Western Wellness, een roadtrip door Texas! Heb je zin in een individuele auto rondreis Texas met een vleugje western en wellness? Laat je inspireren met dit artikel dat in eerder verscheen in Wellness Magazine.

Individuele autorondreis Texas

In Texas lijkt het wilde westen nog springlevend. Tijdens een wellness-roadtrip door de ‘Lone Star State’ rust je uit in een schommelstoel, word je gemasseerd in een blokhut en eet je ‘cowboy cooking’. Ik zocht voor Wellness Magazine naar de leukste adressen in Dallas, Fort Worth en Graham.

Om je een beetje een idee te geven wat je kan verwachten in dit artikel, zie hieronder een korte opsomming van de bezienswaardigheden in Texas en de plekken waar ik geweest ben en zeker kan aanraden. Ook leuk, blader door het magazine hieronder, ik heb namelijk ook een reis- en wellness reportage geschreven voor Wellness Magazine. 

  1. Shoppen in Dallas;
  2. Genieten van Texas treatments;
  3. Naar de stockyards in Fort Worth;
  4. De fijnste wellness hotels in Texas;
  5. Honky tonken bij Billy Bob’s Texas;
  6. Chillen als een cowgirl op de Wildcatter ranch in Graham.

Vergelijk vliegticketprijzen met Skyscanner;
🚗
Auto huren Amerika tips; en mijn autohuur Alamo ervaringen;
*Leuk om te lezen: dit zijn de redenen waarom een rondreis Amerika gaaf is!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Genieten op een resortranch

Net voor het stadje Graham sla ik linksaf. De landweg kronkelt omhoog naar de top van de heuvel. Eén van de in western stijl ingerichte appartementen is de komende dagen mijn thuis op de Wildcatter ranch. Ik doe de deur open naar de veranda en ga zitten in de houten schommelstoel. Krekels tjirpen en mijn blik glijdt over de vallei waar paarden grazen.

Ook al hoeft er niets, er kan van alles gedaan worden op de ranch. De volgende ochtend help ik cowboy John met het voeren van de longhorn-koeien. Hij geeft me een hand vol biks en een waarschuwing om de rondzwaaiende horens in de gaten te houden. Even later ga ik paardrijden met Clint, een man die zijn naam gegraveerd heeft  staan aan de binnenkant van zijn sporen. Zijn cowboyhoed is mijn navigatie als we door smalle paadjes de heuvel op rijden. Met elke stap op de droge zandweg stuift er stof in mijn gezicht. Ik voel me  een echte cowgirl in Texas Hill Country.

Na mijn western avontuur heb ik wel een relax moment verdiend. In de blokhut naast het zwembad van de resortranch geven ze hotstone- en lichaamsmassages. Adria leidt me naar haar behandelkamer. Achter zwarte fluwelen gordijnen staat een bed waar ik onder een zachte deken kruip. Rozig van de warmte en de bewegingen over mijn rug dommel ik langzaam weg.

Na een uur maakt Adria mij rustig wakker. Ik mag nog heel even blijven liggen om bij te komen. De frisse en zoete geur van haar lotions overheersen de ruimte. Ze geeft mij een zachte badjas en opent de deur naar de infinity pool en hottub. Ze raadt mij aan om in Graham te dineren. Ze glimlacht en zegt: “Als je zin hebt in een wijntje moet je kiezen voor een restaurant met een zogenoemde ‘liqueur licence’.” Het blijkt dat sinds de jaren zestig alcohol verboden is in Graham en er maar een aantal plaatsen zijn waar drank wordt geschonken.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid bij de Wildcatter Ranch.

Individuele autorondreis Texas

Cowgirls in het Wilde Westen

Na twee dagen vertrek ik naar Fort Worth. Ik brunch in het Smokehouse Woodshed aan de Trinity River. De eigenaar Tim Love verwierf hier zijn bekendheid met de nieuwe draai die hij gaf aan de authentieke western keuken. Omdat alles in Amerika BIG en large is vraag ik om een kleine portie, want zelfs dat is vaak nog teveel.

Om de sfeer van het vroegere wilde westen te proeven fiets ik naar de Stockyards met zijn vele saloons en westernshops. Vanaf 1866 was de Cattleroad het middelpunt voor het bijeen drijven van vee alvorens ze op transport gingen naar slachthuizen. Om een idee te krijgen hoe het er vroeger aan toeging rijden er twee keer per dag cowboys door de straat met daartussen een kudde longhorn-koeien.

