Zin in een unieke overnachting? Ga een huisje huren op een ‘eiland’ in Nederland. En nee, dan bedoel ik niet een huisje op de Waddeneilanden! Maar gewoon een tof huisje op een eilandje ergens in de mooie Nederlandse natuur.

Huisje huren op een ‘eiland’ in Nederland

Op een onbewoond eiland, hoor jij het deuntje al in je hoofd? Bijna iedereen droomt er wel eens van, overnachten op een onbewoond eiland. Daar hoef je helemaal de grens niet voor over dat kan ook gewoon in Nederland.

Ik ging op zoek naar locaties in Nederland waar je een huisje op een ‘eiland’ kan huren in Nederland. Ik heb het woord eiland tussen haakjes geplaatst omdat het niet altijd per definitie om een eiland gaat. Een huisje huren op de Marker Wadden is bijvoorbeeld wel echt op een eiland maar een zeer afgelegen huisje huren in Friesland aan de rand van een natuurgebied is niet een écht eiland maar je ervaart er wel het eilandgevoel. Dat gezegd hebbende, geen tips voor eilandhuisjes op de Waddeneilanden dus, maar unieke tips voor bijzondere huisjes op iets dat op een eiland lijkt in Nederland.

*Ook leuk, reistips voor een (zeer) afgelegen vakantie huisje huren in Nederland.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Huisje huren op een 'eiland' in Nederland

Huisje huren op een eiland in Friesland

Eilandhuisje in Nationaal Park de Alde Feanen

Dit vakantiehuisje ligt afgelegen in het Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland. Vanuit het huisje heb je uitzicht op de het meer Izakswiid. Je kan duit huisje alleen per boot bereiken want het ligt dus echt op een eilandje in de natuur in Friesland.

Het huisje is volledig zelfvoorzienend, elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, de keukenapparatuur gebruik je met behulp van gasflessen of je gaat in de zomer lekker buiten BBQ’en, douchen kan met opgevangen regenwater. In totaal kan je hier met 5 personen slapen. En zorg dat je zeker lang wakker blijft want dit gebied is een van de donkerste gebieden van Nederland, ideaal voor sterren kijken dus.

*Bekijk dit unieke huisje in Friesland en reserveer het!

Huisje huren op eiland in Friesland

Zeer afgelegen villa op het water met sauna 

Wowww, een watervilla in Friesland die je kan huren! Dit geweldige vakantiehuis ligt zo afgelegen dat je het alleen per boot kan bereiken of te voet over een wandelpad van 1,5 kilometer. Het afgelegen huisje staat in het natuurgebied de Wijde Ee in Goengahuizen en heeft een open haard en een sauna binnen.

*Bekijk beschikbaarheid van deze watervilla met sauna in Friesland.

Afgelegen huisje huren

Huisje huren op eiland Marker Wadden

Wie had dat ooit gedacht, een nieuwe reisbestemming in eigen land! Het nieuwste stukje natuurgebied en eiland in Nederland zijn de Marker Wadden. Marker Wadden is niet bedacht als vakantiebestemming maar als een natuurproject van Natuurmonumenten. In samenwerking met Landal is er de mogelijkheid gecreëerd om een duurzaam vakantiehuisje te huren op een eiland in Nederland. Leuk om te weten over Landal eiland vakantiehuisjes:

  1. Energie neutrale eilandhuisjes voor 4 á 5 personen en duurzaam ingericht door IKEA.
  2. Marker Wadden is een zelfvoorzienend natuureiland, alles is ter plaatse opgewekt, opgepompt en gezuiverd.
  3. De vier Landal vakantie eilandhuisjes zijn gebouwd met hout uit de eigen bossen van Natuurmonumenten. De Landal eilandhuisjes zijn gebouwd op het vasteland en daarna verscheept naar Marker Wadden.
  4. Het Landal Marker Wadden project is ter ondersteuning van het natuurgebied, Landal zegt dat de huuropbrengst volledig terug aan de natuur wordt geschonken zodat ook iedereen in de toekomst kan blijven genieten van dit mooie nieuwe Nederlandse natuur gebied.

*Ontdek hier alles over de Landal Eilandhuisjes op Marker Wadden.
**Bekijk hier de mogelijkheden voor slapen op Marker Wadden via Landal.
Voorlopig twee eilandhuisjes beschikbaar i.v.m. huidige maatregelen.

Huisje huren op eiland Marker Wadden

Zou jij ook wel eens een huisje willen huren op een ‘eiland’ in Nederland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email