Eindelijk lag in 2022 de wereld weer aan mijn voeten. Het begon wat stroef, maar naarmate het jaar vorderde ontdekte ik weer de ene na de andere mooie reisbestemming. In het jaaroverzicht van 2022 is het weer tijd voor een terugblik, herinneringen ophalen en nagenieten.

Jaaroverzicht 2022 

Inmiddels hebben wij de eerste paar dagen van 2023 al achter de rug! Voor mij begon die met deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik op Scheveningen. Een heerlijk begin van het nieuwe jaar!

Mijn jaaroverzicht verschijnt dit jaar, sinds 2014, voor het eerst in het nieuwe jaar. En daar heb ik een goede reden voor, ik was namelijk de gehele maand december een rondreis aan het maken door het prachtige Colombia. In 28 dagen heb ik ontzettend veel van dit mooie Zuid-Amerikaanse land mogen zien en ontdekken. De komende tijd kan je dan ook veel reistips voor Colombia gaan zien. Onze reis bracht ons naar:

 1. Bogotá;
 2. Medellin;
 3. Filandia;
 4. Salento;
 5. Cartagena;
 6. Santa Marta en Tayrona National Park;
 7. De Rosario Eilanden, specifiek Isla Grande.

Ik kan niet wachten om al die verhalen uit te gaan werken. Het was natuurlijk één grote vakantie voor mij, maar ik kan het dan toch niet laten om aantekeningen te maken en mooie foto’s te maken. Niet voor niets heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en kan ik reizen als vakantie niet meer los zien van reizen voor mijn werk.

Ik moet wel zeggen dat deze reis van 28 dagen voor het eerst écht het vakantiegevoel bij mij terug bracht. Aan het begin van de reis moest ik nog loskomen van alle werkzaamheden, deadlines en de afronding van een jaar. Op een gegeven moment, ik denk na 10 dagen, was ik echt zover om mijn laptop geheel gesloten te houden en alleen om de drie dagen eens mijn mail te checken via mijn telefoon. Er moesten namelijk toch een paar dingen gebeuren, want ik reis half januari alweer naar Finland en daar moesten nog wat voorbereidingen voor worden getroffen.

Als zelfstandig ondernemer gaat het werk altijd door en kan je ook altijd blijven werken. Je bent nooit echt klaar! Deze keer wilde ik dat anders doen, meer in het moment leven, niet steeds de afleiding van ik moet nog dit of dat. Een mail lezen en daar dan vervolgens aan denken tijdens een mooie wandeling door een Nationaal Park.

Nee, ik liet mijn laptop op een gegeven moment dicht en genoot van elk moment. Alleen maar denken aan wat ik zag en nog wilde doen tijdens de reis. Puur genieten! En dat is mij goed bevallen! Het klinkt misschien raar voor buitenstaanders, maar ook ik heb wel eens écht vakantie nodig, dat is mijn grootste les van 2022 geweest.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Volcan del Totumo

De highlights van 2022

Voor nu is het in elk geval tijd voor mijn jaaroverzicht 2022. Zo is Travel around with me voor mij een heel mooi online reisdagboek en voor jullie lezers een dosis vol reisinspiratie.

Als ik een tip mag geven, check ook zeker eens Wellness Spots, dat is uitgegroeid tot het digitale Wellness Lifestyle Magazine van Nederland. Dit jaar maakte ik voor het eerst meer reizen voor Wellness Spots dan voor Travelaroundwithme.com. Ik bezocht deze landen voor werk gerelateerde zaken en/of voor vakanties:

 1. Malta > 5 dagen;
 2. Polen > 5 dagen;
 3. Aruba > 9 dagen;
 4. Kroatië > 6 dagen;
 5. Finland > 21 dagen;
 6. Nederland > 3 dagen;
 7. Zuid-Tirol > 4 dagen;
 8. Colombia > 28 dagen;
 9. Duitsland > 2 x 4 dagen;
 10. Frankrijk > 4 dagen wintersport.

In totaal was ik in 2021 96 dagen op reis!

In 2022 genoot ik van maar liefst 2 verre reizen! Beide ook nog eens relatief bij elkaar in de buurt gelegen. Zo reisde ik voor werk in september naar Aruba en in december ging ik met mijn partner een rondreis maken in Colombia. Hoofdreden van de rondreis was het bijwonen van een bruiloft van één van zijn beste vrienden.

Ik werd verrast door een bezoek aan de kleurrijk stad Gdansk in Polen en genoot van mijn terugkeer naar Split in Kroatië. Wat een heerlijke stad is dat toch. Vanaf Split ging ik via de eilanden naar Dubrovnik, geweldig! Hier kan je alles lezen over eilandhoppen van Split naar Dubrovnik.

