Ben je op zoek naar magische kerstsferen? Wat dacht je van kerstmarkten bij kastelen en burchten in Nederland, Duitsland of in België? Lees snel verder en ontdek waar je kan genieten van een kerstmarkt rondom een kasteel en/of in een kasteeltuin.

Leukste, grootste en mooiste kerstmarkten bij kastelen Nederland

Het is weer de tijd van het jaar, de kerstmarkten komen er weer aan. Een kerstmarkt bezoeken is leuk maar hoe tof is het als die wordt georganiseerd rondom een kasteel, in een kasteeltuin of bij een burcht? In dit artikel vind je een een paar tips voor kerstmarkten bij kastelen in Nederland, Duitsland en België.

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in Nederland? Je kan kiezen uit de onderstaande twee kerstmarkten. Verderop in dit artikel vind je per kerstmarkt meer informatie over de kerstmarkt zelf, de locatie en wanneer de kerstmarkten zijn.

 1. Country & Christmas Fair bij Slot Zeist in Zeist;
 2. Kerstmarkt Vaassen bij Kasteel Cannenburch;
 3. Castle & Christmas Fair in Velsen gaat niet door in 2023.

*Ook leuk, dit zijn de leukste en grootste kerstmarkten in Nederland
**En ga een keer naar de kerstmarkt in Maastricht, de kerstmarkt in Valkenburg en deze leuke kerstmarkten in Amsterdam.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

kerstmarkten bij kastelen

Country Christmas Fair – Slot Zeist – 21/26 nov. 2023

Wil je kerstshoppen op een historische en sfeervolle locatie? Dan is de Country & Christmas Fair bij Slot Zeist een aanrader. Ben je een trouwe bezoeker van de Country & Christmas Fair dan lees je het goed, de 25e editie wordt in Zeist georganiseerd en niet meer bij Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Dit jaar kan je proeven van fijne delicatessen, luisteren naar een Dickens-koor, met een glühwein in je hand op zoek naar de mooiste kerstcadeaus en je laten inspireren bij vele stands met lifestyle producten.

*Bestel gelijk online je tickets met korting.
*Bekijk hier het programma en de openingstijden.

Kerstmarkt Vaassen Kasteel Cannenburch – 8 t/m 10 december 2023

Voor het kasteel Cannenburch wordt de Kerstmarkt Vaassen georganiseerd om volop in de stemming voor de feestdagen te komen. Van vrijdag 8 t/m zondag 10 december is het voorplein van kasteel Cannenburch gevuld met vele kraampjes waar je allerlei leuke kerstartikelen kunt vinden. Wil je hiernaar toe? Dan is het belangrijk dat je een combinatiekaart koopt, voor een bezoek aan het kasteel én de kerstmarkt en een tijdslot te reserveren.

*Meer informatie over de markt bij Kasteel Cannenburch kan je hier vinden. 

Kasteel de Haar in kerstsferen

Helaas is er in 2023 geen kerstmarkt bij Kasteel de Haar in Haarzuilens, de Country & Christmas Fair is verplaatst naar Slot Zeist in Zeist. Van 12 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is Kasteel de Haar wel te bezoeken in kerstsferen. Hiervoor geleden de reguliere toegangsprijzen. Let op, er is dus geen kerstmarkt.

Castle & Christmas Fair, Buitenplaats Beeckestijn – gaat niet door

De Castle Christmas Fair wordt georganiseerd op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen. Je kan er genieten van live muziek van lokale kerstkoren en bands, volop proeven van drankjes en hapjes, uiteraard genieten van een goed glas glühwein of even opwarmen met een kop Hollandse snert na het struinen langs de 150 kerststands.

Editie 2023 wordt doorgeschoven naar 2024. De fair zal in 2024 plaatsvinden van donderdag 28 november t/m zondag 1 december 2024

Locatie: De Castle Christmas Fair vind plaats op Buitenplaats Beeckestijn. Navigeer naar: Rijksweg 134 – 1981 LD Velsen-Zuid.

Kerstmarkten bij kastelen

Kerstmarkten bij kastelen – Duitsland

Ben je op zoek naar kerstmarkten in kastelen en burchten? Dan is Duitsland de perfecte plek daarvoor. Vanuit Utrecht rij je in nog geen 1,5 uur naar tip nummer 6, de kerstmarkt bij het kasteel Moyland nabij Kleve. In ongeveer drie uur reistijd ben je bij de ‘kastelen kerstmarkt‘ tip nummer 2 in Altena. Tip, combineer je bezoek met een andere kerstmarkt in Duitsland.

