Anders dan anders maar wel tof’, zo luidde mijn jaaroverzicht van 2020! Het jaaroverzicht 2021 was eigenlijk niet anders dan 2020 gezien we in een zelfde soort situatie zitten. Maar je moet zelf de slingers ophangen en genieten van wat wel kan, dus dat heb ik dan ook volop gedaan.

Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster 

2021 is bijna ten einde, hoog tijd om mijn jaaroverzicht 2021 op te stellen. Voor mij is het schrijven van mijn jaaroverzicht een mooie zakelijke en persoonlijke reflectie op alles wat ik dit jaar heb mogen beleven en ondernemen. Omdat dit een persoonlijke website is vol reistips is het jaaroverzicht voor mij ook een  fantastische herinnering om in één overzicht te zien wat ik allemaal heb mogen ervaren. Travel around with me is voor mij een heel mooi online reisdagboek en voor jullie lezers een dosis vol reisinspiratie.

Sinds 2014 maak ik elk jaar een mooi reisoverzicht en terwijl ik dit aan het schrijven ben kijk ik altijd even naar het jaaroverzicht van het jaar ervoor. Wat schreef ik toen, had ik reisdoelen opgeschreven, zijn die uitgekomen, wat deed ik vorig jaar voor het eerst en hoeveel dagen was ik op reis in 2020 en was ik in 2021 dan meer of minder weg. Voor je het weet lees ik ook weer mijn jaaroverzichten van 2020 tot 2014. In 2014 was ik maar liefst 228 dagen in het buitenland, het meeste aantal dagen ooit maar toen werkte ik ook in Italië dus het aantal dagen loopt dan natuurlijk al snel op.

Op 6 maart zette 2020 zette ik na een reis naar Qatar weer voet op Nederlandse bodem en een week later werden de eerste maatregelen aangekondigd. In maart 2020 had ik niet kunnen bedenken dat wij nu in december 2021 nog in deze situatie leven.

Er valt zoveel over te zeggen en er is al zoveel over gezegd. Dit was mijn vierde jaar als zelfstandig ondernemer en de eerste twee jaren vierde ik het ene succes na het andere succes. Zakelijk en financieel gezien was 2021 wederom een pittig jaar maar er waren ook vele hoogtepunten. Ondanks dat we amper kunnen reizen heb ik wel nieuwe bezoekersrecords weten te vestigen. Enerzijds stonden er nieuwe klanten te trappelen voor een samenwerking waar ik heel blij van werd. En soms stond er een opdracht, kwamen er nieuwe maatregelen en ging de opdracht weer niet door en werden er last minute reizen afgezegd.

Wat ik in elk geval heb geleerd van 4 jaar zelfstandig ondernemen is dat ik een enorme doorzetter ben. Ik wist wel dat ik die eigenschap had maar het komt nu helemaal tot zijn recht. Natuurlijk heb ik ook mijn slechte momenten gehad en was ik er wel eens paar weken even helemaal zat van. Maar uiteindelijk herpak je je weer, als je de tijd neemt om van een afstand ergens naar te kijken doe je veel nieuwe ideeën op. De reisplannen die in 2021 niet doorgingen zijn verplaatst naar 2022. In elk geval ben ik blij dat ik mijn zakelijke en persoonlijke leven zo heb ingericht dat ik nog steeds kan doen wat ik al deed alleen dan in iets minder mate qua reizen.

Voor nu heb ik besloten om in mijn jaaroverzicht terug te kijken op alles dat wel doorging, fijn was, het ontdekken waard was en waarvan ik heb genoten. En gelukkig komen er ook weer opdrachten, men kijkt naar de toekomst en naar wat er wel kan en laat de noodrem een beetje los omdat bij iedereen het besef ontstaat dat wij hier nog wel even mee moeten leren leven.

Terwijl ik zo terugkijk op dit jaar zijn er qua reizen toch heel wat leuke dingen gebeurd. Ik ben vaker in eigen land op pad geweest, heb weer leuke nieuwe mensen ontmoet, mijn netwerk uitgebreid en nieuwe avonturen beleefd. Met een grote glimlach kijk ik in elk geval terug op alle fijne reisherinneringen van het jaar 2021!

Wat ik nog leuk vind om te vertellen en wat voor jullie misschien inspirerend is om te lezen is dat ik naast Travel around with me ook al 5 jaar de wondere wellness wereld aan het ontdekken ben. Gaandeweg is Wellness Spots uitgegroeid tot het digitale Wellness Lifestyle Magazine van Nederland. Dit jaar stonden veel reizen allemaal in het teken van Spa & Wellness reizen en deed ik meer opdrachten dan ooit voor Wellness Spots.

