Smaragdgroene rivieren, een wit zandstrand met wuivende palmbomen, groene heuvels en besneeuwde bergtoppen. Elke foto van een reis heeft een bepaalde herinnering voor jezelf en een aantrekkingskracht op iemand anders. Maar waar wordt je dan door aangetrokken en wat zegt dat over jou als persoon?

Wat zegt het als je wordt aangetrokken door een bepaalde vakantiefoto?

Elke waarneming is subjectief en voor iedereen anders. Secret Escapes onderzocht samen met psychologen wat de voorkeur voor bepaalde vakantiefoto’s mogelijk zegt over iemands karakter. Volgens psycholoog en professor Dr. Alfred Gebert. “De voorkeur voor een bepaald onderwerp zegt dan ook veel over je persoonlijkheid.”

Vakantiefoto, mensen inspireren met foto’s van reizen

Naast het feit dat mijn reisblog een groot online dagboek is hoop ik ook mensen te inspireren om op reis te gaan naar bestemmingen die ik heb ontdekt. Bij alle foto’s die ik deel roept het een bepaalde herinnering en gevoel op zoals dat ook zal zijn voor diegene die mijn foto’s bekijkt. Als ik zelf bepaalde foto’s voorbij zie komen wekt het ook een bepaald beeld op. Van het een wordt ik vrolijk, bij de ander droom ik weg en bij een derde moet ik er misschien niet eens aan denken om ernaar toe te gaan. Graag deel ik de uitkomsten van het onderzoek met je en ik ben benieuwd of jij je hierin kan vinden.

Alpenliefhebbers: introverte dromers en levensgenieters
Liefhebbers van foto’s uit de Alpen kijken graag terug naar de goede oude tijd en houden niet van verandering. Mensen die zich tot deze landschapsfoto’s aangetrokken voelen dromen van een pure wereld zonder alledaagse stress. In essentie zijn deze mensen bescheiden en ze lijken wellicht koel, maar als je hier doorheen kijkt zijn ze juist gevoelig en gevat. Deze introverte genieters zijn loyaal en betrouwbaar.

Val Gardena

Tropische resortfoto’s: op zoek naar avontuur en erkenning
Je kent ze wel, die prachtige plaatjes van super de luxe resorts op tropische bestemmingen. Mensen die hier naar kijken houden van de mooie dingen in het leven. Ze zijn altijd op zoek naar avontuur, het nieuwe en ongewone en leiden een druk en afwisselend leven. Ook op vakantie staat beleving voorop: bijzondere ervaringen en ontmoetingen verdienen de voorkeur boven zon aanbidden op het strand.

Veranda Resort & Spa Hua Hin - Cha Am

Liefde voor design: positieve energie en gevat
Foto’s van bijzondere en kleurrijke designhotels worden bekeken door krachtige mensen. Ze zijn geïnteresseerd in veel verschillende dingen en houden van feesten en reizen en zijn vaak opmerkelijk optimistisch. Daarbij zijn ze grappig, gevat en vol kinderlijke ideeën. Verveling kennen ze niet en stress is al helemaal onbekend. Zij kunnen humeurige mensen op hun zenuwen werken door hun positieve energie en soms wel erg flauwe grappen.

TRAVELTAG: Mijn reis top 5

Out of Africa: emotioneel stabiele individualisten
Mensen die zich vooral aangetrokken voelen tot foto’s van avontuurlijke safarilodges zijn emotioneel stabiel en individualistisch. Hun woning is vaak, net zoals een lodge, smaakvol en knus ingericht. Ze zijn betrouwbaar, zelfverzekerd en vaak linkshandig. Ze zijn niet bang voor de schaduwzijde van het leven en blijven in moeilijke situaties vaak kalm en weloverwogen.

Glamperen in de duinen bij Egmond aan Zee

Bounty stranden: plichtgetrouwe pragmatici met charme
Mensen die graag kijken naar foto’s van bountystranden zijn pragmatisch. Ze denken vooruit, zijn plichtsgetrouw en hebben een sterke overtuigingskracht. Het karakter van deze mensen kent ook veel tegenstellingen: aan de ene kant experimenteren ze met het moderne en aan de andere kant zijn ze traditioneel. Soms zijn ze realistisch, vaak ook dromerig. Deze vrolijke mensen voelen zich het best in groepen, maar genieten er ook weer van om af en toe alleen te zijn.

Grote Knip strand - Curaçao

Ik ben heel benieuwd wat jij van de uitkomsten vindt en of het bij je past of niet?

Print Friendly, PDF & Email