Ik ben gister teruggekomen van een geweldige rondreis door Tunesië. Morgen stap ik alweer in het vliegtuig en ga ik een roadtrip door Slovenië maken met Denise van “In het Vliegtuig en van Fotograferen op reis“. 2009 Was het jaar dat ik voor het eerst ging interrailen en toen bezocht ik ook Slovenië voor het eerst. Toen heb ik de hoofdstad Ljubljana onveilig gemaakt en heb ik 1 dag een auto gehuurd om naar de kust te rijden, waarbij ik on the road een bezoek bracht aan de Postojna Caves en Lipica.

Roadtrip naar Slovenië

Donderdag vlieg ik vanaf Amsterdam naar Venetië. Op Marco Polo Airport staat een huurauto klaar van Sunny Cars waarmee we de grens oversteek maken. Mocht je ook deze reisplannen hebben let er dan op bij het reserveren van een huurauto dat je goed kijkt naar de huurvoorwaarden. Sunny Cars werkt met meerdere lokale verhuurders samen waarbij het in een enkel geval niet mogelijk is om de grens van Italië naar Slovenië over te steken. Wil je meer weten over een auto huren in het buitenland check dan ook mijn uitgebreide artikel hierover.

Vanaf de luchthaven in Venetië starten wij onze roadtrip die ons zal leiden naar de volgende bestemmingen;

  • Kobarid
  • Kozjak waterval, wandeling, kanoën en bij lekker weer, zwemmen
  • Ik ga weer de Postojna cave in en het museum bezoeken

Postojna Caves - Slovenië

  • Vrata en Soca valley
  • Als Denise koekjes gaat bakken ga ik paardrijden in de omgeving van Radovljica
  • Wijn proeven in Maribor
  • Ontspannen in Terme Olimia
  • Bezoek aan Lipica en de stoeterij

Lipica Stud

Op mijn reis door Slovenië kan je mij volgen via #MijnsLOVEvenie en/of #Slovenie…reis je mee?

Ben jij al eens in Slovenië geweest?

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Post