Wellness Spots is een online wellness tijdschrift voor iedereen die van het leven houdt en graag de tijd neemt om te genieten van een ontspannen moment. Wat mij betreft is Wellness the new luxury! In het online wellness tijdschrift blader je niet tussen artikelen en tips maar klik je van de ene tip naar persoonlijke Wellness Lifestyle ervaringen. Meer weten? Hier kan je het Wellness Spots jaaroverzicht 2021 lezen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

In totaal was ik in 2021 35 dagen op reis!
De highlights van 2021 waren…

De meest verre reis was naar Gran Canaria en de reis naar een wellness vakantiehuisje in Brabant was het meest dichtbij. Heerlijk was de massage in een fijn wellness hotel aan het strand van Cadzand Bad en in een ander hotel in de buurt was een hele mooie sauna met uitzicht. Ik kwam helemaal tot rust in een Serenity Resort op Gran Canaria en de langste wellness behandeling was een algenpakking in een Thalasso Spa op Gran Canaria.

Ik ging dit jaar niet op wintersport maar ik was wel een middag in een wintersportgebied in Slovenië. Tijdens een persreis brachten we een bezoek aan het skigebied Rogla in Slovenië. Begin van het jaar ging ik schaatsen bij de molens in Nederland en ik stond met mijn vriendinnen als een van de laatste op de Hofvijver in Den Haag!

Ik werd ook zo blij van al die sneeuw dat ik ging sleeën in de duinen van Scheveningen. Iedereen die mij kent weet als ik enthousiast ben dat ik wel eens doorsla, binnen no time schreef ik dan ook dit artikel over leuke plekken om te sleeën op de mooiste hellingen en van de hoogste heuvels in Nederland.

Begin juli ging ik onverwacht een paar dagen weg met mijn moeder naar een heerlijk wellness huisje op de Veluwe en in november ging ik met mijn moeder en de andere vrouwelijke familie leden een weekend weg naar een huisje met hottub in Salland waar wij genoten van de wijn- en wellness weken.

Met mijn zusje ging ik een paar dagen ontspannen in Cadzand Bad en met mijn vriend ontdekte ik weer een mooie privé sauna’s in Friesland, bezocht ik weer een paar van de beste privé sauna’s in Brabant, ontspanden we in Salland en reisde we naar Gran Canaria. Met alles-in-één vriendin Denise reisde ik in november nog een paar dagen naar Parijs. Ik ging op zoek naar de mooiste beauty winkels in Parijs en ik sliep in Parijs in het duurste hotel van 2021 voor mij.

 1. Bezoek aan voor mij nieuwe eilanden; Gran Canaria!
 2. Nieuwe belevenissen: ik ging schaatsen op de Hofvijver, paardrijden op een Shire in Nederland, ik liep naar het uitkijkpunt op een Treetop Walk in Slovenië en rodelen in Slovenië op een rodelbaan.
 3. Mooiste hotel locaties; Salobre Hotel Resort & Serenity
 4. Meest bijzondere overnachting; de Pollepleats Suite in Friesland.
 5. Waar wil ik nog over schrijven; mijn laatste reis was naar Slovenië dus daar wil en moet ik zeker nog over schrijven. Daarnaast is de volgende alinea hetzelfde als die in het jaaroverzicht 2020 > over Thailand en Qatar heb ik nog bijna niets geschreven. Ook mijn roadtrip over de hoogste weg in Frankrijk (Col de la Bonette) is nog niet gepubliceerd. En ik heb ook nog steeds niets tot weinig geschreven over de reizen van 2019 naar Kopenhagen, Moskou en St. Petersburg.

Jaaroverzicht 2021

In 2021 deed ik dit voor het eerst

In 2021 ging ik voor het eerst schaatsen op de Hofvijver! Ik was ook gelijk één van de laatste want daarna brak het ijs en was het zelfs op het nieuws dat er schaatsers ‘gered’ moesten worden van het eilandje in de Hofvijver. En ik at voor het eerst een ieniemienie stukje octopus in een restaurant in Slovenië, dat doe ik dus nooit meer!

*Schaatsen op de Hofvijver en bij molens in Nederland.
**Voor het eerst met de familie een weekend naar een huisje met hottub.

Mooiste plekken schaatsen op natuurijs Den Haag 

De 10+ leukste vragen en reacties van lezers

Regelmatig krijg ik e-mails met uitgebreide vragen van lezers die iets willen weten over een reis die ik heb gemaakt. Of er worden praktische vragen gesteld via de ‘reactie’ mogelijkheid onder de artikelen. Natuurlijk schrijf ik mijn verhalen ook om anderen te informeren en inspireren maar ik vind het zo leuk dat mensen echt iets aan mijn tips hebben of meer willen weten. Dankjewel voor het lezen van mijn verhalen en het zoeken van contact. Ik hoop dat jullie allemaal prachtige reizen hebben gemaakt.