Malta is inmiddels ook een van mijn favoriete eilanden in Europa, ik ging er voor de derde keer naar toe en elke keer ontdek ik weer iets anders. Deze keer bezocht ik bijvoorbeeld Underground Valetta. Op Aruba heb ik urenlang in het water gelegen omdat ik maar geen genoeg kon krijgen van het snorkelen en zwemmen met schildpadden op Aruba. Wil jij ook eens van een relaxte reis op een tropisch eiland genieten? Ontdek hier alle tips voor een ontspannen wellness vakantie op Aruba.

En ook in eigen land genoot ik weer van een paar dagen weg. Ik zocht een leuk Natuurhuisje uit voor een samenwerking en kwam terecht bij een wellness huisje met hottub, sauna en zwembad in Rhenen. Geweldig!

 1. Bezoek aan voor mij nieuwe landen; Colombia en Estland!
 2. Meest verrassende bestemming: De stad Gdansk in Polen, wat een leuke stad!
 3. Nieuwe belevenissen: ik ging floaten in modder in een vulkaan in Colombia en paardrijden op een Colombiaans paard. Colombia was ook de plek waar ik voor het eerst luiaards en brulapen in het wild zag. In Finland heb ik voor het eerst in een ijswak gezeten en gezwommen in ijskoud water na een sauna bezoek.
 4. Mooiste hotel locaties; dat zijn een paar hotels in Colombia en deze springt er ook uit, het noorderlicht zien vanuit een bubbelbad in Finland bij het Glass Resort in Rovaniemi!
 5. Meest bijzondere overnachting; Ook dat is weer in Finland en Colombia.
 6. Waar wil ik nog over schrijven; mijn laatste reis was naar, je raad het al, Colombia! Dus daar kan je zeker nog reisverhalen over verwachten. En ik weet altijd zoveel ‘haakjes’ te vinden, van bestemmingen die ik in 2022 bezocht zijn er nog steeds tips die ik wil uitwerken. Maar de eerste reis van 2023 staat ook alweer op de planning. Eerlijk is eerlijk, ik heb geen content planning voor dit jaar, nooit gehad ook in al die andere jaren. Ik blijf jullie graag verrassen met reistips. Dus ik zou zeggen, Travel around with me en kom regelmatig eens kijken op de site.

Glass Resort Rovaniemi

In 2022 deed ik dit voor het eerst

Colombia en Finland waren in 2022 de reisbestemmingen waar ik de meeste nieuwe reiservaringen beleefde.

 1. Voor het eerst vierde ik kerst in het buitenland!
 2. Bubbelen in een bubbelbad onder het noorderlicht;
 3. Ik ging floaten in de modder op de top van een vulkaan in Colombia;
 4. Na een sauna bezoek afkoelen door te zwemmen in ijskoud water en in een ijswak zitten;
 5. In het pikkedonker, op kerstavond ging ik met een snorkel op plankton spotten in een lagoon bij de Rosario Eilanden.

Sauna Finland

De leukste vragen en reacties van lezers

Regelmatig krijg ik e-mails met uitgebreide vragen van lezers die iets willen weten over een reis die ik heb gemaakt. Of er worden praktische vragen gesteld via de ‘reactie’ mogelijkheid onder de artikelen.

Natuurlijk schrijf ik mijn verhalen ook om anderen te informeren en inspireren maar ik vind het zo leuk dat mensen echt iets aan mijn tips hebben of meer willen weten. Dankjewel voor het lezen van mijn verhalen en het zoeken van contact. Ik hoop dat jullie allemaal prachtige reizen hebben gemaakt.

 1. De telefoon ging, ‘hallo, wat een mooi verhaal over Evia! Kan ik dat ook ergens in boekvorm vinden’?
 2. Een vriendin en ik willen graag aanmelden voor paardrijden bij Bad Bentheim door het gebied “Gildehauser Venn”. Hebben jullie nog plekken voor 2 personen.
 3. Zaterdag 28 en zondag 29 mei ben ik met mijn vriendin in Den Haag en wij zouden het erg leuk vinden om samen een stuk te fietsen door Den Haag en Scheveningen langs de mooie muurschilderingen. Is dit mogelijk met een (prive) gids?
 4. Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende, Ik woon in een appartementen complex in De Meern, de naam van dit complex is Windstilte. Het bestaat uit vier gebouwen met totaal 72 appartementen. In de corona tijd was het voor velen heel eenzaam wonen dit zal in de komende tijd niet veranderen, in verband met de oorlog in Oekraïne dat voor veel mensen de herinnering van de tweede wereldoorlog op roept. In het afgelopen jaar heb ik geprobeerd, en met succes, een maandelijks aangenaam moment te creëren. Ik heb hiervoor het magazine “De Windstilte” samengesteld, dit magazine komt maandelijks uit in januari 2021 was het eerste exemplaar gereed. Ik kwam op Google de site “Travel around with me” tegen en deze wekte meteen mijn belangstelling. Met name wil ik noemen o.a. “Ontdek Den Haag, met al deze weetjes over Den Haag?” met daarin een verwijzing naar de “hofjeswoningen ”in Den Haag. Ik vind dit heel bijzonder en zou het graag willen publiceren in ons magazine. Ik vraag uw toestemming, om dit op kleine schaal te mogen doen, uiteraard met de bron vermelding.

