Het is precies een jaar geleden dat ik door de Duitse sneeuw aan het wandelen was met een stel ontzettend lieve husky honden. Zoals jullie weten ben ik gek op dieren en vooral ook dol op honden. Een dag op pad met husky’s was dan ook één van mijn reisdromen en die kon ik dichterbij dan gedacht vervullen. In het Duitse Thüringen vind je namelijk mogelijkheden voor een “Husky Erlebnisse”, oftewel ervaar een “Husky belevenis“. Afhankelijk van je wensen zijn er diverse mogelijkheden om op pad te gaan met husky’s. Ik koos ervoor een vijf uur durende “Husky Dog Trekking Thüringen” te gaan doen over een van de besneeuwde trails.

Winterse avonturen met husky’s

Een sledetocht met husky’s, een dog trekking met husky’s, knuffelen in de sneeuw met husky’s, een huskysafari, een huskytocht, een modder safari met husky’s, zwemmen met husky’s of rodelen met husky’s. Je kan het bijna zo gek niet bedenken of het kan. Husky’s zijn zeer temperamentvolle honden,  krachtig van aard, zijn vriendelijk en altijd levendig.

Het moge duidelijk zijn dat sledehonden geen schoothondjes zijn. Het zijn echte werkhonden die staan te trappelen van ongeduld als ze merken dat ze naar buiten mogen of de tuigen zien waarmee ze ingespannen worden. Ja, husky’s worden ingespannen als je een sledetocht gaat maken en aangespannen aan de wandelaar als je een husky dog trekking gaat doen.

Weet jij waarom husky honden zo geschikt zijn in een winterse omgeving? Husky’s houden echt van de kou, presteren het beste bij temperaturen onder de 16 graden en ze hebben de speciale gave dat ze de temperatuur in hun poten tot 0 graden kunnen laten dalen waardoor er geen ijsvorming aan hun voeten ontstaat.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Winterse avonturen met husky's

Husky Trekking - Thuringen7)

Wandelen met husky's Thuringen

Husky - Thuringen - Duitsland

Husky dog trekking - Thuringen

Husky dog trekking - Thuringen

Husky dog trekking Thüringen 

Een Husky dog trekking is mogelijk in de periode van oktober tot en met april. Belangrijk hierbij is dat de temperaturen onder de 16 °C liggen. Temperaturen daarboven zijn te warm om husky’s te ‘laten werken’.  Wat mij betreft is een hike trail met husky’s een echte sensatie hike.

Vanuit het dorpje Tambach-Dietharz, op zo’n 1,5 uur rijden van het Duitse Erfurt vind je de husky farm van de familie Kraft. In de nabije omgeving ligt een prachtig natuurgebied waar diverse trails zijn uitgezet.  De tocht die wij hebben gedaan duurde ongeveer vijf uur, besloeg 15 kilometer en is onderdeel van de bekende “Rennsteig” wandelroute.

De schoonzoon van de familie Kraft nam ons en drie van zijn husky’s mee in de bus en reed ons naar het begin van de besneeuwde hike trail in het Thüringer Wald voor dé Huskey Erlebnisse. Voordat wij kunnen vertrekken wordt er een stevige riem aan mijn middel vast gemaakt. Husky’s zijn namelijk zo enthousiast dat het niet te doen is om een trekking te doen met een hondenlijn in je hand. Het is dus deels comfort, je hebt je handen vrij, en daarnaast zorgt het voor een intenser contact met de husky.

Husky dog trekking

Rennsteig dog trekking

Dog trail met huskys

Dog trail met huskys

Wandelen met husky’s op Rennsteig 

Aan het begin is het even wennen dat de husky aan je vast zit, vooral als die super enthousiast is en harder wil lopen dan jij kan maar op een gegeven moment kom je samen in het juiste tempo en dat is het gewoon een en al genieten. Tijdens de wandeltocht over een deel van de 168 kilometer lange Rennsteig ontdek je een deel van het Thüringer Woud. De besneeuwde bossen zijn prachtig, de honden genieten, de zon schijnt, we snuiven frisse lucht op en komen bijna niemand tegen.  Ik vond dit zo gaaf! Het was lang geleden dat ik zo ontzettend straalde en mij even heel gelukkig voelde. Wat mij betreft wat het echt een top ervaring die ik zo nog een keer zou willen beleven. Kijk je mee?

Kledingadvies voor husky dog trekking Thüringen

Trek warme vrijetijdskleding aan die lekker zit en waar je je goed in kan bewegen. Hou er rekening mee dat het vies moet kunnen worden want de husky trekkings gaan bij ieder weertype door. Belangrijk is dat je goede, stevige en warme schoenen aan hebt die veel grip bieden en een lekkere warme waterdichte winterjas. Op de foto draag ik mijn wintersportjack van Protest. 

Wandelen met husky's Duitsland

Husky's - Thuringen

Husky's

Husky's - Thuringen

Reisvideo Thüringen

Ik heb van de gehele reis in Thüringen een reisvideo gemaakt. Wil je deze regio verder ontdekken bekijk dan zeker de reisvideo voor meer inspiratie.

Zou jij ook wel eens husky dog trekking Thuringen willen doen?

Print Friendly, PDF & Email