Overnachten in Kamp Koren en hiken langs de Soča river, een must tijdens een rondreis door Slovenië! Je zal je verbazen dat er zulk blauw water in Europa te vinden is!

Rondreis Slovenië met de auto

Inmiddels reis ik al 5 dagen door Slovenië waar ik geniet van de immense bossen, groene heuvels, het meest helder blauwe en groene water, van outdoor avonturen, paarden, wellness en cultuur. Het is voor de mij de tweede keer dat ik in Slovenië ben maar de vorige keer ben ik niet van de highlights en de snelweg afgeweken. Slovenië heeft mij wederom verrast en het smaakt naar meer.

Vanuit Nederland kan je met je eigen auto en/of caravan naar Slovenië rijden. Ik koos ervoor om voor minder dan €100,- retour naar Venetië Marco Polo te vliegen met Easyjet vanaf Amsterdam. Op Marco Polo airport stond onze huurauto van Sunny Cars klaar. Vanaf het vliegveld reed ik in iets meer dan twee uur naar mijn eerste bestemming, Kobarid.

*Ontdek de mijn complete roadtrip door Slovenië;
**Bekijk de beschikbaarheid bij Sunny Cars en hier de prijzen via EasyTerra autohuur

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Slovenië roadtrip

Kamp Koren en hiken Soča river

Het kleine plaatsje Kobarid, in het noordwesten van Slovenië, ligt op iets meer dan twee uur rijden vanaf Venetië. Het plaatsje zelf vind ik niet zo bijzonder maar de omgeving is echt adembenemend.

Ik kwam laat in de avond aan en verbleef in een houten berghut op de camping, Kamp Koren. Het was pikkedonker en het voelde alsof ik in de middle of nowhere was. Werkelijk, ik had geen richtingsgevoel en geen idee wat ik de volgende ochtend kon verwachten.

De locatie is de place to be voor als je wilt genieten van alles dat de Soča vallei heeft te bieden, wilt hiken langs de rivier Soča, watervallen wilt spotten en/of interesse hebt in de Eerste Wereldoorlog. Daarbij is Kamp Koren één van de eerste Sloveense campings die het Ecolabel, het Europese certificaat voor ecotoerisme, ontving.

*Ook tof, bekijk deze Glampings met wellness in Slovenië!

Kamp Koren en hiken Soča river

Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren - Kobarid

Kamp Koren - Kobarid

Soča rivier en de Kozjak waterval

Toen ik wakker werd in de ochtend keek ik mijn ogen uit vanaf de houten hut. Wat een landschap, groene bergen en op de achtergrond het geluid van de rivier. Op nog geen vijf minuten wandelen zag ik tussen de bomen de Soča rivier stromen. Ik dacht dat ik ver buiten Europa moest vliegen voor helder water maar de smaragdgroene Soča rivier zorgde wel even voor een kippenvel moment. Woowwww wat is dit water helder!

De brug over de Soča rivier is de beste fotospot en ik heb hier lang gestaan omdat ik er geen genoeg van kon krijgen. Echt, beste lezers, de kleuren zijn niet gefotoshopt! Even verderop is de Kozjak waterval, een must see in deze omgeving heeft iedereen ons verteld. Bordjes staan er niet en helaas kwamen we niemand tegen aan wie we het konden vragen.

De tijd begon te dringen in verband met de rest van het programma dus uiteindelijk hebben we de hele waterval niet gezien! Later hoorden we van de locals zelf dat zij het ook moeilijk vinden om de waterval te vinden omdat hij echt een beetje verstopt zit, dus laat je goed informeren als je aan de hike begint. Check google en je ziet waarom je ernaar toe moet;). Ik heb wel deze kleine waterval gespot!

Soca rivier in de Soca vallei

Soca rivier

Kamp Koren en hiken langs de Soča river in Slovenië

Reisvideo Roadtrip Slovenië

Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en alles wat daarbij komt kijken?

*Bekijk al mijn reistips voor Slovenië

Zou jij ook wel eens willen overnachten in Kamp Koren en
hiken langs de Soča river in Slovenië?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email