Het einde van het jaar staat bij mij altijd in het teken van een nieuw jaaroverzicht. Een mooie reflectie op alles wat ik dit jaar heb mogen beleven. Een fantastische herinnering voor mij zelf om in één overzicht te zien wat ik allemaal heb mogen ervaren en voor jullie lezers een dosis vol reisinspiratie.

Jaaroverzicht 2020, anders dan anders

Man, man, wat was het een jaar! Sinds 2014 maak ik elk jaar een mooi reisoverzicht maar dit jaar was natuurlijk alles anders dan anders. Ik mag absoluut niet klagen! Corona waaide al rond in het verre oosten maar het leek erop alsof wij daar nooit last van zouden krijgen. Ik stapte weliswaar voor het eerst van mijn leven met mondkapjes in het vliegtuig voor mijn reis naar Thailand, voor het geval dat. Ik heb ze daar ter plaatse nooit gedragen uiteindelijk.

Een paar weken later zat ik voor werk in Qatar. Pas toen drong het tot mij door dat er echt iets aan de hand was. Er werd een vlucht tegengehouden vanuit Italië en een Italiaans cruiseschip mocht niet meer aanmeren vanwege het aantal besmettingen in Italië. 6 Maart zette ik weer voet op de bodem in Nederland en een week later werden de eerste maatregelen aangekondigd.

Er valt zoveel over te zeggen en er is al zoveel over gezegd. Dit was mijn derde jaar als ondernemer en de eerste twee jaren vierde ik het ene succes na het andere succes. De eerste twee maanden van 2020 waren veelbelovend voor de rest van het jaar. Financieel gezien was 2020 pittig, veel opdrachten gingen niet door, reizen werden afgezegd, er was geen tot héél weinig budget en de grootste tegenvaller van allemaal, er ging een streep door reeds behaalde commissie percentages die in de duizenden Euro’s liep omdat partners anders niet konden overleven. Tja…

Maar de plannen zijn niet weg en bestemmingen blijven bestaan. Ik hoop dat het grootste gedeelte van mijn netwerk nog werkt waar hij of zij werkt of dat ik nieuwe mensen mag blijven ontmoeten. Ik dek aan de mensen voor wie deze crisis een einde betekende van hun baan en knijp in mijn handjes dat ik nog kan doen wat ik doe.

Voor nu heb ik besloten om in mijn jaaroverzicht terug te kijken op alles dat wel doorging, fijn was, het ontdekken waard was en waarvan ik heb genoten. En gelukkig, nu wij een aantal maanden verder zijn, komen er ook weer opdrachten, men kijkt naar de toekomst en maakt weer budget vrij voor samenwerkingen. Heel fijn! En terwijl ik zo terugkijk op dit jaar zijn er qua reizen toch heel wat toffe dingen gebeurd.

Ik hen een flink aantal bestemmingen mogen ontdekken. Ben met leuke mensen op pad geweest en heb weer nieuwe avonturen beleefd. Met een grote glimlach kijk ik in elk geval terug op alle fijne reisherinneringen van dit jaar en heb ik ook weer eens genoten van alle mooie zomerse dagen in eigen land.

In totaal was ik in 2020 59 dagen op reis.
De highlights van 2020 waren…

De meest verre reis was naar Thailand en de reis naar een wellness vakantiehuisje in Friesland was het meest dichtbij. Heerlijk was de Thaise massage aan het strand op het tropische eiland Koh Mak, ik genoot van het bubbelen op een landgoed in Friesland en voelde mij een wellness prinses bij Gstaad Palace.

Ik ging twee keer op wintersport, naar Kühtai en Mieming in Oostenrijk. Ik verbleef wederom in het fantastische Alpenresort Schwarz, dat ik ook al eens in de zomer bezocht. Nu ging ik terug in de winter voor een wellness reportage, alleen er was geen sneeuw! Dus ook mijn paardrijtocht door de sneeuw even verderop werd een rit door de groene weides met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. De andere wintersport reis ging naar Le Grand Bornand en La Clusaz waar ik allemaal winterse avonturen mocht beleven.

Begin juli ging ik onverwacht een weekje weg met vriendinnen naar Frankrijk. Eind augustus startte ik een roadtrip vanuit Nederland op weg naar Frankrijk en Zwitserland. Voor het eerste maakte ik een roadtrip in een hybride elektrische auto van Peugeot. De reis was een combinatie van vakantie en een wellness reportage voor Wellness Spots.

