Inmiddels reis ik al 5 dagen door Slovenië waar ik geniet van de immense bossen, groene heuvels, het meest helder blauwe en groene water, van outdoor avonturen, paarden en wellness en cultuur. Het is voor de mij de tweede keer dat ik in Slovenië ben maar de vorige keer ben ik niet van de highlights en de snelweg afgeweken. Slovenië heeft mij wederom verrast en het smaakt naar meer.

Mijn reis naar Slovenië

Ik heb besloten om jullie vanaf dag 1 te laten zien wat ik heb gedaan tijdens mijn 8-daagse roadtrip door Slovenië. De komende weken kunnen jullie lezen wat mijn route was, waar ik heb gegeten en geslapen en wat ik allemaal heb gedaan.

Vanuit Nederland kan je met je eigen auto en/of caravan naar Slovenië rijden. Ik koos ervoor om voor minder dan €100,- retour naar Venetië Marco Polo te vliegen met Easyjet vanaf Amsterdam. Op Marco Polo airport stond onze huurauto van Sunny Cars klaar. Vanaf het vliegveld reed ik in iets meer dan twee uur naar mijn eerste bestemming, Kobarid.

Slovenië roadtrip

Dag 1 van de roadtrip door Slovenië

Als je net zoals ik een huurauto huurt vanaf het vliegveld in Venetië check dan wel even van te voren of je de grens mag overschrijden. Wil je alleen of af en toe over de Sloveense snelwegen rijden dan heb je een tolvignet nodig. Het ligt eraan waar je naar toe gaat maar de meeste wegen zijn even lang via de binnenwegen als via de snelweg. Alleen de rit van Kranjsa Gora naar Maribor is twee keer zo lang als je binnendoor rijdt. Een tolvignet kan je alleen per week kopen, bij bijvoorbeeld een benzinepomp, en kost €13,-.

Slovenië tolvignet

Een bezoek aan de Soca Vallei & de Kozjak waterval

Kobarid

Het kleine plaatsje Kobarid, in het noordwesten van Slovenië, ligt op iets meer dan twee uur rijden vanaf Venetië. Het plaatsje zelf vind ik niet zo bijzonder maar de omgeving is echt adembenemend.

Overnachten in Kobarid

Ik kwam laat in de avond aan en verbleef in een houten berghut op de camping, Kamp Koren. Het was pikkedonker en het voelde alsof ik in de middle of nowhere was. Werkelijk, ik had geen richtingsgevoel en geen idee wat ik de volgende ochtend kon verwachten. De locatie is de place to be voor als je wilt genieten van alles dat de Soča vallei heeft te bieden, wilt hiken langs de rivier Soča, watervallen wilt spotten en/of interesse hebt in de Eerste Wereldoorlog. Daarbij is Kamp Koren één van de eerste Sloveense campings die het Ecolabel, het Europese certificaat voor ecotourisme, ontving.

Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren - Kobarid

Soča rivier en de Kozjak waterval

Toen ik wakker werd in de ochtend keek ik mijn ogen uit vanaf de houten hut. Wat een landschap, groene bergen en op de achtergrond het geluid van de rivier. Op nog geen vijf minuten wandelen zag ik tussen de bomen de Soča rivier stromen. Ik dacht dat ik ver buiten Europa moest vliegen voor helder water maar de smaragdgroene Soča rivier zorgde wel even voor een kippenvel moment. Woowwww wat is dit water helder!

De brug over de Soča rivier is de beste fotospot en ik heb hier lang gestaan omdat ik er geen genoeg van kon krijgen. Echt, beste lezers, de kleuren zijn niet gephotoshopt!

Soca rivier in de Soca vallei

Soca rivier in de Soca vallei          Soca rivier in de Soca vallei

Soca rivier

Even verderop is de Kozjak waterval, een must see in deze omgeving heeft iedereen ons verteld. Bordjes staan er niet en helaas kwamen we niemand tegen aan wie we het konden vragen. De tijd begon te dringen in verband met de rest van het programma dus uiteindelijk hebben we de hele waterval niet gezien! Later hoorden we van de locals zelf dat zij het ook moeilijk vinden om de waterval te vinden omdat hij echt een beetje verstopt zit, dus laat je goed informeren als je aan de hike begint. Check google en je ziet waarom je ernaar toe moet;). Ik heb wel deze kleine waterval gespot;

Kozjak waterval

Stay tuned, mijn belevenissen van dag twee komen snel online. Benieuwd naar wat ik nog meer heb geschreven over Slovenië? Check mijn Slovenië pagina.

Mijn roadtrip door Slovenië
Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en alles wat daarbij komt kijken? Bezoek dan de website, www.mijnslovenie.com.

Reisvideo Roadtrip Slovenië
Ik heb van de gehele reis een reisvideo gemaakt, kijk je mee?

Ben jij al eens in Slovenië op reis geweest?

Print Friendly, PDF & Email