Zin in een welverdiende wellness vakantie op het eiland Gozo, bij Malta? Ga naar het luxe Kempinski Hotel in San Lawrenz op het eiland Gozo, bij Malta. Op uitnodiging van het Malta Tourism Board bracht ik een 5-daags bezoek aan het Maltese eiland Gozo. Samen met drie andere bloggers maakten wij deze dagen deel uit van het “Blogisland #MaltaIsMore” project. Nieuwsgierig naar wat ik verder heb gedaan op de eilanden? Check dan mijn Malta – Gozo blogpost overzicht.

Luxe Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo

Kempinski is een keten van luxe hotel resorts. Aan het begin van het jaar mocht ik in het luxueuze Kempinski in St. Moritz overnachten en deze keer bracht ik een bezoek aan het Kempinski San Lawrenz.

De reden dat ik hier naar toe ga is de spa. Het is dé USP van het hotel want met 2400 vierkante meter is het één van de grootste spa’s in Europa. Het Ayurveda center, onderdeel van de spa wordt al vier jaar lang uitgeroepen tot beste in het Mediterraans gebied door “Leading Spa’s of the World”.

Het Ayurveda center mag dan erg belangrijk zijn je kan ook gebruik maken van de standaard faciliteiten die bijna elke spa heeft. Zo zijn er 23 behandelruimten waar je kan kiezen voor traditionele massages, een indoor pool- en jacuzzi en een hammam. Alle producten die gebruikt worden komen uit het Indiase Kerala. Last but not least, als je haar maar goed zit en je nagels verzorgd zijn. In het hotel kan je ook naar de kapper, manicure- en/of pedicure.

Kempinski San Lawrenz

Kempinski - Hamam

Spa - Kempinski          Kempinski wellness

Ayurveda center, Kempinski San Lawrenz

Er wordt een scala aan therapieën en behandelingen aangeboden volgens de traditionele Ayurveda leer. Er werken drie Indiase vrouwen en twee Indiase mannen, allemaal afkomstig uit de zuidelijke regio, Kerala, in India.

Kempinski - Ayurveda center

Ontvangstruimte Ayurveda center

Behandelkamer Ayurveda center

Wat is Ayurveda?

Veda betekent kennis of wetenschap en Ayur betekent leven. Ayurveda is dus de wetenschap van het leven. Volgens Ayurveda is de mens opgebouwd uit een samenstelling van drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha. Deze drie dosha’s zijn weer opgebouwd uit vijf elementen namelijk ether, lucht, vuur, water en aarde. De dosha’s vormen de kern en betekent in het sanskriet, “dat wat verandert”.

Eén van de mannen is een Ayurvedische arts, (Vaida) en mocht je kiezen voor een behandeling van meerdere dagen dan kan je je wensen en behoeften van te voren bespreken met de arts om een op maat gemaakt schema te maken om je welzijn te bevorderen. Dit kan via skype of als je eenmaal bent aangekomen.

Als je hiervoor kiest wordt er van te voren een constitutie-test toegestuurd die je moet beantwoorden om er zo mede achter te komen wat jouw samenstelling van dosha’s is. Iedereen heeft altijd één dominerende dosha.

Bereid je voor op vragen en antwoorden als; ik beschouw mijzelf als;

  • snelle geest, rusteloos
  • scherp intellect, agressief
  • kalm, stabiel

Mijn stem heeft een;

  • hoge toon
  • gemiddelde toon
  • lage toon

Voor een idee van de rest van de test verwijs ik je naar de Ayurveda test online, bedenk wel dat dit een online test is en een consult bij een Ayurvedische arts altijd beter is.

Kempinski Hotel San Lawrenz

Ik mis vaak bij hotels die onder een keten opereren de lokale charme van de plaats waar het is gelegen. Bij Kempinksi heb ik dat nog niet eerder gehad. Zowel het hotel in St. Moritz als in Gozo is geheel opgetrokken en gebouwd volgens de lokale stijl.

Kempinski San Lawrenz is van een lokale eigenaar die het in 1999 heeft gebouwd. In 2001 werd het onderdeel van de Kempinski groep. Het is het enige gecertificeerde eco-hotel op Gozo en is omgeven door een tuin van 30.000 vierkante meter! In de tuin is een kruiden- groente- en fruit tuin aangelegd waar de chef kok zijn ingrediënten vandaan haalt.

In totaal zijn er 122 kamers van standaard “country rooms” tot aan junior suites met uitzicht op het zwembad. Er zijn drie zwembaden en naast het familie zwembad zijn de andere baden strikt gescheiden voor volwassenen en kinderen. Wel zo fijn als je als stelletje op reis bent. Ben je geen gast van het hotel dan kan je informeren naar een dagpas om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel.

In de rechter vleugel zijn 60 appartementen die te koop zijn of die je kan huren voor een langere periode. De wijnbar is uniek op het eiland en naast de gasten van het hotel weten ook veel locals deze plek te vinden. Je kan kiezen uit maar liefst 300 wijnen, lokaal, internationaal, rood of wit, wat jij wil.

Junior suite - Kempinski San Lawrenz

Zwembad - Kempinski San Lawrenz

Zwembad - Kempinski San Lawrenz

Zou jij hier willen verblijven en een Ayurveda behandeling willen ondergaan?

Print Friendly, PDF & Email