Zin in een welverdiende wellness vakantie op het eiland Gozo, bij Malta? Ga naar het luxe Kempinski Hotel in San Lawrenz op Gozo, bij Malta.

Luxe Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo

Kempinski is een keten van luxe hotel resorts. Eerder mocht ik in het luxueuze Kempinski in St. Moritz en in het Kempinski Doha overnachten en deze keer bracht ik een bezoek aan het Kempinski San Lawrenz op Gozo.

De reden dat ik hier naar toe ga is de spa. Het is dé USP van het luxe wellness hotel op Gozo want met 2400 vierkante meter is het één van de grootste ayurveda spa’s in Europa. Het Ayurveda center, onderdeel van de spa werd vier keer uitgeroepen tot beste in het Mediterraans gebied door “Leading Spa’s of the World”.

Het Ayurveda center mag dan erg belangrijk zijn je kan ook gebruik maken van de standaard faciliteiten die bijna elke spa heeft. Zo zijn er 23 behandelruimten waar je kan kiezen voor traditionele massages, een indoor pool- en bubbelbad en een hammam. Alle producten die gebruikt worden komen uit het Indiase Kerala, de bakermat van de ayurveda leer. Last but not least, als je haar maar goed zit en je nagels verzorgd zijn. In het hotel kan je ook naar de kapper, manicure- en/of pedicure.

Ik mis vaak bij hotels die onder een keten opereren de lokale charme van de plaats waar het is gelegen. Bij Kempinksi heb ik dat nog niet eerder gehad. Zowel het hotel in St. Moritz als op Gozo is geheel opgetrokken en gebouwd volgens de lokale stijl.

Kempinski San Lawrenz is van een lokale eigenaar die het in 1999 heeft gebouwd. In 2010 werd het onderdeel van de Kempinski groep. Het is het enige gecertificeerde eco-hotel op Gozo en omgeven door een tuin van 30.000 vierkante meter! In de tuin is een kruiden- groente- en fruit tuin aangelegd waar de chef kok zijn ingrediënten vandaan haalt.

In totaal zijn er 122 kamers van standaard “country rooms” tot aan junior suites met uitzicht op het zwembad. Er zijn drie zwembaden en naast het familie zwembad zijn de andere baden strikt gescheiden voor volwassenen en kinderen. Wel zo fijn als je als stelletje op reis bent. Ben je geen gast van het hotel dan kan je informeren naar een dagpas om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel.

In de rechter vleugel zijn 60 appartementen die te koop zijn of die je kan huren voor een langere periode. De wijnbar is uniek op het eiland en naast de gasten van het hotel weten ook veel locals deze plek te vinden. Je kan kiezen uit maar liefst 300 wijnen, lokaal, internationaal, rood of wit, wat jij wil.

*Wat is Ayurveda? Lees er meer over!
**Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Malta & Gozo.
***Lees hier meer over de luxe spa op Gozo van Kempinski Hotel San Lawrenz.

Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo

Kempinski San Lawrenz Gozo

Junior suite - Kempinski San Lawrenz

Zou jij hier willen verblijven en een Ayurveda behandeling willen ondergaan?

Print Friendly, PDF & Email