Wil je gaan kamperen in Italië? Kies dan voor luxe kamperen in Italië via Roan Camping Holidays! Nog leuker, kies voor een Glamping van Roan en laat je verrassen door het luxe kampeer aanbod van deze Nederlandse reisorganisatie.

Luxe kamperen Italië via Roan? Glamping it is!

Glamperen, het is een benaming voor luxe kamperen die al een tijd bestaat in het land der vakanties. Sommige vakantiegangers houden nou eenmaal van de gemoedelijkheid en vrijheid die je op een camping hebt maar niet iedereen wil in een tent slapen en/of zich behelpen. Campingaanbieders en reisorganisaties hebben daar de laatste jaren goed op ingespeeld want tegenwoordig kan je uit de meest luxueuze accommodaties kiezen. Kamperen word glamperen bij Roan, back to basic maar met de luxe van thuis. Wil je alles weten over Galmping, de betekenis ervan en wat Glamping nou precies is?

Ontdek in een klap wat glamping is!

Er zijn vele reisaanbieders die reizen aanbieden naar campings in Europa en bijna iedere reisorganisatie heeft tegenwoordig een glamping aanbod in het assortiment aan reis mogelijkheden. Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer qua reisaanbod, accommodatie keuze en reismogelijkheden. Mijn belangrijkste tip is altijd, schrijf op wat je wilt en bepaal;

  1. Waar wil je naar toe?
  2. Wat wil je doen op vakantie?
  3. Wat is je budget?
  4. Wat voor soort accommodatie wil je? Een luxe tent, een lodgetent of een stacaravan?
  5. Wil je een camping met veel faciliteiten of juist kleinschaligheid?

Glamperen met Roan

Roan - Gardameer - Italie

Roan - Gardameer - Italie

Reizen naar Italië

Op basis daarvan word de keuze al een stuk makkelijker. Voor het gemak ga ik er in dit artikel vanuit dat je voor een kampeervakantie naar Italië hebt gekozen. De keuze is enorm maar wordt al een stuk makkelijker als je weet wat je wilt doen op vakantie en welke faciliteiten je belangrijk vind. Hou je van bergen en hiken? Dan kies je voor een camping aan het Lago Maggiore of het Gardameer.

Zelfde geldt voor als je niet zover wilt rijden met de auto vanaf Nederland. Hou je van het strand? Dan kies je voor de Adriatische kust of Toscane. Verblijf je aan de Adriatische kust dan heb je kilometerslange brede zandstranden en het strand loopt langzaam af in de zee. Daarbij zit je vlakbij Venetië en kan je gemakkelijk met de boot een Venetiaanse dagexcursie maken of de eilanden, Murano en Burano bezoeken. Ook een dagtrip naar Verona behoort tot de mogelijkheden maar besef wel dat je op een schiereiland verblijft en dus altijd dezelfde weg heen- en terug moet rijden en die kan in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn.

Gardameer - Italië

Roan - Gardameer - Italie

Roan - Gardameer - Italie

Een Roan vakantie in Toscane

Strand vind je ook in Toscane, dat kan ook niet anders met een kuststrook van 400 kilometer. In het noorden van Toscane vind je zelfs een bijna Caribisch uitziend wit strand. Spiaggia Blanche is het witte strand nabij Vada en in ontstaan omdat een fabriek in de buurt soda produceert en afvalstoffen in de zee loost. Het zand is dus verbleekt.

Forte dei Marmi is ook een populair strand in de buurt. De kuststrook om en nabij Livorno is één van de mooiste kuststroken maar niet zo toeristisch omdat er meer rotsachtige stranden zijn dan zandstranden. Persoonlijk vind ik qua stranden de omgeving in het zuiden van Toscane het mooiste, nabij Grosseto. De kuststroken hier worden gekenmerkt door zandstranden ingesloten door de zee aan de ene zijde en bos begroeid met pijnbomen aan de andere zijde. In mijn artikel; ‘Glamperen in Toscane‘ geef ik meer informatie over deze regio.

Een Roan vakantie in Toscane - Elba

Roan strandvakantie Italie

Strandvakantie Roan - Italie

Reistips vakantie Toscane

Voordeel van een vakantie in Toscane vind ik ook dat er ontzettend veel te doen en te beleven valt. Op sommige Roan campings valt er al genoeg te beleven op de camping zelf of is het er juist zo rustig dat je heerlijk kan genieten. Verblijf je in de buurt van Piombino dan kan je een daguitstap maken naar het Italiaanse eiland Elba.

Heb je altijd al eens Florence willen zien dan reserveer je een plek op een camping nabij Florence en wil je echt eens iets bijzonders beleven ga dan naar de Palio di Siena. Andere plaatsen die je zeker een keer gezien moet hebben zijn, Volterra, San Gimignano, Bolgheri en Saturne. Ach ik kan nog uren schrijven over Italië, maar het belangrijkste is. Wil je genieten van een luxe vakantie met alle comfort en medewerkers ter plaatse die jouw echt een top vakantie gunnen, kies voor Roan Campingvakanties in Italië.

Palio di Siena - Italie

Glamperen met Roan in Italië

Ik moet toegeven dat ik in deze zin wel bevooroordeeld ben. Ten eerste heb ik acht maanden voor Roan Campingvakanties gewerkt in Italië. Mijn campinglife van acht maanden werken in het buitenland ben ik gestart aan de Adriatische Kust voor een andere reisorganisatie. Gedurende de eerste maanden kwam ik er al snel achter dat Roan beter bij mij past qua organisatie en product.

Ik verhuisde naar Toscane waar ik op twee totaal verschillende campings heb gewerkt. Een kleinschalige camping in Orbetello en een gigantische camping waar op het toppunt van het hoogseizoen 15.000 mensen tegelijkertijd vakantie vieren. In het naseizoen heb ik zelf uitstapjes kunnen maken en gelogeerd bij Roan collega’s op andere campings zoals op het eiland Elba en nabij Florence.

Roan campings Italie

Zou jij ook wel eens luxe kamperen in Italië via Roan Camping Holidays willen beleven?

Print Friendly, PDF & Email