Street Art route Den Haag 

Reizen 2023

Het jaar begon voor mij gelijk met een frisse start! Ik rende met een groep van acht vrienden de Noordzee in tijdens de Unox Nieuwjaarsduik. Na twee thuisduiken kon het eindelijk weer echt op het strand van Scheveningen.

Daarnaast word ik in de maand januari altijd erg blij van een bezoek aan de Vakantiebeurs. En dit jaar kijk ik er nog eens extra naar uit want de afgelopen jaren kon het natuurlijk niet plaatsvinden.

De eerste reis van 2023 staat ook alweer bijna voor de deur. Ik vertrek 14 januari voor twee weken naar Finland. De start van 2022 was ook in Finland, al die reistips voor Finland en alle wellness tips voor Finland kan je hier zien.

Uiteraard staan er weer meerdere reizen voor reisreportages op de planning en heb ik zelf een aantal vakantieplannen. Die zijn nog niet concreet en zullen in de loop van de komende maanden duidelijk worden.

Rendier slee

Bedankt voor de support!

Allereerst bedankt aan alle lezers die zo trouw mijn verhalen en artikelen lezen! En uiteraard ook alle mensen bedankt die via Google zoeken naar informatie en besluiten mijn link aan te klikken voor een dosis reisinspiratie. En mijn naaste omgeving, bestaande uit familie, vrienden en mijn vriend, bedankt voor de support, de steun, het meedenken en het luisteren.

Ik waardeer jullie tips, het begrip als ik er weer eens niet bij ben en de steun om mijn dromen waar te maken. En iedereen met wie ik op reis ben geweest in 2022, bedankt voor de leuke en gezellige tijd en het delen van die waardevolle reismomenten. En als laatste, een grote pluim voor alle partners met wie ik in 2022 heb mogen samenwerken! 2023 Bring it on en Travel Around With Me…

Eerste skitunnel ter wereld Vuokatti

Terugblik op doelen 2022

Als ik werk aan mijn jaaroverzicht kijk ik altijd even terug naar het reisoverzicht van het jaar ervoor. Wat schreef ik toen, had ik reisdoelen opgeschreven, zijn die uitgekomen, wat deed ik vorig jaar voor het eerst en hoeveel dagen was ik op reis in 2021 en was ik in 2022 dan meer of minder weg. Zo schreef ik in het jaaroverzicht van 2021:

 • Waar wil ik nog over schrijven; mijn laatste reis was naar Slovenië dus daar wil en moet ik zeker nog over schrijven. Daarnaast is de volgende alinea hetzelfde als die in het jaaroverzicht 2020 > over Thailand en Qatar heb ik nog bijna niets geschreven. Ook mijn roadtrip over de hoogste weg in Frankrijk (Col de la Bonette) is nog niet gepubliceerd. En ik heb ook nog steeds niets tot weinig geschreven over de reizen van 2019 naar Kopenhagen, Moskou en St. Petersburg.

Nou die verhalen over Moskou en St. Petersburg, daarvan kun je begrijpen dat die niet zijn verschenen en ook de komende tijd niet gepubliceerd worden. Wat een verschrikkelijke oorlog is daar gaande! Ook alle reistips voor Qatar heb ik niet gepubliceerd.

En die leuke reis naar Kopenhagen met mijn zusje en die reis naar Frankrijk met een vriendin, die tips staan nog steeds niet online. Zo zie je maar, wat ik wil doen en uiteindelijk doe komt niet altijd overeen. De reistips voor Slovenië staan inmiddels wel online en ook voor Thailand heb ik inmiddels wat leuke tips uitgewerkt.

Wandelen tussen boomtoppen - Mooie boomkroonpaden

Oude jaaroverzichten 2013 – 2021

 1. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 2. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 3. Alle mooie reis momenten van 2019
 4. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 5. Alle reis avonturen van 2017
 6. De belevenissen in 2016
 7. De reizen van 2015
 8. Terugblik op reisjaar 2014
 9. Het eerste jaaroverzicht ooit, 2013!

Reistips Finland winter

Print Friendly, PDF & Email