Wat neem je mee op reis? Wat stop je in je koffer en wat hou je bij je in de buurt? Wat wordt er vaak meegenomen maar gebruik je eigenlijk nooit? Het internet staat vol met inpaklijsten, voorbeelden van anderen wat ze meenemen en ga zo maar door. Maar wat neem je nou mee als je in de zomer op pad gaat in eigen land?

In de zomer op pad in eigen land

De laatste jaren ga ik veel vaker op pad in eigen land, gezien er hier ook zoveel te ontdekken valt. Op sommige plekken en events ben ik nog nooit geweest dus elk jaar probeer ik weer een paar nieuwe dingen te ontdekken.

Het wandelen zelf stond niet op mijn bucketlist maar het eindfeest bijwonen van de Nijmeegse Vierdaagse wel. Afgelopen weekend was het eindelijk zover en was ik met vriendinnen aan het feesten. Bijkomend voordeel dit jaar, sinds een jaar ken ik iemand in Nijmegen en kon ik een logeerplek regelen. De dag erna had ik een verjaardagsfeest in de Flevolandse polder en de twee dagen daarna ging ik het Vechtdal ontdekken vanuit een hotel in Ommen. Allemaal super leuke dingen, maar echt wat een drama om mijn tas in te pakken!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zomerfeesten in Nijmegen

Wat neem je mee als je in eigen land op reis gaat?

Heerlijk dus een paar dagen on the road in Nederland maar wat is je tas inpakken dan een crime. Voor de wintersport en een zomervakantie ben ik zo klaar want over het algemeen weet je wat voor weer het wordt en daar kan je ook op vertrouwen maar in Nederland weet je het maar nooit.

Het weer voor tijdens de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse was voorspeld als zonnig. Dus er ging een korte broek, topje en slippers in mijn tas. Ook al zou het niet heel warm zijn, tussen al die duizenden mensen is het al gauw een paar graden warmer. In de avond kon het wel eens zeer onstuimig weer worden met buien, hagel en harde windstoten. Tja, dan pak je ook je regenjas, lange broek, vest en dichte schoenen in. Zaterdag overdag kon het wisselvallig zijn en maandag en dinsdag gaf Weeronline een 1 op, met veel bewolking en zwaar onweer. Aaahhhh!

Op pad in eigen land, hou rekening met het weer

Nou ging ik de komende dagen ook nog eens uiteenlopende activiteiten doen. Feesten in de stad, een verjaardagsfeest bij iemand thuis, naar een buffelboerderij in Ommen, paardrijden, naar een spa en uit eten in een luxe restaurant. Dus ik kan je vertellen, ik had geen last van inpakstress, maar besloot gewoon mijn halve klerenkast in mijn reistas te doen. Daarbij komt ook nog eens dat ik aparte paardrijkleding heb, een tas vol aan camera- en videospullen en voor het geval we onderweg pech krijgen heb ik ook nog eten en drinken bij mij.

Paardrijden Laurenshoeve

De truc met inpakken is om zo weinig mogelijk mee te nemen als je op reis gaat. Ik kan je vertellen als ik in Nederland op pad ga, en helemaal zoals nu met de auto, dan ligt die dus bomvol voor alle mogelijke scenario’s.

In de zomer op pad in eigen land

Pak jij ook veel meer in als je met de auto op pad gaat in Nederland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email