 1. Bezoek aan voor mij nieuwe landen; Geen!
 2. Nieuwe belevenissen: zie het topic hieronder.
 3. Mooiste wellness locaties; Gstaad Palace in Zwitserland!
 4. Meest bijzondere overnachtingen; slapen in een iglo in Oostenrijk
 5. Waar wil ik nog over schrijven; over Thailand nog bijna niets geschreven en over Qatar helemaal niet. Ook mijn roadtrip over de hoogste weg in Frankrijk (Col de la Bonette) is nog niet gepubliceerd. En ik heb ook nog steeds niets tot weinig geschreven over de reizen van 2019 naar Kopenhagen, Moskou en St. Petersburg.

In 2020 deed ik dit voor het eerst

In 2020 reed ik voor het eerst zelf op een scooter door Thailand en in Frankrijk stuurde ik de auto over de 2715 meter hoge bergpas Col de la Bonette. Maar ik beleefde nog meer voor de eerste keer, van snowtuben in het donker in Manigod tot …

*Slapen in een iglo in Oostenrijk.
**Paragliden in de sneeuw op ski’s
***Skiën achter een paard in Franrijk. 
****Een verrassingsreis in eigen land, met thema wellness.

Jaaroverzicht 2020

De 10 leukste vragen en reacties van lezers

Regelmatig krijg ik e-mails met uitgebreide vragen van lezers die iets willen weten over een reis die ik heb gemaakt. Of er worden praktische vragen gesteld via de ‘reactie’ mogelijkheid onder de artikelen. Natuurlijk schrijf ik mijn verhalen ook om anderen te informeren en inspireren maar ik vind het zo leuk dat mensen echt iets aan mijn tips hebben of meer willen weten. Dankjewel voor het lezen van mijn verhalen en het zoeken van contact. Ik hoop dat jullie allemaal prachtige reizen hebben gemaakt.

 1. Beste Henriëtte,

  Bedankt voor alles hier hebben we wat aan. Groetjes Hanny en Joost

 2. hallo, mijn vriend is binnenkort jarig en ik zat te denken aan een dagje welness waarbij we we worden verwend met een lekkere massage, facial en een prive sauna, ik heb al op de site gekeken maar ik vraag me af wat ik dan het beste kan boeken.
 3. Bedankt voor je review.
  Ik heb ze zojuist een offerte gevraagd om daar enkele dagen te verblijven.
  Ik vind het wel spannend, dit is voor mij de eerste keer. Ik ga nooit kuren of sauna.
  Maar ivm gezondheid, lijkt het mij wel een strak plan😊
  Groetjes Sannie
 4. Ik heb een oude hottub waar een aantal duigen verrot zijn. Nu ben ik opzoek naar goede duigen (nieuw of tweedehands) heeft u misschien een idee waar ik die kan kopen?
 5. We hebben jullie site gevonden en vonden het prachtig aanbod.
 6. Als ik besluit om iets bij u te boeken, dan moet er, begrijp ik, altijd online betaald worden. Kunt u aangeven hoe discreet dit gebeurt en wat er op mijn bankrekening wordt vermeldt?
  Is contant ook een optie?

Reizen 2021

Ik start het nieuwe jaar qua avonturen op 5 januari! Dan ga ik samen met mijn zusje paardrijden in de Drunense duinen. Dat stond al een tijd vast en kan met de huidige maatregelen gelukkig ook doorgang vinden. Daarnaast zijn er een heleboel plannen en ideeën maar ik kijk per moment wat er kan.

Sowieso zal ik vast nog wat dingen gaan beleven in Nederland en zodra het weer kan sta ik vooraan in de rij om de grens over te gaan.

Bedankt voor de support!

Allereerst bedankt aan alle lezers die zo trouw mijn blog lezen! En uiteraard ook alle mensen bedankt die via Google zoeken naar informatie en besluiten mijn link aan te klikken voor een dosis reisinspiratie.  En mijn naaste omgeving, bestaande uit familie, vrienden en tegenwoordig dus ook mijn vriend, bedankt voor de support, de steun, het meedenken en het luisteren.

Ik waardeer jullie tips, het begrip als ik er weer eens niet bij ben en de steun om mijn dromen waar te maken. En iedereen met wie ik op reis ben geweest in 2020, bedankt voor de leuke en gezellige tijd en het delen van die waardevolle reismomenten. En als laatste, een grote pluim voor alle partners met wie ik in 2020 heb mogen samenwerken! 2021 bring it on en Travel Around With Me…

Nieuwe en oude jaaroverzichten 2014 – 2022

 1. Jaaroverzicht 2022
 2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 4. Alle mooie reis momenten van 2019
 5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 6. Alle reis avonturen van 2017
 7. De belevenissen in 2016
 8. De reizen van 2015
 9. Terugblik op reisjaar 2014

Waar ben jij dit jaar geweest?

Print Friendly, PDF & Email