Slapen op de Euromast kan altijd in één van de twee exclusieve suites. Maar kamperen op de Euromast Rotterdam dat kon tot nu toe maar één keer en wel tijdens de tweede editie van ‘Camp the Night’.

Camp the Night, wat is dat?

Camp the Night is het ludieke event voor kampeerders dat dit jaar (2018) voor de tweede keer werd georganiseerd. Het bedrijf achter ‘Camp the Night’ is Campspace. Een Nederlandse start-up die Campspace bestempeld als het Airbnb voor kampeerders. Wereldwijd kunnen mensen met een tuin of een stuk grond een plaats aanbieden op Campspace waar kampeerders kunnen overnachten.

Om Campspace in de spotlights te zetten wordt er sinds twee jaar een ‘Camp the Night’ event georganiseerd op unieke locaties in Nederland. Zo kon je in 2017 al slapen op de grasmat in het Olympisch Stadion en dit jaar kon je kamperen op de Euromast. De twee platformen op de Euromast werden omgebouwd tot kampeerplek en zo ontstond binnen een paar uur de Hoogste Urban Campsite ter wereld, op 112 meter hoogte bovenop de Euromast!

Campspace werkt voor de organisatie van Camp the Night samen met Bever. Zelf ben ik eens met Bever op reis geweest naar Schotland waar ik genoot van een micro adventure mountainbiken in Schotland en mijn eerste ervaring met de canyoning in Schotland sport.

Voor de echte avonturiers was er in samenwerking met The North Face ook de mogelijkheid om te kamperen aan de Euromast. Ja je leest het goed, kamperen aan de Euromast. Ik was één van die avonturiers die dit avontuur mocht beleven en daar lees je alles over in het artikel; Try before you die, kamperen aan de Euromast.

Camp the Night

Kamperen op de Euromast Rotterdam

Helaas was het kamperen op de Euromast tot nu toe een ludiek event van Campspace, maar you never know. Iedereen was zo enthousiast wie weet wordt dit nog eens gerealiseerd. Het is fantastisch, ik bedoel slapen in de buitenlucht is al een belevenis op zich maar slapen in de buitenlucht op 112 meter hoogte met uitzicht op Rotterdam is fantastisch. Kijk maar eens mee hoe dat eruit zag…

Wil je nog meer zien over het kamperen op de Euromast? De media was er bij en er zijn vele reportages verschenen. Zelf mocht ik schitteren in de Euromast reportage van Hart van Nederland. die werd gemaakt door presentatrice Joya de Boer en cameraman Jaap van Willigen.

Bezoek de Euromast Rotterdam

Met dank aan de Euroscoop, is de Euromast met 185 meter het hoogste gebouw van Rotterdam en zelfs van Nederland! De Euromast is tevens één van de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld volgens de ‘World Federations of Great Towers (WFGT)’.

Ik kan iedereen een bezoek aanraden aan de Euromast. Ook als je hoogtevrees hebt. Je kan prima dicht langs het gebouw lopen en toch genieten van het uitzicht over Rotterdam. Een entreeticket voor volwassenen kost €9,75 p.p. Regelmatig zijn er leuke acties, kortingen en aanbiedingen voor een bezoek aan de Euromast. Hou deze website in de gaten en blijf op de hoogte.

Bezoek de Euromast Rotterdam

Tokkelen of abseilen van Euromast

Ben jij ook een avonturier? Ga dan tokkelen of abseilen vanaf de Euromast. Vanaf het platform op 100 meter hoogte waag je jezelf aan een snelheidsavontuur naar beneden van gemiddeld 100 kilometer per uur waar je 15 seconden over doet. Of je gaat juist heel langzaam naar beneden abseilen.

Zowel voor tokkelen vanaf de Euromast als abseilen betaal je €55,- per persoon inclusief de ticketprijs voor een bezoek aan de Euromast. Leuk om te weten: dit is de enige abseil attractie in Europa waarbij je in de lucht hangt en het is tevens de hoogste abseil locatie van Nederland! Voor abseilen vanaf de Euromast betaal je €55,- per persoon inclusief de ticketprijs voor een bezoek aan de Euromast. Tokkelen vanaf de Euromast kan één keer per maand, abseilen kan van mei tot en met september ieder weekend.

Abseilen van Euromast

 

Durf jij te kamperen op de Euromast Rotterdam?

Print Friendly, PDF & Email