Indoor klimmen is voor mij een van de laatste dingen waar ik aan zou denken om te gaan doen op een vrije middag. Maar toen ik in het Engelse Lake District was werd mij verteld dat deze indoor klimmuur echt de moeite waard is na de laatste verbouwingen.

Indoor klimmen Kendal Wall – Lake District 

Terwijl ik weet dat ik de volgende dag zou gaan outdoor rotsklimmen zou dit mijn eerste klimmuur ervaring ooit worden. Ik heb ooit een keer eerder geklommen, weliswaar indoor maar niet aan een gewone muur maar aan een ijs muur.

Kendal is gelegen in het Engelse Lake District en hoewel er buiten genoeg activiteiten zijn te beleven zijn er ook vele indoor sport mogelijkheden vanwege het slechte weer.

In het indoor klimcentrum zijn er maar liefst 12 klimmuren om je helemaal op uit te leven. Als je dan nog eens iets anders wilt dan anders is er ook nog de Crazy Climb.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

IJs klimmen in Den Haag

Indoor klimmen bij Kendal Wall

Indoor Via Ferrata klimmuur

Ik kom hier niet voor de gewone klimmuren, ik ben er om de onlangs geopende Via Ferrata uit te proberen. Via Ferrata is de Italiaanse vertaling voor ‘Iron Way’. Bij de moderne Via Ferrata wordt er gebruik gemaakt van een stalen kabel die een bepaalde klimroute markeert. Klimmers kunnen zich vast aan de kabels klikken om zo in de buitenlucht bergachtige gebieden te kunnen bestijgen.

En dat is nu precies wat ze hier hebben geprobeerd na te bouwen. Als ik na een lang kwartier oefenen eindelijk doorheb dat ik mijn haak in een hoek van 90 graden moet houden om het open en dicht te kunnen klikken is het tijd voor het echte werk.

Ik steeg op via een ijzeren ladder en klom via de muur naar links waar ik mijzelf kon bevestigen aan een zipline om naar de overkant te roetsjen. Tip voor de dames; knip je nagels kort dan heb je een veel betere grip.

Indoor klimmen bij Kendal Wall

Indoor klimmen bij Kendal Wall

Indoor klimmen - Via Ferrata

Er wacht een tunnel op mij waar ik doorheen moet kruipen

Af en toe vergeet ik dat ik vast zit aan een kabel en moet ik weer een stuk terug om mijzelf op het ene punt los te maken en ergens anders weer vast te zetten. Lees wel, je kan nooit je twee haken tegelijkertijd los maken dus je zit in elk geval altijd aan een kant vast.

Dat gezegd kruip ik verder door de tunnel dat als een grot moet doorgaan. Het is behoorlijk krap en met mijn lange benen blijf ik regelmatig steken maar uiteindelijk weet ik mij uit de grot omhoog te hijsen.

Even uitblazen is er niet bij want hier staat alweer de volgende uitdaging op mij te wachten. Een dunne balk wacht waarop ik mag oversteken naar de overkant om via een drietal ladders nog hoger te klimmen en vanaf dat moment raak ik helaas mijn fotograaf die beneden staat kwijt. Na twee uur klimmen wacht er aan het einde een vrije val van 6 meter. Nou die heb ik toch maar overgeslagen.

Indoor klimmen bij Kendal Wall

Vrije val van 6 meter

Ga jij wel eens indoor- en/of outdoor klimmen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email