Op ongeveer 2,5 uur rijden, op 200 kilometer, van Bangkok ligt een tropisch strandparadijs. Veel vakantiegangers weten de resorts in de Thaise badplaatsen Hua Hin en Cha Am te vinden. Ik bezocht het Veranda Resort & Spa in Hua Hin – Cha Am voor een lunch en genoot van de prachtige omgeving waarin het is gelegen.

Thaise badplaatsen Hua Hin en Cha Am

In de jaren ’20 waren de Thaise badplaatsen Hua Hin en Cha Am een favoriete bestemming van de koning en zijn familie. Koning Rama VII heeft zelfs een paleis aan het strand gebouwd genaamd, “Klai Kangwan”, wat ver weg van problemen betekent.

De beide badplaatsen liggen ongeveer 25 kilometer van elkaar vandaan aan de westkust van de Golf van Thailand. De meeste reizigers komen hier voor hun rust en voor de hogere klasse uit Bangkok is het een favoriete weekendbestemming.

Veranda Resort & Spa in Hua Hin – Cha Am

Ik ben al op vele mooie bestemmingen geweest maar toen ik door de lobby liep van het Veranda Resort & Spa was ik compleet verrast. Dit Aziatische boutique hotel overtrof mijn verwachtingen. Aan het einde van de lobby ligt een rechte waterbaan naar buiten die voert naar het grote zwembad dat is omgegeven door palmbomen.

Veranda Resort & Spa

Ik hou niet van grote resorts en dit kleinschalige hotel zou een accommodatie zijn waar ik zeker voor zou kiezen. Er is geen lift, alles is laagbouw. De 118 kamers, variërend van normaal tot super de luxe, zijn allemaal rond het zwembad en de groene Feng Shui tuinen gelegen. Goot voordeel vind ik dat alle kamers een eigen balkon hebben. Het restaurant bij het zwembad biedt uitzicht op het witte zandstrand en de zee.

Zwembad Veranda Resort & Spa

Terwijl ik geniet van een lokale Thaise vis lunch zie ik in de verte Thaise cowboys over het strand paardrijden. Helaas heb ik geen tijd om een paard te huren en door het water te rijden maar ik zou het zeker gedaan hebben. Als je hier langer verblijft heb je ook alle tijd om diverse watersporten te ondernemen zoals surfen, peddelen en/of een tocht met een jetski.

Mocht je er puf voor hebben op vakantie dan kan je je ook helemaal uitleven in de fitnessruimte die is gevuld met moderne apparaten en als je van golfen houdt dan zijn er in de directe nabijheid van het hotel diverse golfbanen.

Voor totale ontspanning mag je een bezoek aan de Veranda Spa niet missen. Ik werd al helemaal zen van het zien van de ruimtes, echt zo mooi!

Spa in het Veranda Resort

Wil jij naar het Veranda Resort & Spa?

Zie jij jezelf hier al vakantie vieren? Vanuit Nederland is de Jong Intra Vakanties de enige reisorganisatie dat pakketreizen aanbiedt naar het Veranda Resort en Spa

 

Print Friendly, PDF & Email