Als je naar Aruba gaat dan raad ik je een Jeep Rental aan zodat je ook de off road wegen kan berijden. Dit maakt je vakantie nog uitdagender en spectaculairder. Een auto huren op Aruba is een must als je het eiland zelf wilt ontdekken. Om de kosten te drukken raad ik je aan om voor een aantal dagen een compacte auto te huren en minimaal voor twee dagen een Jeep te huren.

Jeep Rental Aruba > Jeep huren Aruba

Ik hou van auto’s en als het even kan dan huur ik een auto die wat mij betreft past bij mijn reis, mijn reisbestemming en mijn doel van de autohuur. Aruba is zo’n bestemming waar je sowieso een auto moet huren om de vrijheid te hebben zelf het eiland te ontdekken. Daarnaast geeft een Jeep Rental Aruba net dat stukje extra omdat je dan ook off road rijden op Aruba kan ontdekken. Een Jeep kost wat meer aan huurkosten per dag dan een personenauto maar het is zo leuk. Daarbij, je hoeft natuurlijk niet voor je gehele vakantie op Aruba een Jeep te huren. Je kan ook bijvoorbeeld voor acht dagen een personenauto huren en voor twee dagen een Jeep huren op Aruba.

Een Jeep Rental Aruba raad ik aan omdat je dan de mogelijkheid hebt om het gehele eiland te ontdekken. Met een personenauto kan je niet overal naar toe rijden op Aruba en met een Jeep of 4×4 kan dat wel. En dat maakt je vakantie net wat leuker en uitdagender. Er zijn vele autohuur aanbieders op Aruba die Jeeps verhuren. Waarom ik voor een Jeep Rental Aruba koos bij Top Drive lees je verderop in het artikel.

🚗 Vergelijk de prijzen voor autohuur via EasyTerra;
🚗
Zoek een Jeep tussen de Zoek een Jeep tussen de auto type’s bij Sunny Cars;
🚗
Check hier het overzicht aan auto modellen ter verhuur via lokale verhuurder Top Drive.

*Ontdek hier al mijn auto huren Aruba tips!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Jeep Rental Aruba

Off road rijden op Aruba

Op Aruba zijn twee off road wegen die alleen toegankelijk zijn voor Jeeps, 4×4’s en UTV of buggy’s. Een van deze off road wegen start bij de vuurtoren (California Lighthouse) in het noorden van Aruba tot aan de ‘Natural Bridge’ bij Andicuri. De andere 4 x 4 only route gaat dwars door het Arikok National Park. De SUV’s die verhuurd worden op Aruba zijn niet geschikt om de off road wegen mee te berijden. Wil je meer weten over het verschil tussen een Jeep, SUV en terreinwagen lees dan mijn artikel daarover.

Beide routes zijn fantastisch om te rijden en ik raad je dan ook zeker aan als je een Jeep huurt om deze routes te rijden. De Jeep Wrangler Unlimited Sports edition geeft net een extra dimensie aan het off road rijden op Aruba. Jeep Wranglers zijn natuurlijk sowieso tof om in te rijden maar de Sports Edition heeft net die extra features die het nog leuker maken. Daarbij is dit topstuk uit de ‘fleet van Jeep’ zo goed afgesteld dat als je off road rijdt je het gevoel hebt alsof je over een vlakke snelweg rijdt. De slogan van Jeep is niet voor niets; ‘The Spirit of Freedom, The Promise of Adventure’. De Jeep Wrangler die Top Drive verhuurt is een automaat en heeft een 2WD en 4DW stand waar tussen je kan schakelen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de Jeep in de sportstand te zetten waarbij je de extra power van dit beest voelt.

Hou er rekening mee dat als je off road gaat rijden op Aruba de Jeep er na de off road track niet meer zo uitziet als toen je hem ophaalde. Mocht de Jeep extreem smerig zijn, vol met modder zitten en natte bekleding hebben dan raad ik je aan om de auto zelf even schoon te maken voordat je de Jeep weer inlevert. Top Drive heeft carwashers in dienst die zorg dragen voor de huurauto’s maar in extreme gevallen komt het wel eens voor dat er extra schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Ga gewoon netjes om met andermans eigendommen. Let op: het is niet toegestaan op Aruba om door de duinen en over het strand te rijden.

Off road rijden op Aruba

Review Top Drive Aruba

Tips voor off road Aruba Island tour

Heb jij een Jeep gehuurd waarmee je off road kan? Top! Check dan zeker deze tips voor een off road Aruba Island Tour en hou mijn website in de gaten voor het artikel dat hier binnenkort over verschijnt.

