Het is weer tijd voor kerst hoppen in het buitenland! Keulen, Brussel en York, het zijn bekende steden voor de weekendjes weg om te gaan shoppen voor kerst in deze maanden. Maar heb je wel eens aan Newcastle gedacht? Vorig jaar ging ik vanuit IJmuiden met DFDS Seaways een weekend weg. Op vrijdagavond stapten we aan boord van de luxe cruiseferry de King of Seaways. Voor de 6e keer op rij heeft DFDS Seaways de prestigieuze World Travel Award gewonnen.

Kerst shoppen in Newcastle

Vanaf de eerste minuut is het genieten van een heerlijke, korte vakantie. We zetten onze spullen in de hut en nemen een drankje bij één van de vele bars. We lopen het dek op waarbij we met een harde wind de haven van IJmuiden uitvaren. Als de kust uit het zicht verdwijnt en we eenmaal op open zee zijn gaan we weer naar binnen waar we plaats nemen in één van de vele restaurants. Na het diner wagen we nog een gokje in het casino alvorens we naar onze hut gaan. Het is een uur of elf maar rond acht uur komen we al aan in de haven van Newcastle. Touringcars volgeladen met alle passagiers vertrekken naar het centrum van Newcastle waar we tot een uur of vier de tijd hebben om de stad te ontdekken

Newcastle verkennen in een dag is leuk. De stad staat bekend als dé winkelstad van Noord Engeland. Je vindt in de shoppingmalls, de bekendste is het Metrocentre, veel bekende merken. Alles is uitbundig versierd en gericht op het kerstshoppen. Daar buiten zijn ook vele leuke en typische Engelse winkeltjes en boetiekjes. Ben je een cultuurliefhebber? Ga dan zeker mee met een stadswandeling langs de historische gebouwen en de rivier de Tyne. Of bezoek één van de vele musea.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wat kan je doen in Newcastle?

De Gateshead Millennium Bridge is een fiets- en voetgangersbrug over de Tyne, die Gateshead met Newcastle upon Tyne verbindt. De brug is een kantelbrug die roteert rond een vaste as en is de eerste kantelbrug ter wereld. Kijk van te voren op de website van Gateshead om te zien wat de tijden zijn dat de brug open- en dicht gaat want dat is bijzonder om te zien.

Wil je een mooi uitzicht over de Tyne en Newcastle ga dan naar de bovenste etage van het Baltic Centre for Contemporary Art museum. Het is een bekend museum dat is gevestigd in een oude gerenoveerde korenmolen uit 1950. Het museum is gratis te bezoeken en dus heb je een gratis topuitzicht. Aan het einde van de middag brengt de dubbeldekker bus je weer naar het schip.

Newcastle Millenium Bridge

Ga jij kerstshoppen in het buitenland dit jaar?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email