Het was weer tijd om iets nieuws te ontdekken dat op mijn bucketlist stond, ijskarten in De Uithof in Den Haag. Slippende banden en opspattend ijs dat wilde ik wel eens meemaken.

IJskarten in De Uithof Den Haag

Na het schaatsseizoen wordt de 400 meter lange ijsbaan omgetoverd tot racetrack en kan je 7 dagen in de week racen in ijskarts. Het ijskartseizoen is maar kort, net iets meer dan 2 maanden. In 2018 kan je ijskarten van 30 maart tot en met 11 juni.

Zorg dat je een half uur van te voren aanwezig bent zodat je zelf alvast je raceoutfit kan aantrekken en een helm kan passen. Mocht je een actioncam of GoPro meenemen bevestig die dan van te voren en zet hem alvast aan. Eén heat duurt ongeveer 12 minuten waarbij de in- en uitronde is meegeteld. Na je gereden heat(s) kan je boven bij de receptie de tijden ophalen en zien waar je geëindigd bent. De tijdwaarneming staat 10 minuten aan om iedereen gelijke kansen te geven. Kijk je mee naar mijn eerste ronde over het ijs?

*Mogelijk van begin april tot begin juni, schaatsbaan wordt omgetoverd tot ijskartcircuit.

IJskarten - De Uithof

IJskarten - De Uithof

Race outfit

Spektakel op ijs

Wij waren er net tijdens een bedrijfsfeest met veel mannen dus dat betekende een zware race met veel slippende banden, glijpartijen en opspattend ijs. Dat is wel iets wat ik miste, je krijgt er geen bril bij, wat mij een stuk fijner lijkt want er spat behoorlijk wat ijs op.

Mijn eerste heat was vooral de baan verkennen, proberen de mannen te ontwijken en gevoel te krijgen hoe het is om op ijs te rijden. Ik eindigde dan ook op plek 14 van de 15, aiiii! Maar in de tweede heat werd ik 3e van de 13, top toch! Jammer dat ze mijn naam verkeerd hadden genoteerd bij de reservering maar Mariette op de lijst, dat ben ik toch echt.

Spektakel op ijs, ijskarten in De Uithof Den Haag

Spektakel op ijs, ijskarten in De Uithof Den Haag

Spektakel op ijs, ijskarten in De Uithof Den Haag

Openingstijden en prijzen IJskarten Uithof

IJskarten is mogelijk 7 dagen per week van begin april tot begin juni, de 400 meter schaatsbaan wordt dan namelijk omgetoverd tot een tof circuit waarop je kan ijskarten. Er wordt gekart in heats van 10 minuten waar 15 personen tegelijk in 1 heat kunnen rijden. LET OP: IJskarten kan vanaf 1.60 meter en vanaf 14 jaar.

*Bekijk hier de prijzen en openingstijden voor ijskarten.

IJskarten

Ben jij al eens gaan ijskarten in Uithof Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email