Even verderop ligt Billy Bob’s Texas, ’s werelds grootste Honky Tonk. Elke dag van de week valt er wat te beleven in het muziek en entertainment centrum, dat plaats biedt aan 6000 liefhebbers. Een reis door Texas is niet compleet zonder een lokale ‘bull ride’ wedstrijd te hebben meegemaakt, dus zorg ervoor dat je hier in het weekend bent.

Ik probeer het lokale Rahr bier en kijk vanaf een barkruk aan de zijlijn van de dansvloer naar de linedansende cowgirls- en boys. Aan het einde van de avond ga ik naar het Hilton. Dit legendarische gebouw is het voormalige Hotel Texas waar John F. Kennedy zijn laatste nacht doorbracht. Op 21 november 1963 sliep Amerika’s 35e president John F. Kennedy in Suite 850 van het toenmalige Hotel Texas. Zodra je de liften op de 8e verdieping uitstapt zie je een grote foto van hem van het moment dat hij het hotel verlaat naar Dallas. Vandaag de dag kan je overnachten in de JFK Suite 1530 in Hilton Fort Worth.

*Reserveer hier je overnachting in het Hilton Fort Worth!
**En denk gelijk aan de Hilton punten die je kan sparen met het Hilton Honors spaarprogramma.

Fort Worth Stockyards

Western fashion

De volgende ochtend fiets ik voor mijn ontbijt naar Sundance Square. Bij Jamba Juice haal ik een verse smoothie en struin ik langs de vele trendy winkels en galeries. In de etalage van Leddy’s Ranch vergaap ik mij aan de western mode: stoere laarzen bewerkt met kleurrijke borduursels, leren riemen en cowboyhoeden. Het liefst zou ik een complete outfit aanschaffen maar eenmaal thuis zal ik het waarschijnlijk alleen aantrekken naar een themafeest.

Om nog even in de cowgirl sfeer te blijven fiets ik naar de andere kant van de stad voor een bezoek aan het National Cowgirl Museum. Het is het enige museum in de wereld dat gewijd is aan het eren van de vrouwen van het Amerikaanse westen. Zeker als vrouw mag je dit niet missen.

Ontspanning na inspanning

Onderweg naar mijn volgende spa behandeling kom ik langs de Water Gardens. Veel inwoners genieten in hun vrije tijd van de groene oase met diverse fonteinen en watervallen. Vanaf een bankje kijk ik hoe een stel meiden verkoeling zoekt bij het opspattende water. Bijna vergeet ik de tijd, maar gelukkig ligt het Omni Hotel met wellness mogelijkheden op loopafstand. Als ik de spa inloop wordt ik niet verwelkomt met country deuntjes, maar hoor ik panfluitmuziek.

Zodra ik mijn badjas aantrek voel ik een soort rust over mij heen komen. In de hideaway ruimte drink ik een glas vers citroen water en wacht op mijn reinigende gezichtsbehandeling. Opgefrist stap ik van de donkere ruimte naar het felle zonlicht op het dakterras om even bij te komen.

Blow Out!

Niets is fijner als je haar ook nog goed zit. In Amerika hebben ze daar de Dry Bar voor, een daverend succes onder vrouwen. ”Ik hoef niet te wachten op mensen die geknipt of gekleurd moeten worden en kan voor een avond uit mijn haar in een perfect model laten föhnen” zegt Rhonda die bijna klaar is. In Nederland blijven we gelukkig niet achter want inmiddels kan je in Amsterdam en Leiden ook naar een Dry Bar.

De laatste avond in Fort Worth ontdek ik de ‘cowboy cuisine’. De keuken van restaurant Reata biedt een mix van zuidelijke, Mexicaanse en traditionele smaken met gerechten als Blackened Buffalo Ribeye en Chicken Fried Steak. Het dakterras geeft uitzicht op Sundance Square Plaza waar veel mensen relaxen bij de Jetted fontein.

Blow Out!

Dallas, mekka voor shopliefhebbers

Ondanks dat Fort Worth en Dallas zo dicht bij elkaar liggen valt het gelijk op hoe verschillend de steden zijn. Als je hier iemand met een cowboyhoed ziet lopen weet je gelijk dat het een toerist is of iemand van buiten de stad. De bijzondere musea en architectonische hoogstandjes staan in schril contrast met het kleine en gemoedelijke Fort Worth.

Buiten het centrum ligt het NorthPark Center dat is uitgeroepen tot één van de ‘7 Retail Wonders of the Modern World’. Hier staat de totale winkelbeleving centraal. In het midden is de CenterPark Garden dat vol staat met bijzondere kunst sculpturen. Shop till you drop in de meer dan 235 winkels die variëren van leuke boetieks tot de luxueuze merken en lunch bij één van de omliggende cafés in de tuin. Groot voordeel is dat je in Dallas tax free kan winkelen. Voor de allerbeste deals ga je naar de “Grand Prairie Premium Outlets’.

