Doe eens iets tofs! Ga een Jeep huren voor vakantie. Vanuit een Jeep beleef je een rondreis toch weer heel anders. Je hebt meer ‘vrij’ zicht, zit hoger in je bestuurdersstoel en je voelt de wind door je haren. Mits je natuurlijk een Jeep hebt gehuurd zonder dak.

Een Jeep huren voor vakantie

Een Jeep huren voor vakantie is zo leuk. Toen ik drie maanden in Tenerife woonde heb ik een paar keer een Jeep gehuurd om het eiland rond te cruisen. Zo tof om met vier vrienden een roadtrip over het eiland te maken. De wind waaide door onze haren, ik voelde de zonnestralen op mijn gezicht en beleefde het ultieme gevoel van vrijheid. Benieuwd hoe dat was? Lees dan zeker even mijn autorijden in een Jeep op Tenerife ervaring. Hoewel het super leuk is om een Jeep te huren, er zijn ook een aantal nadelen:

  • Het kan behoorlijk heet zijn in de auto omdat de zon recht op je staat.
  • Je kan geen spullen onbeheerd in de auto achter laten.

Let wel op dat je bij een Jeep huren niet perse een auto huurt van het merk Jeep. Volgens Wikipedia is een Jeep; ‘De Jeep is een vierwielig door een motor aangedreven voertuig met een voor- en een achterbank, ongeveer ter grootte van een personenauto, van oorspronkelijk Amerikaanse origine‘. Een Jeep wordt ook wel eens omschreven als een SUV of een terreinwagen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wat is het verschil tussen een Jeep, SUV en een terreinwagen? 

Om je verwachtingen even bij te stellen bij het huren van een Jeep voor vakantie is het belangrijk om te weten wat een Jeep is. Een Jeep is een merknaam. Je ziet dat veel autoverhuurders een Jeep aanbieden in dezelfde categorie als een SUV of een terreinwagen. Maar er zit wel degelijk een verschil tussen een Jeep, een SUV en een terreinwagen. En dan heb je ook nog een ras apart, de cross-over. Om je auto kennis weer even bij te spijkeren, check de onderstaande korte uitleg.

  • Offroaders zijn vaak de ‘klassieke’ terreinwagens, meestal gebouwd voor zware ladingen en niet voor comfort. Denk aan de  Nissan Patrol en de Mitsubishi Pajero.
  • De nieuwe generatie offroaders zit een beetje tussen SUV’s en klassieke terreinwagens in. Zoals een Range Rover of een Volkswagen Touareg. Die laatste heb ik trouwens getest in Autostadt. Check mijn Volkswagen Touareg ervaring hier. Deze auto’s hebben nog steeds een goed sleepvermogen en vierwielaandrijving. Ideaal voor off-road rijden.
  • SUV’s hebben de uitstraling van een 4×4 maar met minder of geen technische hulpmiddelen. Eigenlijk moet je een SUV zien als een stoere bak voor op de weg maar niet om mee door een modderig landweggetje te rijden op vakantie. Het voordeel van een SUV op reis is het feit dat je lekker hoog zit op de weg en dat je in een auto rijdt met een pittige uitstraling.
  • Dan hebben we ook nog de cross-over. Het is geen SUV en geen terreinwagen, echt een geval apart dus. Denk aan de Mercedes E-Klasse All-Terrain of een Audi A6 Allroad.
  • Een Jeep is een auto van het merk Jeep. Al 75 jaar een lifetime of adventure volgens de Amerikaanse makers.

Jeep huren vakantie

Een Jeep, SUV of terreinwagen huren

Een auto huren op vakantie is leuk, maar wat mij betreft is een auto huren op vakantie nog leuker als je voor een bepaald type of wellicht zelfs wel voor een bepaald merk kan gaan. Het lastige is dat autoverhuurders auto’s verhuren uit allotment. Stel er zijn 30 auto’s categorie B auto’s, dan krijg jij een van die 30 auto’s mee voor je rondreis.

Met een specifiek type auto is dat natuurlijk wat lastiger en niet altijd haalbaar. Tot nu toe zie ik alleen bij Sixt autoverhuur specifieke pagina’s over het huren van een terreinwagen, Land Rover, SUV Audi Q7 en bij Auto Europe een pagina over SUV’s huren. Trouwens in de categorie Land Rover huren via Sixt zie ik nog een ander type waar ik fijne kriebels bij krijg. Ken jij de Range Rover Evoque?

SUV huren voor vakantie

Prijzen vergelijken autohuur 

Als je de bestemming invoert op een van de onderstaande autohuur vergelijkingswebsites dan zie je daarna de autohuur mogelijkheden. Check goed de autohuur categorieën om te zien of er een Jeep of SUV tussen staat als mogelijke keuze. Omdat een SUV vaak onder de premium categorie valt is het wel van belang dat je bij het huren van deze categorie auto checkt of er voldoende saldo op je creditcard staat.

Een Jeep huren voor vakantie, zou jij dat doen?

Print Friendly, PDF & Email