Heerlijk in de lente, wandelen door het Hyacintenbos in Den Haag. Wandelen in Den Haag in de natuur is fijn en helemaal leuk in één van de twee hyacintenbossen die er zijn in Den Haag.

Hyacintenbos in Den Haag

Elk jaar zie ik de prachtige beelden van het hyacintenbos in België. Het Hallerbos in België is wereldberoemd en trekt duizenden bezoekers per jaar. Na wat research kwam ik erachter dat wij in Den Haag ook twee bossen hebben waar volop hyacinten groeien. Het is wellicht niet zo spectaculair als het Hallerbos maar ik vind het zeker de moeite waard om eens in je eigen omgeving in de natuur te gaan wandelen. En dat maakt het extra leuk en sfeervol met al die paarse bloemen.

  1. Hyacintenbos bij Landgoed Ockenburgh – Gratis.
  2. Hyacintenbos in Park Sorghvliet – Betaald > koop hier een jaarkaart á €7,50 voor Park Sorghvliet.

Ontdek hier waar je nog meer kan wandelen in Den Haag

Hyacintenbos in Den Haag

Wandelen in hyacinten bos bij Landgoed Ockenburgh

Tussen Loosduinen en Kijkduin vind je Landgoed Ockenburgh. Dichter Jacob Westerbaen was ruim 350 jaar geleden eigenaar van het landgoed en liet er een prachtige villa bouwen. In 1990 werd Landgoed Ockenburgh een beschermd natuurmonument en kan iedereen die wil genieten van de natuur in Den Haag hier gratis wandelen.

Ieder jaar in april wordt het landgoed extra druk bezocht vanwege alle hyacinten die dan in bloei staan. Het hyacinten bos op Landgoed Ockenburgh is makkelijk te bereiken. Het enige wat je niet moet doen is navigeren naar het op Google Maps gemarkeerde ‘Hyacintenbos Ockenburgh’, want dan kom je in een woonwijk uit.

Leuk om te weten is dat er vlakbij Landgoed Ockenburgh een Roompot Vakantiepark is. Vanaf Vakantiepark Kijkduin rij je met de auto in 5 minuten naar Landgoed Ockenburgh en lopend kan je er in 20 minuten zijn.

Bekijk de beschikbaarheid bij Roompot Vakantiepark in Kijkduin

Wat is de beste tijd voor bezoek aan Landgoed Ockenburgh en Hyacintenbos?

Wil je de hyacinten volledig in bloei zien staan? Dan kan je het beste half april naar het Hyacintenbos op Landgoed Ockenburgh gaan. Begin mei zijn de meeste hyacinten uitgebloeid. Er groeien dan wel weer allemaal Lelietjes van Dalen. Van horen zeggen schijnt de heide achter het Hyacintenbos in september helemaal in bloei te staan. Dus ik ga in september nog eens kijken.

Hyacinten bos Landgoed Ockenburgh

Wandelen Landgoed Ockenburgh

Wandelen hyacinten bos Park Sorghvliet

Net buiten het centrum van Den Haag, tussen Scheveningen en Den Haag ligt Park Sorghvliet. Om de flora en fauna te behouden wordt het bezoekersaantal in het park gereguleerd. Dat betekent dat Park Sorghvliet het enige park is in Den Haag dat je alleen kan betreden met een toegangskaart.

Ieder jaar in april trekt Park Sorghvliet veel bezoekers vanwege de hyacinten die dan in bloei staan. Wil je ook eens het hyacintenbos in Park Sorghvliet bewonderen? Koop dan een jaarkaart dan mag je met maximaal 2 mensen genieten van de mooie bloemen en wandelen in het park. Navigeer naar de ingang van Park Sorghvliet op de hoek: Scheveningseweg – Adriaan Goekooplaan.

Een jaarkaart voor Park Sorghvliet koop je bij Paagman á €7,50 en kan ook online.

Openingstijden Park Sorghvliet:

  • 1 april – 1 oktober : 09:00-18:00 uur.
  • 1 oktober – 1 april : 09:00-16:00 uur.
  • Park Sorghvliet is gesloten op nieuwsjaarsdag, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag. 

*Mei 2020! Park Sorghvliet is tijdelijk gesloten i.v.m. de huidige maatregelen. Mocht je ontdekken dat de tuin weer open is. Stuur een bericht dan passen wij deze informatie aan.

Hyacinten bos Park Sorghvliet

Park Sorghvliet

Ben jij wel eens in het Hyacintenbos in Den Haag geweest?

Print Friendly, PDF & Email