Zin in een weekend Rotterdam? Overnacht bij het ibis Rotterdam City Centre Hotel en wandel zo door het Wijnhavengebied en naar het centrum van Rotterdam.

ibis Rotterdam City Centre Hotel

In 2014 werd ik uitgenodigd voor een bloggers nacht in een hotel dat nog niet geopend was. Super leuk leek mij dat om eens mee te maken, maar helaas had ik andere afspraken. Een paar weken geleden volgde de uitnodiging voor de officiële opening van het hotel en die wilde ik niet missen.

Sinds 15 augustus 2014 is het ibis Rotterdam City Centre in gebruik en afgelopen donderdag was de officiële opening. Ik mocht daarbij zijn met een grote groep media, bestaande uit journalisten en bloggers waaronder; Denise, Sheelagh, Serge, Sandra en Marloes.

Na een speech van de directrice van Accor, de manager van het hotel en de architect was het tijd voor de officiële opening die werd voorafgegaan door een 8-minuten durende show van het Nederlands flyboard team. In de Wijnhaven, recht voor het nieuwe ibis Rotterdam City Centre hotel werd een stuntshow uitgevoerd die werkelijk spectaculair was.

*Reserveer een nacht bij ibis Rotterdam City Centre!

ibis Rotterdam

ibis Rotterdam

ibis Rotterdam opening          ibis Rotterdam opening door Flyboard team Nederland

ibis Rotterdam opening door Flyboard team Nederland          Flyboard team Nederland

Ibis Rotterdam

Eerlijk is eerlijk, bij ibis hotels dacht ik nog aan oubollige hotelkamers met duffe kleuren. Maar niets is minder waar. ibis heeft zichzelf verder ontwikkeld en één van de belangrijkste innovaties is het Sweet Bed concept. Ik kan je zeggen de bedden slapen fantastisch en het fluffy dekbed maakt het helemaal af. Ideaal is dat de meubels verplaatsbaar zijn dus je kan de kamer ook nog een beetje inrichten naar je eigen smaak.

De lobby is helemaal van deze tijd. Geen suffe, statige lobby maar een groot modern ingerichte open ruimte, die aandoet alsof je in een woonkamer zit. Leuk is ook dat er een groot buitenterras is.

De ibis cocktails mag je zeker niet missen, vooral de Red Ibis moet je beslist geproefd hebben. Gelukkig maakt Denise altijd foto’s van alles dus kan ik ze jullie ook laten zien. Laatste pluspunt, het hele hotel biedt gratis Wifi.

ibis Rotterdam standaard kamer

ibis Rotterdam standaard kamer

ibis Rotterdam badkamer          ibis Rotterdam, do not disturb          ibis Rotterdam, Sweet Bed

ibis Rotterdam bar

ibis cocktails          ibis cocktails

Locatie Wijnhavengebied Rotterdam

Rotterdam is volgens The New York Times en Rough Guides dé nieuwe reisbestemming‘. Het ibis Rotterdam City Centre is gelegen in het trendy Wijnhaven gebied in Rotterdam. Onlangs is vlakbij de Markthal geopend dat zeker een bezoek waard is. De Markthal wordt ook wel het foodwalhalla van Nederland genoemd, er zijn maar liefst 100 stalletjes waar genoten kan worden van dagverse producten en dat 7 dagen per week. Een culinaire ontmoetingsplek voor de liefhebber van lekker eten. Architectuur liefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Markthal want zowel het exterieur als het interieur is de moeite meer dan waard om te bekijken.

Ik studeerde ooit aan de Hogeschool Rotterdam, schuin tegenover het ibis hotel. Als je iets verder loopt kom je in de Oude Haven terecht dat talloze restaurantjes en barretjes telt. Voor de shopliefhebbers, vanaf het hotel kan je gemakkelijk binnen 10 minuten de Koopgoot bereiken. Leuk om te weten, gisteren is daar de grootste H&M winkel van heel Europa geopend.

Heb jij al zin om een weekendje Rotterdam te plannen?

Print Friendly, PDF & Email