 1. Hi Henriette, Via Google ben ik op jouw website terecht gekomen. Hartelijk dank voor het delen van interessante informatie. As zaterdag 14-8 ga ik samen met mijn vriendin en zoon van 15 een rondreis maken door Portugal. Vanuit  Lissabon naar Alentejo en dan door naar Algarve. O.a na het lezen van jouw stuk over Dark Star Reserve, wil ik mijn vriendin ten huwelijk gaan vragen onder de fantastische sterrenhemel. Lijkt mij zo’n bijzondere plek. Nu is het zo dat ik er nog nooit ben geweest dus het gebied ook niet ken. Wat ik aan jou zou willen vragen, kun je mij adviseren wat een mooie plek kan zijn om dit aanzoek te doen? Liefste met z’n 2en zonder gids, bijv aan de rand van het meer oid? Hopelijk kan je mij hiermee verder helpen! Alvast onwijs bedankt!! Groeten, Robin
 2. Helemaal enthousiast over Vis geworden. We hebben net een vlucht geboekt naar Split voor eind Juli. Henriette, heb je een tip hoe lang te blijven op Vis? Ik ga met gezin met twee jongens van 12 en 9. Zonder auto lijkt me prima?
 3. Nessun Dorma inderdaad een hotspot fantastisch uitzicht! Helaas geen plaats of 1 uur wachten 24/10/21! Jammer want ik ging ervoor. Super info trouwens! Thanks. Zijn verder gegaan naar Vernazza. Super geluncht op pleintje. Alles zeker de moeite waard! Trein/boot alles perfect geregeld dit itt wat ik op veel sites gelezen heb. Ook allemaal vriendelijke mensen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je er zelf instaat.
 4. Allereerst een compliment, leuke site is dit, ik was op zoek naar een review en kwam hier toevallig uit, inspirerend.
 5. Hoi. Wij willen fietsen huren en tips voor een tochtje door evt Den Haag, Wassenaar en Scheveningen…. een leuke niet te lange route met 2 meiden van 14 jaar. Kunt u tips geven? Wij komen met de auto.
 6. Hallo, wij zouden graag een auto SUV willen huren van 14 augustus tot 4 september in LA en op de halen in LAX echter is mijn vraag…kunnen wij ook een auto huren zonder credit card omdat wij deze door prive omstandigheden niet kunnen krijgen en hoe gaat dat dan in zijn werk d.m.v. cash borg Vlucht nr. UA675.
 7. Hi, Ik ben opzoek naar een locatie waar wij kunnen auto crossen voor een video campagne voor de KNVB/ EK 2021. Wellicht weet jij een locatie? En misschien kun je mij in contact brengen met de locatie houder? Fijne avond! Met vriendelijke groet, Li-Xing.
 8. Goedendag, Graag wil ik u het volgende vragen. Onze dochter Kim wordt op 4 mei aanstaande 30 jaar.
  Het is haar wens om ooit nog een keer een strandrit te mogen meemaken. Wij willen haar verrassen met een strandrit te paard of pony. Kunnen wij dit bij U boeken?
 9. De dome voor twee nachten in augustus gereserveerd! Top tip! Nu duimen dat we ook naar Portugal mogen.
 10. Wij zijn cabrio rijders sinds vorig jaar, welke route apps gebruiken jullie voor bovenstaande genoemde routes?
 11. Hoi Henriëtte, ik kwam via de conference van Harrie Jekkers ‘Het Gelijk van de Koffietent’ op jouw artikel. Leuk om te lezen hoor! Ik blijk de zelfde achternaam te hebben als de bekende distilleerderij Van Kleef en hoewel mijn wijlen vader in Den Haag is geboren, is er geen link. Ik woon nu in Amsterdam maar wil heel graag in Den Haag wonen en dat gaat zeker een keer gebeuren!
 12. Hello, My friend and i do want to come to Portugal for a copple of days in April. We would like to go horsebackriding for 3 or 4 days, a few hours each time. We also like to stay where we ride. Do you have suggestions? Thanks, kind regards Corina.

Mooiste plekken Alentejo 

De gekste en raarste vragen en reacties van lezers

Naast alle leuke vragen, opmerkingen en reacties krijgen wij ook bijzondere vragen en reacties in onze mailbox en als reactie onder artikelen. Wekelijks word ik gebeld om reizen te boeken en vragen mensen wat iets kost. De meest gekke, rare en vreemde reacties zie je hieronder.