 1. Altena, burg Altena;
 2. Höxter, Schloss Corvey;
 3. Freitaler Schlossadvent;
 4. Jüchen, Schloss Dyck;
 5. Essen, Schloss Hugenpoet;
 6. Colditzer Schlossweihnacht;
 7. Düsseldorf, Schloss Benrath;
 8. Solingen, Schloss Grünewald;
 9. Bad Berleburg, kasteel Berleburg;
 10. Weihnachtsmarkt Schloss Trebsen;
 11. Königswinter, Schloss Drachenburg;
 12. Bergisch Gladbach, kasteel Bensberg;
 13. Bedburg-Hau, Schloss Moyland, vlabij Kleve;
 14. Kerstmarkten in Duitsland in de regio Saksen;
 15. Duitse kerstmarkten bij kastelen in Noordrijn Westfalen.

*Meer tips voor Kerstmarkten in Duitsland;
*Lees meer over de kerstmarkt Wolfenbüttel en kerstmarkt Autostadt.

Kerstmarkt Leipzig

Kerstmarkten bij kastelen – België

Ben je op zoek naar kerstmarkten bij kastelen in België? Dan heb ik één tip voor je! Het Gravensteen in Gent word elk jaar al omgetoverd tot winterkasteel.

*Ontdek nog meer over de leukste kerstmarkten in België;
*Lees meer over de kerstmarkt in Antwerpen, de kerstmarkt in Luik en de kerstmarkt in Brugge.

Magical Winter Moments - Brugge - Belgie

Gentse winterfeesten – Gravenkasteel Gent 

De Gentse winterfeesten zijn zo leuk om te bezoeken! De kerstmarkt in Gent is onderdeel van de Gentse Winterfeesten. Extra leuk is dat het Gravensteen in de winter veranderd in een Winterwonderkasteel.

*Lees meer over wat te doen in Gent.
**Bekijk hier de leukste hotels in Gent.
*** Bezoek de kerstmarkt in Gent met TUI of ga met OAD naar Gent.

Kerstmarkt in Gent

Bijzonder! Deze kerstmarkten bij kastelen en burchten Tsjechië

Op nog geen 1,5 uur rijden van Praag vind je drie wel heel speciale kerstmarkten. Aan de voet van het Reuzengebergte ligt het plaatsje Kuks dat vooral bekend is als voormalig kuuroord en hospitaal. Op 18, 19, 25 en 26 november wordt hier een gezellige kerstmarkt georganiseerd waar ambachtslieden hun werk demonstreren en de mooiste spullen verkopen. De perfecte gelegenheid om unieke, handgemaakte kerstcadeautjes te shoppen.

Het sprookjesachtige kasteel Sychrov in Noord-Bohemen is één van de weinige kastelen van Tsjechië die je in de winter kunt bezoeken. De meeste burchten en kastelen zijn namelijk vanaf november tot en met april gesloten voor het publiek. Dus grijp je kans, want met advent wordt het lichtroze kasteel feestelijk versierd en is een bezoek aan Sychrov extra sfeervol. Op 25 en 26 november is er een gezellige kerstmarkt, zijn er optredens en bij een van de kraampjes koop je ambachtelijke streekproducten en zelfgemaakte cadeautjes.

Wat denk je van een kerstbal van glas! De Liberec regio staat namelijk bekend om de productie van glazen kerstversierselen. Wist je dat er in Tsjechië al meer dan een eeuw glazen kerstballen worden gemaakt? De handgemaakte en beschilderde glazen kerstversieringen zijn wereldberoemd en worden ook in Nederlandse winkels verkocht.

De binnenplaats van het bijzonder fotogenieke kasteel Křivoklát in Midden-Bohemen wordt in de adventsperiode omgetoverd tot het decor van een wintersprookje. De gezellige kerstmarkt is te bezoeken op 9 en 10 december en 16 en 17 december.

Kerstmarkten bij kastelen en burchten Tsjechië

Heb jij wel eens kerstmarkten bij kastelen bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email