk jaar al omgetoverd tot winterkasteel maar sinds 2019 is er nu ook vlakbij Brussel een kerstmarkt bij een kasteel waar alles om de bloemsierkunst draait.

Magical Winter Moments with flowers – Brussel

Denk dan eens aan het evenement Magical Winter Moments with flowers. Het event waar bloemen en bloemsierkunst centraal staat vond altijd plaats in Brugge maar sinds 2019 is het bij een kasteel in Brussel. Het 17de eeuws kasteel van Groot-Bijgaarden wordt omgetoverd tot een magische bloemenwereld. Een stuk of 30 floral designers toveren het kasteel in België om tot een unieke winterwereld. Dit jaar kan je het zien tussen 21 en 25 november 2019.  Tickets kosten €15,- per persoon.

Magical Winter Moments - Brugge - Belgie

Gentse winterfeesten – Gravenkasteel Gent 

De Gentse winterfeesten zijn zo leuk om te bezoeken! De kerstmarkt in Gent is onderdeel van de Gentse Winterfeesten. Extra leuk is dat het Gravensteen in de winter veranderd in een Winterwonderkasteel. De kerstmarkt in Gent gaat op vrijdag 6 december 2019 al van start maar wil je het Gravensteen bezoeken dan moet je wachten tot 14 december 2019.

*Lees meer over wat te doen in Gent.
**Bekijk hier de leukste hotels in Gent.
*** Bezoek de kerstmarkt in Gent met TUI of ga met OAD naar Gent.

Kerstmarkt in Gent

Heb jij wel eens kerstmarkten bij kastelen bezocht?

 

Print Friendly, PDF & Email