 • Rij off road door Arikok National Park;
 • Lees ook alle auto huren op Aruba tips;
 • Rij met je Jeep naar de Natural Pool en ga zwemmen;
 • Sta vroeg op en rij naar de Hooiberg om die te beklimmen bij zonsopgang;
 • Rij de 4X4 only route vanaf California Lighthouse naar de Natural Bridge en Andicuri.

Tips voor off road Aruba Island tour

Leeftijd voor autohuur Aruba

Wil jij Aruba ontdekken met een huurauto of met een Jeep? Dan moet je minimaal 23 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een creditcard waarop een minimaal deposit van $500,- dollar kan worden ingehouden. Het is niet van belang hoe lang jij in het bezit bent van een rijbewijs. Dus zorg ervoor dat jij op je 23e een rijbewijs hebt als je op vakantie naar Aruba gaat.

🚗 Vergelijk de prijzen voor autohuur via EasyTerra;
🚗
Zoek een Jeep tussen de Zoek een Jeep tussen de auto type’s bij Sunny Cars;
🚗
Check hier het overzicht aan auto modellen ter verhuur via lokale verhuurder Top Drive.

Review en voordelen Jeep huren Top Drive Aruba

Freedom to Discover‘, dat is de mooie tagline van autoverhuurder Top Drive op Aruba. En het is zo waar, want een auto huren op vakantie geeft je vrijheid om te ontdekken wat jij wilt en wanneer jij dat wilt. Op Aruba zijn vele autohuur aanbieders, van de welbekende grote namen tot lokale autoverhuurders.

Ik koos voor een Jeep Rental Aruba bij Top Drive omdat een kennis die op Aruba heeft gewoond deze autoverhuurder heeft aangeraden en omdat ze nieuwe modellen Jeeps verhuren. Bij Top Drive kan je kiezen uit een Jeep Wrangler soft top of een hard top. Ik koos voor de soft top, heerlijk het dakdoek naar beneden en rijden maar. De voordelen van het huren van een Jeep bij Top Drive Aruba zijn:

 • 24 uurs assistentie;
 • Keuze uit diverse auto modellen;
 • Ongelimiteerd aantal kilometers;
 • Een gratis plattegrond van het eiland met route suggesties;
 • Gratis pick-up and drop-off op vliegveld en bij alle hotels. Let op je wordt opgehaald om naar de autohuur locatie te rijden;
 • Gratis liability insurance. Bij ons bekend als de WA/WAM-verzekering, (Wettelijke Aansprakelijkheid – Motorrijtuigen) is altijd verplicht en dekt de schade aan derden, zowel materieel als fysiek. In het buitenland wordt dit vaak LI, (Libility Insurance) genoemd.

Review en voordelen Jeep huren Top Drive Aruba

Top Drive Aruba locaties

Top Drive Aruba heeft zes autoverhuur locaties op het eiland. Je kan zowel zelf naar een locatie gaan om je huurauto op te halen of je maakt een afspraak voor een pick-up. In het laatste geval wordt je opgehaald van het vliegveld of bij je hotel en naar de dichtstbijzijnde autoverhuur locatie gebracht om daar de huurauto op te halen. Er worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.

 1. Alto Vista 129 (hoofdkantoor);
 2. Barceló Resort, J.E. Irausquin Boulevard 84;
 3. Riu Palace Aruba, J.E. Irausquin Boulevard 79;
 4. Bucuti Tara Beach resort, J.E. Irausquin Boulevard 55B;
 5. Een bemande balie bij Manchebo Beach Resort & Spa, J.E. Irausquin Boulevard 55;
 6. Oranjestad downtown, (Wayaca Service Station) op nog geen 5 minuten rijden van het vliegveld met tankstation voor de deur. Sabana Blanco 69.

Top Drive Aruba

Tips auto huren buitenland 

Ga je voor de eerste keer een auto huren in het buitenland? Snap je niets van al die afkortingen? Wil je weten wat je nu wel en niet moet afsluiten qua verzekeringen? Wil je meer weten over de voorwaarden en waar je aan moet denken? Lees dan mijn uitgebreide artikel over alles dat je moet weten als je een auto gaat huren in het buitenland. En check de onderstaande artikelen voor nog meer inspiratie en tips zodat jij volop kan genieten van je huurauto op vakantie.

Top Drive Aruba locaties

Reistips Aruba

 1. Reisvideo met de mooiste plekjes op Aruba;
 2. Ontdek Aruba Aloë Vera en wat je ermee kan;
 3. Ga zwemmen en snorkelen met schildpadden;
 4. Bekijk hieronder mijn Seabob Aruba avontuur;
  *Reserveer ook een Seabob wateractiviteit:
 5. Geniet van een massage op het strand bij Bucuti Tara Beach Resort.

Overweeg jij een Jeep Rental Aruba?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email