Shoppen Dallas

Texas treatment

Eenmaal uitgewinkeld ga ik voor een laatste ontspannende gezichtsbehandeling naar het luxe Four Seasons Hotel. Hier werken ze met het Texaanse merk Farmhouse Fresh dat gemaakt wordt door vrouwen die zijn geïnspireerd door oude familierecepten en herinneringen aan hun jeugd. Spa manager Rebecca vertelt: “Elk product bevat meer dan 90% aan natuurlijke ingrediënten en is vrij van chemische stoffen zoals parabenen en sulfaat. Veel van de producten zijn ook veganistisch en glutenvrij”.

American Spa Magazine heeft de lichaamsproducten tot één van de vijf favoriete van heel Amerika bestempeld. Het staat zelfs op Ophra’s O list. Mellisa haalt me op voor mijn ‘strawberry smash’ behandeling. “Deze lijn is geïnspireerd op de in Amerika beroemde Strawberry Shortcake rage waar vroeger ieder meisje een pop van had” zegt ze. Het geeft mij na alle dagen vol zon de hydraterende boost die ik nodig heb.  Ik pak een paar schijfjes komkommer en nestel me buiten op een van de loungebedden om na te genieten.

Ontspannen flaneer ik in de avond door het pas geopende Klyde Warren Park. Dit stadspark dat begroeid is met lokale Texaanse planten verbindt de wijken uptown en downtown. Midden in het park bevindt zich de Savor Gastropub waar ik ga dineren. Ik heb uitzicht op het paviljoen waar een groep mensen salsa danst. Het is alweer de laatste avond en na het eten vertrek ik naar Mc. Kinney Avenue. Hier kom ik terecht in een lange straat met een aaneenschakeling van bars, restaurants en dansgelegenheden. Gelukkig ben ik er vroeg bij want ik mag dan in de BIG city Dallas zijn, bijna alle clubs sluiten om  twee uur in de nacht.

Zelfs op het vliegveld biedt Texas nog wellness mogelijkheden. In terminal D is een ExpresSpa en in de Minute Suites boek je een kleine kamer of kan je douchen. Deze cowgirl gaat ontspannen naar huis met een beetje spijt dat er geen mooie westernlaarzen tussen de bagage zitten.

Reizen naar Texas, USA

Ben jij er klaar voor om je individuele auto rondreis Texas te gaan boeken? KLM vliegt in het zomerseizoen rechtstreeks naar Dallas/Fort Worth. In het winterseizoen met een overstap.

Auto huren Dallas, Texas

Heb jij plannen voor een individuele auto rondreis Texas? Bereid je rondreis door Texas goed voor en lees de onderstaande artikelen zodat je alles weet over een auto huren in Amerika. Ga je zelf de ‘cowboy’ uithangen in een Pick-up auto of wil je rijden in een comfortabele ‘Dodge Caliber’ om op zoek te gaan naar alle bezienswaardigheden in Texas?

Auto huren in Texas

Reisplannen naar USA? Denk aan Visa!

Heb jij reisplannen voor een individuele auto rondreis Texas in de Verenigde Staten? Of je over zee of met het vliegtuig naar de USA reist, als inwoner van Nederland val je onder het Visa Waiver Program en ben je verplicht om een Electronic System for Travel Authorization (ESTA reistoestemming) aan te vragen. De reistoestemming die je verkrijgt met een ESTA formulier is alleen bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen.

Wist jij dat je zelfs een ESTA reistoestemming nodig hebt als je op doorreis, (waarbij je de luchthaven niet verlaat) een aankoop doet op het vliegveld? Denk er dus aan dat je tijdig een ESTA Visa aanvraagt.

Texas Reisreportage in Wellness Magazine

In mei 2014 ben ik naar Texas vertrokken voor een reisreportage voor Wellness Magazine. De “Lone Star State” zoals Texas ook wel wordt genoemd heeft mij verrast en in een paar dagen beleefde en zag ik genoeg om inspiratie op te doen voor mijn artikel. ‘Western Wellness, een roadtrip door Texas‘ is de titel van mijn eerste publicatie in een magazine. Maar liefst 7 pagina’s lang en niet alleen mijn tekst maar ook mijn foto’s zijn bij het artikel gepubliceerd.

Wellness Magazine: Western Wellness in Texas

Zou jij ook wel eens een individuele auto rondreis Texas willen beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email