 1. Belachelijk dat je parkeergeld moet betalen op plaatsen waar nauwelijks auto’s staan in Scheveningen. Voor ons en de kleinkinderen is dat een reden om de meeuwen ergens anders te gaan voeren. Daar waar je geen parkeergeld hoeft te betalen. Kunt u hier niet iets aan doen?
 2. Geachte heer, mevrouw, Middels deze weg willen wij graag nieuwe foldermateriaal bij u bestellen. Wij zouden graag 100 folders van u mogen ontvangen. Indien beschikbaar in verschillende talen ontvangen wij graag Nederlands, Duits en Engels. De folders mogen verstuurd worden naar:
 3. Ik heb nu herhaalde Emails gezonden over de prijs van een overnachting maar dat schijnt toch wel hel moeilijk te zijn om een bedrag door te geven.  Ik moet gewoon weten wat een overnachting kost. Dit is niet de manier van reclame maken. GEWOON DE PRIJS PER NACHT VAN EEN PRIVÉ SAUNA INCL OVERNACHTING. R.J.K
 4. Goedemorgen Henriëtte, Ik heb een vraag. Ik ben via een dating site in contact gekomen met een Russische vrouw. Ja, ik snap en begrijp heel goed al deze criminele praktijken die er gaande zijn, en ik pas ook goed op om geen geld over te maken. Maar ik heb even je expertise nodig. Ik ben al ruim 6 weken elke dag met haar in gesprek. Dagelijks lange E-mails. ( ik weet alles over haar stad, werk, familie, vrienden, verleden ) foto’s, filmpjes, regelmatig Skype, en nooit om geld vragen. Ziet er allemaal heel “normaal” uit, maar kan natuurlijk ook super geavanceerde criminele praktijken zijn.Nu hebben we besloten dat ze deze kant op komt. Ze heeft vliegtickets geboekt ( foto’s gekregen van de tickets, alle documentatie, haar nieuwe paspoort etc ) en is nu visum aan het regelen. Haar visum is voor 90 dagen geldig, maar ze komt maximaal 30 dagen naar NL. Nu geeft ze aan dat voor die 30 dagen, 34 euro per dag aan liquiditeit op haar rekening moet staan, anders krijgt ze haar visum niet !!! En zoveel geld heeft ze niet. Nu begin ik te twijfelen, klopt dat verhaal van die liquiditeit ??? Ik hoop graag een antwoord te krijgen van U. Met vriendelijke groeten, Jeffrey

Vakantiehuisje met bubbelbad & sauna

Reizen 2022

Ik start het nieuwe jaar qua avonturen waarschijnlijk in januari! Het is nog niet 100% rond dus ik wacht nog even met het delen. Wel staat vast dat ik in juni naar Duitsland reis om een aantal kuuroorden te bezoeken. Dat zou ik eigenlijk dit jaar doen maar vanwege de maatregelen is het verplaatst. Mogelijk reis ik in december 2022 naar Oostenrijk omdat ook die reis is uitgesteld.

Zeker is in elk geval dat ik weer een paar mooie huisjes en privé sauna’s ga bezoeken voor een reportage. Het enige is dat er nog een data moet worden afgesproken maar dat het wel zo leuk is om te wachten tot dat alles weer open is. Daarnaast zijn er een heleboel plannen en ideeën maar ik kijk per moment wat er kan in deze gekke tijden.

Protest winterjassen

Bedankt voor de support!

Allereerst bedankt aan alle lezers die zo trouw mijn verhalen en artikelen lezen! En uiteraard ook alle mensen bedankt die via Google zoeken naar informatie en besluiten mijn link aan te klikken voor een dosis reisinspiratie. En mijn naaste omgeving, bestaande uit familie, vrienden en tegenwoordig dus ook mijn vriend, bedankt voor de support, de steun, het meedenken en het luisteren.

Ik waardeer jullie tips, het begrip als ik er weer eens niet bij ben en de steun om mijn dromen waar te maken. En iedereen met wie ik op reis ben geweest in 2021, bedankt voor de leuke en gezellige tijd en het delen van die waardevolle reismomenten. En als laatste, een grote pluim voor alle partners met wie ik in 2021 heb mogen samenwerken! 2022 bring it on en Travel Around With Me…

Daten op reis - singereizen - singlevakantie

Nieuwe en oude jaaroverzichten 2014 – 2022

 1. Jaaroverzicht 2022
 2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 4. Alle mooie reis momenten van 2019
 5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 6. Alle reis avonturen van 2017
 7. De belevenissen in 2016
 8. De reizen van 2015
 9. Terugblik op reisjaar 2014

Jaaroverzicht 2020

Hoe zag jouw jaaroverzicht 2021 eruit?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email